ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У столиці відбулись урочисті заходи з вшанування учасників бойових дій на території інших держав та воїнів-афганців

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Лютого 2022, 18:15

Сьогодні, 15 лютого, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-ої річниці виведення військ із Республіки Афганістан у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбулися урочисті заходи, у яких взяли участь заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук, заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова, учасники бойових дій на території інших державта члени їхніх сімей, представники громадських організацій з різних куточків держави.

– У 2014 році з початку війни на сході України тисячі афганців та ветеранів інших війн добровільно пішли на захист рідної землі від російських загарбників. Чимало ветеранів – учасників бойових дій на території інших держав зараз перебувають у складі Збройних Сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, СБУ та інших силових відомств. І багато з них, на жаль, вже не повернуться із цієї війни, – звертаючись до учасників зустрічі наголосив заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук.

В ході зібрання присутні вшанували пам’ять учасників бойових дій на території інших держав та воїнів-афганців хвилиною мовчання.

– Від імені глави оборонного відомства хочу подякувати вам за гідне виконання свого військового обов’язку. Воїни-учасники бойових дій на території інших державу скрутну хвилину завжди підставляли плече один одному і підтримували нашу державу у різні часи. Ви стали справжнім прикладом міцного братерства та дружби. Ви й сьогодні є прикладом для нашої молоді, а ваш безцінний бойовий досвід необхідний для підготовки нинішніх військовослужбовців та патріотичного виховання майбутніх захисників Вітчизни. Ваші героїчні подвиги є прикладом мужності та вірності військовому обов’язку і назавжди залишаться у пам’яті українського народу, – звертаючись до учасників зустрічі наголосив Олександр Поліщук.

Виступаючи перед присутніми, Радник Президента України, Голова ГО «Всеукраїнська асоціації ветеранів Афганістану та АТО» Сергій Куніцин зачитав вітальну адресу від Глави держави і побажав присутнім міцного здоров’я та миру.

Сергій Куніцин повідомив, що близько 12 тисяч колишніх воїнів-учасників бойових дій на території інших держав брали участь також у захисті нашої держави на сході України від російського агресора, а 780 представників ще й до цього часу проходять службу і працюють у Збройних Силах України. Це і наукові співробітники, командири, вихователі та викладачі.

Також усіх присутніх привітали Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова та заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко.

Продовжились заходи святковим концертом за участю артистів Національного Президентського оркестру.

Довідково. День вшанування учасників бойових дій на території інших держав встановлено указом Президента України від 11 лютого 2004 року № 180 і присвячено до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

Фото Дмитра Юрченка

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Вогнеметник

від 20000 до 20000 грн

Київ

131 окремий батальйон 112 ОБр Сил ТрО

Пожежний, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Водій кат. B, C, СЕ, D, військовослужбовець

від 21500 до 51500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Технік із системного адміністрування, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець-снайпер

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Оператор БпАК

від 21000 до 121000 грн

Краматорськ

106 окремий батальйон ТрО 109 окремої бригади Тро ЗСУ