ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Німеччині закрили рупор кремлівської пропаганди

Публікації
Прочитаєте за: 2 хв. 3 Лютого 2022, 11:34

1 лютого комісія з реєстрації та нагляду німецького медіарегулятора MABB ухвалила рішення про заборону мовлення німецькомовної версії російського державного телеканалу RT DE у ФРН, повідомляє Радіо Свобода. Іншими словами, пропагандистські волання російських «журналістів» таки добряче дістали навіть зазвичай «нейтрально-толерантне» німецьке суспільство. До того ж заборона поширюється на мовлення через супутник, інтернет, мобільні програми та у смарттелевізорах.

Зрозуміло, що таке рішення неабияк «підірвало» російських пропагандистів. У Telegram-каналі RT DE йдеться, що рішення регулятора буде оскаржено в суді. При цьому наголошується, що мовлення німецькомовної версії каналу триватиме зі студії в Москві. А головний редактор RT Маргарита Сімоньян (та сама, що постійно закликає до якихось нісенітниць і може сміливо брати участь у конкурсі «мадам неадекватність») написала у твіттері: «Мовлення не припинимо!».

Ну звісно, як співав любитель радянського минулого та путінського сьогодення Лев Лещенко: «ету пєсню нє задушиш нє убйош». Так, здихатись російських пропагандистів дуже важко. Вони наче таргани лізтимуть з усіх щілин і намагатимуться використовувати будь-які прогалини в законодавстві, щоб продовжувати наповнювати медіапростір «дурилками» про «рускій мір». Певна річ, що всі ці намагання активно підтримуватимуть (і фінансуватимуть) владні структури, адже пропаганда завжди була частиною державної політики Кремля.

Як і годиться, першим висловило «стурбованість» щодо «неприйнятності політичного зумовленого тиску на російського медіаоператора» МЗС РФ. А далі пішли традиційні для російських «дипломатів» погрози: «Цей крок позбавляє нас іншого вибору, крім як почати реалізацію заходів у відповідь щодо акредитованих у Росії німецьких ЗМІ».

Довідково. Фінансована російським урядом телекомпанія RT, яка раніше називалася Russia Today, окрім російської, веде міжнародне мовлення англійською, арабською, іспанською та французькою мовами.

Слід нагадати, що RT зазнала критики в низці країн, зокрема у США, де компанія була зобов’язана 2017 року зареєструватися як агент іноземного уряду.

Раніше у Великій Британії попереджали RT за порушення вимог і окремо штрафували за однобокість у висвітленні подій довкола отруєння колишнього російського агента Сергія Скрипаля в Солсбері.

Литва й Латвія забороняли трансляцію телеканалу RT та деяких інших російських каналів, звинувачуючи їх в упередженості.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор БПЛА-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Київ

Косівський РТЦК та СП

Звязківець

від 21000 до 121000 грн

Дніпро

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Командир стрілецького взводу

Київ

Військова частина А7039

Військовий медик

від 21000 до 21000 грн

Черкаси

Головний центр підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота

Кулеметник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Кулеметник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область