ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Майбутніх молодших командирів атестували на авіаційній техніці

Вишкіл
Прочитаєте за: 2 хв. 8 Лютого 2022, 16:36

У Військовому коледжі сержантського складу Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба (ХНУПС) відбулася атестація випускників.

Відтак, юнаки та дівчата у спеціально обладнаному приміщені демонстрували свої практичні вміння і навички на авіаційній техніці. За діями курсантів спостерігав голова екзаменаційної комісії, начальник штабу – заступник командувача повітряного командування «Схід» Повітряних Сил ЗС України генерал-майор Євген Шинкарьов.

– Під час практичної атестації випускники показують добру навченість. Вони легко орієнтуються на техніці та швидко відповідають на запитання членів екзаменаційної комісії. В цілому я задоволений фаховою підготовкою майбутніх молодших командирів, – зазначив генерал-майор Євген Шинкарьов.

Слід відзначити, що у стінах коледжу військовослужбовці опановували спеціальності з телекомунікації та радіотехніки, авіоніки, а також авіаційного транспорту.

– Упродовж двох з половиною років досконало вивчав технічне обслуговування повітряних суден та авіаційних двигунів. Знання, які нам передавали викладачі, засвоїв добре, а тому під час практичних іспитів впевнено їх використав на техніці, – розповів солдат Павло Гнатишин.

Наразі курсанти-випускники, які успішно склали теоретичні та практичні іспити, готуються до атестації з фізичної підготовки. Через кілька тижнів новоспечені молодші командири будуть розподілені до військових частин у різні куточки України.

– Під час практичної складової випускних іспитів мені дісталося запитання щодо встановлення акумуляторної батареї, перевірки під навантаженням та зняття її з літака Л-39. Також повинна була підключити наземне джерело енергії до бортової мережі літака. Я безпомилково виконала усі практичні дії на авіаційній техніці та вірно відповіла на додаткові запитання членів екзаменаційної комісії. Своїм результатом задоволена. Після випуску планую продовжити службу на посаді техніка обслуговування інженерної служби в одній з навчально-авіаційних бригад, що на Харківщині, – підсумувала сержант Емма Василенко.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-механік танка

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 окремий батальйон 241 ОБр Сил ТрО

Старший механік обслуги обслуговування авіаційного озброєння

від 20000 до 25000 грн

Васильків

Військова частина А1789

Охоронець приміщення

від 25000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Миколаїв

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Штурман-військовослужбовець

від 24000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Тлумач

3-й відділ Івано-Франківського РТЦК та СП