ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Комітет Верховної Ради підтримав посилення соціальної захищеності українських ветеранів та їхніх сімей

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 8 Лютого 2022, 9:02

Комітет Верховної Ради України підтримав законопроєкт Мінветеранів щодо посилення соціальної захищеності українських ветеранів та їхніх сімей.

«Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів підтримав розроблений Міністерством у справах ветеранів України проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України, спрямованих на забезпечення додаткових гарантій соціального захисту ветеранів війни» (№ 6350) та рекомендував Парламенту включити його до порядку денного сесії і прийняти за основу», – повідомляє заступник міністра у справах ветеранів Інна Драганчук за підсумками засідання Комітету.

Проєкт закону пропонує внести зміни до законів «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про зайнятість населення», «Про соціальні послуги» в частині посилення соціальної захищеності українських ветеранів та членів їхніх сімей на державному і місцевому рівнях.

Йдеться, зокрема, про встановлення додаткових гарантій соціального захисту захисників та захисниць, постраждалих учасників Революції Гідності, а саме: на безоплатне отримання психологічних, соціальних та освітніх послуг, а також посилення їхньої соціальної захищеності на випадок безробіття.

Законопроєктом посилюється роль центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підтримки підприємницьких ініціатив серед ветеранів та постраждалих учасників Революції Гідності. Зокрема, у статті 20 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» пропонується закріпити положення такого змісту:

«Держава гарантує підтримку і сприяє розвитку підприємницьких ініціатив та господарської діяльності ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалих учасників Революції Гідності та осіб, на яких поширюється чинність цього Закону».

Крім того, впроваджується розробка державних, регіональних та місцевих програм соціального захисту захисників і захисниць та членів їхніх сімей.

«Цей законопроєкт запроваджує фундаментальні зміни щодо створення належних умов для комплексної підтримки українських ветеранів та їхніх сімей. Тому ми дякуємо Комітету за його підтримку», – зазначила Інна Драганчук.

Читайте нас в Telegram
Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва в Україні

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським журналістам акцентував на відновленні і розвитку українського оборонного виробництва.

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

На півдні знищили ЗРК, 5 гармат і 2 станції РЕБ

Протягом доби на південній ділянці фронту було знищено 99 окупантів та 31 одиницю ворожого озброєння і військової техніки.

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

На півдні ворог застосував 260 FPV-дронів проти мирного населення

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій півдня, російська армія застосовує FPV-дрони та БПЛА різних типів.

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

Над розмінуванням території України працюють 347 саперних груп Міноборони

347 груп розмінування підрозділів Міноборони продовжують очищення звільнених регіонів України від вибухонебезпечних залишків війни.

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Державний оператор тилу частково змінив постачальників харчів для ЗСУ

Обсяги тих фірм, які не справилися з виконанням договорів, були передані новим постачальникам.

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

Ворог здійснив сім штурмів у напрямку плацдарму біля Кринок

В операційній зоні Сил оборони півдня українські захисники відбили пʼять штурмів російських вйськ на Оріхівському напрямку і сім — на лівобережжі Дніпра.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби (військова служба)

до 25000 грн

Черкаси

Державна прикордонна служба України

Механік-водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя

Старобільський РТЦК та СП

Командир відділення радіоперешкод, ВОС 539. Війська РЕБ.

від 19000 до 120000 грн

Коломия, Івано-Франківська область

військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Одеса, Одеська область

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 об ТрО 123 Обр ТрО