ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На Івано-Франківщині посилять роботу з надання медичних послуг учасникам АТО/ООС

Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 9 Лютого 2022, 13:46

В Івано-Франківську відбулася спільна нарада представників обласної та міської влади, учасників російсько-української війни, а також активістів громадських і ветеранських організацій. Захід був ініційований відділом Міністерства у справах ветеранів України в Івано-Франківській області. До слова, на початку кожного року тут обговорюються питання щодо розв’язання нагальних проблем серед ветеранів АТО/ООС.

— Не секрет, що на Прикарпатті з 2014 року діє обласна Програма підтримки ветеранів російсько-української війни, а також родин загиблих та осіб з інвалідністю внаслідок воєнних дій, — повідомив керівник відділу Міністерства у справах ветеранів України в Івано-Франківській області Володимир Веркалець. — Ця Програма охоплює як медичне забезпечення, так і психологічну реабілітацію, санаторно-курортне лікування, професійну перекваліфікацію та інші соціально-побутові аспекти. Проте найбільш проблематичним і затребуваним серед ветеранів є саме забезпечення у медичній сфері. Тому ми спільно з обласною владою вирішили, куди і скільки фінансування спрямувати цього року.

Під час конструктивного діалогу активісти звернули увагу на те, що найбільш проблемною сьогодні є ситуація із зубопротезуванням та наданням інших медичних послуг не лише в Івано-Франківську, а й в інших населених пунктах Прикарпаття. Оскільки коштів, які виділяє Національна служба здоров’я України, не вистачає на всіх, було вирішено, що цього року з обласного бюджету на потреби ветеранів виділять 12 мільйонів гривень, з яких 1,6 мільйона буде розподілено на медичне забезпечення.

— Ця цифра на медицину є на рівні минулого року. Тому вирішили, що в разі потреби збільшення коштів на зубопротезування — розглядатимемо додаткові варіанти фінансування, — сказав Володимир Веркалець. — Крім того, обласна клінічна лікарня, госпіталь ветеранів війни, психоневрологічний диспансер та інші лікувальні заклади й надалі надаватимуть необхідні медичні послуги учасникам бойових дій. Також є домовленість із керівництвом Прикарпатського клінічного онкологічного центру щодо надання послуги проходження МРТ учасникам АТО/ООС, інвалідам війни, добровольцям та родинам загиблих.

Варто відзначити, що сьогодні на Прикарпатті проживає близько 9000 учасників російсько-української війни і майже 2 тисячі з них мешкають в Івано-Франківську.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Лозова

Військова частина А7290

Бухгалтер (матеріальний стіл), військовослужбовець

від 23000 до 23000 грн

Дніпро

25 Окрема повітрянодесантна Січеславська Бригада

Монтажник зв’язку, антенник

від 50000 до 120000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Бойовий медик взводу

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Сапер до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 23000 до 123000 грн

Мукачеве, Закарпатська область