ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

3 тисячі вареників захисникам від курсантів-кухарів із Тернополя

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 6 Лютого 2022, 10:12

Курсанти-кухарі Тернопільського коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою наліпили 3 тисячі вареників, які вирушили у складі волонтерського вантажу на Схід. Смаколики для українських захисників майбутні кухарі у погонах готують вже не вперше — вже від початку року це третя партія вареників, а ще більше їх було приготовано й відправлено до новорічних свят і протягом минулого року в цілому.

— Після приготування вареників кладемо їх у відра й заливаємо смальцем, — каже майстриня виробничого навчання закладу Юлія Ліщишин. — Далі вони мусять трошки постояти вже готові. Коли остигнуть, тоді ми повністю закриваємо кришками, перевертаємо догори дном, аби весь жир був зверху — для того, щоб вони добре зберігалися.

У коледжі розповідають, що з цією партією вареників впоралися швидко. Ось одного з минулих разів, коли ліпили не 3, а 5 тисяч вареників, довелося попрацювати довше — 45 курсантів робили це два дні. Дівчата й хлопці у білих кухарських халатах поверх піксельних одностроїв готують у кухні-лабораторії, яка знаходиться на території навчального закладу. І, коли заходить мова про приготування смаколиків для захисників, роблять це з подвійною радістю та ентузіазмом.

— Допомагаємо нашим захисникам і працюємо на виробничому навчанні, — говорить третьокурсниця Христина Ковтун.

— Ми хочемо їм зробити приємно, щоб вони скуштували наші вареники, які зроблені від душі, — додає курсантка Вікторія Семко.

ДНЗ «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою», у якому навчаються ці дівчата й хлопці, існує ось уже майже 7 років. Його було створено навесні 2015 року на базі Збаразького професійно-технічного училища. Сьогодні у коледжі навчається 350 дітей з усієї України, понад 90 із них — дівчата. Вони здебільшого здобувають професії кухарів та кондитерів. Окрім цього, у коледжі з ПВФП навчаються майбутні оператори з обробки інформації та програмного забезпечення, слюсарі з ремонту колісних транспортних засобів, майстри з монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики, а також трактористи-машиністи сільськогосподарського виробництва. Звичайно, не всі, адже це — ще не військово-навчальний заклад Міністерства оборони, і Військову присягу ці юнаки й дівчата не складали, але чимало з них надалі поповнять лави українського війська. Сьогодні — курсанти, а завтра — військові кухарі, ремонтники, водії, танкісти, оператори БПЛА та представники багатьох інших військово-облікових спеціальностей.

Фото Юрія Кульпи

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

У Фінляндії почалися військові навчання Arrow 24

Сухопутні війська Фінляндії на полігоні Ніїнісало розпочинають 26 квітня 2024 року щорічні військові навчання Arrow 24 за участю країн НАТО.

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

В Україну повернули 140 полеглих воїнів

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 140 полеглих Оборонців.

У Києві очільниця МЗС Латвії вшанувала пам’ять полеглих за Україну захисників і захисниць

У Києві очільниця МЗС Латвії вшанувала пам’ять полеглих за Україну захисників і захисниць

Міністр закордонних справ Латвії Байба Браже прибула в Україну з робочим візитом. Разом з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою вони поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну, розташованої біля Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря.

Східний напрямок: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів та 6 танків

Східний напрямок: ЗСУ ліквідували понад 800 окупантів та 6 танків

На східному напрямку Сили оборони продовжують завдавати противнику втрат у живій силі та техніці. За минулу добу військові ліквідували 827 окупантів та знищили 6 танків.

росія скинула дві авіабомби на промисловий об’єкт у Сумах

росія скинула дві авіабомби на промисловий об’єкт у Сумах

Сьогодні, 26 квітня, російські війська скинули керовані авіабомби на промисловий об'єкт у Сумах.

Ілля Євлаш про літак Су-57: Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття

Ілля Євлаш про літак Су-57: Це дуже дороге «брязкальце», яке вони бережуть від збиття

російський літак Су-57 окупанти використовують для ударів по Україні, але намагаються тримати на великій відстані, оскільки і його може збити українська ППО.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Командир відділення

від 23000 до 24500 грн

Київ

Військова частина 2260 НГУ

Начальник електросилових пристроїв

від 23000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область

Водій – електрик – молодший спеціаліст, Водій

від 20000 до 50000 грн

Старокостянтинів, Хмельницька область

Військова служба в Збройних Силах України

від 21000 до 120000 грн

Одеса, Одеська область