ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Самбірські військові відзначили 30-ту річницю з дня створення частини

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 20 Січня 2022, 11:57

30 років тому особовий склад на той час бригади хімічного захисту присягнув на вірність українському народові. Тож про утворення частини, основні її здобутки за весь період існування та досягнення особового складу розповіли сьогодні в Народному домі Самбора, що на Львівщині, ведучі святкового заходу Наталія Голяк та військовослужбовець полку радіаційного, хімічного, біологічного захисту солдат Михайло Звиногородський.

Військовослужбовці полку неодноразово перебували у складі миротворчих місій, допомагали в ліквідації стихійних лих та техногенних катастроф та ліквідовували витік агресивної хімічної речовини в Ожидові  на Львівщині у 2007 році. Допомагали боротися з повінню на Івано-Франківщині роком пізніше. 

– Сьогодні колектив полку, усвідомлюючи високе покликання захищати мир та спокій на своїй рідній землі, свято береже і примножує найкращі бойові традиції українського війська, виконує завдання за призначенням з честю та гідністю, надійно стоїть на сторожі незалежної Батьківщини в районі проведення операції Об’єднаних сил, − зазначив командир полку підполковник Віктор Явтушенко. 

Громада міста та представники місцевої влади також завітали зі словами подяки та подарунками до військовослужбовців.

− Сьогодні не лише ваше свято, шановні військовослужбовці, а й цілої нашої громади. Адже неможливо собі уявити Самбір без військових. Саме ви є запорукою нашого миру і спокою. Шануємо, поважаємо і гордимося, що ви у нас є. Зі святом вас! Здоров’я, злагоди і Божого Благословення! − зазначив міський голова Юрій Гамар.

Слова вітання пролунали цього дня і від Командування Сил підтримки Збройних Сил України, а також від колишнього командира частини полковника запасу Василя Пугіна та представників волонтерського руху Самбірщини.

Цінними подарунками, грамотами та подяками від командувача Сил підтримки ЗС України, командира полку та органів місцевого самоврядування були відзначені найкращі військовослужбовці. А учень місцевої школи Матвій Теплий подарував захисникам пісню про улюблене місто. Створювали святковий настрій і співали для військових також Любов Кисиличак та Орест Петречко. 

Довідково:

У березні 2014 року з боку Російської Федерації відбулася окупація Кримського півострова. Військовослужбовці військової частини одними з перших взяли участь у захисті Батьківщини в південних регіонах України, де діяли спільно з артилерійськими підрозділами, а також із групами ССО.

Особовий склад полку брав безпосередню участь у гасінні масштабних лісових пожеж на Луганщині  (літо-осінь 2020 року) та в заходах щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

24 серпня 2017 року полк отримав Бойовий Прапор, що є визнанням заслуг колективу військової частини. Він є символом – гордості, честі та військової звитяги колективу військової частини.

У вересні 2021 року рота РХБ захисту полку, завдяки високому рівню професійної підготовки та мотивації військовослужбовців, успішно пройшла самооцінку НАТО першого рівня (SEL-1) та отримала високу оцінку від міжнародної групи експертів.

Фото Євгена Сібякіна

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

Атаки на Харківщині, Авдіївський напрямок, спалений вертоліт в москві: стрім з прифронтового міста

На Харківщині прикордонники-артилеристи бригади «Сталевий Кордон» зупинили ворожий штурм. За допомогою 100-мм гармати вони влучили у танк, на відео з дрона видно як після підриву два окупанта перейшли у ранг мертвих російських «космонавтів».

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Оголосили підозру російському генерал-майору поліції, який керував пограбуванням Чорнобильської АЕС

Загальна сума збитків, до яких призвели дії заступника гендиректора «росатому» сягає майже мільярда гривень.

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія вирішили збільшити виробництво дронів

Україна та Латвія ведуть спільну роботу над нарощуванням виробництва дронів.

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Пентагон анонсував виділення ще одного пакета допомоги Україні на $1 млрд

Міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що Сполучені Штати виділяють ще один пакет оборонної допомоги Україні в розмірі 1 млрд доларів, який включатиме ракети для HIMARS, снаряди, системи ППО та інше озброєння.

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Парашутист, укладальник парашутів, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Командир стрілецького взводу

Київ

Військова частина А7039

Старший стрілець-оператор, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Офіцер, військовослужбовець ЗСУ

від 24000 до 120000 грн

Харків, Харківська область

Офіцер з морально-психологічного забезпечення 155 об ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Технік служби захисту інформації в автоматизованих системах

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328