ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Мінветеранів представники ветеранської спільноти обговорили формування української національної та громадянської ідентичності

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 26 Січня 2022, 16:21

У Міністерстві у справах ветеранів України відбулась робоча зустріч із представниками ветеранської спільноти щодо формування української національної та громадянської ідентичності через систему національно-патріотичного виховання.

Про це повідомляє Урядовий портал.

У зустрічі взяли участь керівники профільних підрозділів та експертних груп Мінветеранів, Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України та інших відомств.

Одним з питань для обговорення стало законодавче унормування сфери формування української національної та громадянської ідентичності через систему національно-патріотичного виховання (проєкт Закону України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності»).

Радник Міністра у справах ветеранів України Василь Павлов зазначив, що Мінветеранів долучається до політики формування та утвердження громадянської ідентичності, адже ветеран – це громадянин, який реалізував свої права та обов’язки, захищаючи країну, і може передати унікальний досвід.

«Потрібно, щоб українці вчилися критичному мисленню, отримували правдиву інформацію, пам’ятали історію і знали про героїчні вчинки сучасників. Це передбачено в Указах Президента України та документах Уряду, які регламентують процеси формування у населення української національної та громадянської ідентичності через систему національно-патріотичного виховання», – сказав Василь Павлов.

Він також наголосив, що цьогоріч уперше в історії Мінветеранів у кошторис відомства закладено фінансування національно-патріотичного виховання.

Представниця групи з розробки законопроєкту – начальник відділу національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту Ольга Євтушок зауважила, що наразі є запит від сучасної молоді щодо модернізації національно-патріотичне виховання в Україні.

«У законопроєкті чітко визначені цінності, на основі яких має формуватися система національно-патріотичного виховання. Це – самобутність, соборність, воля та гідність», – розповіла вона.

Експерт у сфері національно-патріотичного виховання Товариства сприяння обороні України Микола Ляхович підкреслив важливість долучення Мінветеранів до активної участі у процеси формування української національної громадянської ідентичності.

«Адже ветерани, захисники нації і держави, є взірцем у виховному процесі у будь-якій країні», – наголосив він.

На думку експерта, законопроєкт «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності» потребує доопрацювання і важливо, що Мінветеранів організовує такі обговорення, долучається до процесів формування української національної та громадянської ідентичності та враховує громадську думку.

Також під час зустрічі учасники обговорили досвід взаємодії ветеранської спільноти та органів місцевої влади щодо залучення ветеранів до реалізації Стратегії з національно-патріотичного виховання та Державної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання на період до 2025 року в регіонах.

Сторони поділилися успішними кейсами залучення ветеранів до формування у населення української національної та громадянської ідентичності.

Учасники зустрічі обмінялися думками, почули пропозиції колег та представників органів державної влади про динаміку й тенденції, які відбуваються у сфері національно-патріотичного виховання, щоб взяти на озброєння найкращі практики та можливості.

«Це перша така масштабна зустріч Мінветеранів та експертної групи у широкому пулі однодумців. Упевнений, що ми і надалі будемо радитись, отримувати зворотній зв’язок щодо різних позицій, і виводити нашу співпрацю на новий рівень», – підсумував зустріч генеральний директор Директорату громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Руслан Приходько.

Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець/чиня-санітар/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Механік-моторист

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Військовослужбовець Військової служби правопорядку

від 22000 до 60000 грн

Одеса

Південне територіальне управління Військової служби правопорядку

медична сестра у військову частину

від 25000 до 130000 грн

Малі Дмитровичі, Київська область

Механік-моторист

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

Старобільський РТЦК та СП