ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

За результатами зустрічі президентів України та Франції підписано низку двосторонніх документів

Міжнародне співробітництво Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 8 Лютого 2022, 16:50

За результатами зустрічі Президента України Володимира Зеленського з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном у Києві підписано низку двосторонніх документів.

Про це інформує Офіс Президента України.

У присутності глав держав міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський та віцепрезидент з питань Євразії «Талес Інтернешнл САС» Крістоф Лановскі підписали Меморандум про взаєморозуміння між МВС України та «Талес Інтернешнл САС».

Крім того, генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв та Крістоф Лановскі скріпили підписами Угоду про співробітництво.

Спільну заяву ДК «Укроборонпром» та Посольства Французької Республіки в Україні підписали Юрій Гусєв і Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук та президент групи Desautel Жером Десотель поставили підписи під Спільною заявою про наміри між ДСНС та АТ «Десотель» (Desautel SAS).

Голова правління АT «Укрзалізниця» Олександр Камишін і голова та генеральний директор компанії Alstom Анрі Пупар-Лафарж підписали Меморандум про взаєморозуміння між АT «Українська залізниця» та Alstom Transport SA.

Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Еммануелем Макроном у Києві зазначив, що важливим питанням їхніх перемовин стало залучення Франції до спільних економічних і насамперед інфраструктурних проектів.

«Сьогодні ми фіналізували домовленості й перевели в практичну стадію реалізації дуже важливі проекти: постачання 130 локомотивів компанії Alstom на суму 900 мільйонів євро та постачання 370 одиниць пожежно-рятувальної техніки з «Десотель Ешель Ріфо» на 300 мільйонів євро. Також реалізується проект з будівництва, зокрема в місті Миколаєві, патрульних катерів для Державної прикордонної служби», – повідомив Президент України.

Він також наголосив, що Україна та Франція продовжать розвивати співпрацю з компанією Airbus щодо створення національного авіаперевізника.

«Крім того, у межах військово-технічного співробітництва між нашими державами підписано угоду між Укроборонпромом та французькою компанією Thales. Також сьогодні підписано спільну заяву Укроборонпрому з французькою стороною щодо реформ оборонно-промислового комплексу України», – розповів Володимир Зеленський.

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БпЛА квадракоптерного типу

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Танкіст

від 40000 до 120000 грн

Житомир

1 ОБрСпП ім. Івана Богуна

Оператор БПЛА Збройні Сили України

від 20100 до 123000 грн

Запоріжжя, Запорізька область

Офіцер юридичної служби

від 25000 до 75000 грн

Ужгород

33 ОМБр

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Слов'янськ

Старобільський РТЦК та СП

Водій | Військовослужбовець

від 22000 до 120000 грн

Одеса

Військова частина А0528