ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Центри соціально-психологічної реабілітації стануть центрами ветеранського розвитку

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 19 Січня 2022, 14:49

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна провела нараду з керівниками п’яти центрів соціально-психологічної реабілітації (ЦСПР), які підпорядковані Мінветеранів та надають відповідні послуги українським захисникам, членам їхніх сімей та родинам загиблих воїнів. Про це інформує Урядовий портал.

«Практичний досвід вашої роботи стане у пригоді під час створення в Україні єдиної загальнодержавної системи реабілітації та надання медичних послуг нашим ветеранам та членам їхніх родин, над якою Мінветеранів працює спільно з Міністерством охорони здоров’я. На жаль, за 30 років таку систему так не було побудовано, і це стосується не лише ветеранів, а й інших категорій населення, які потребують допомоги. Наразі те, що діє в Україні – уламки пострадянської системи з її бюрократією та відсутністю стандартів», – зазначила Юлія Лапутіна.

Керівники центрів розповіли про особливості роботи своїх закладів, моделі застосування комплексного підходу до надання допомоги українським ветеранам та членам їхніх сімей – соціально-психологічної, інформаційної, правової, фізкультурно-оздоровчої роботи, залучення до суспільного життя.

Так, у Києво-Святошинському ЦСПР та СПЦ м. Славутич працює «Телефон довіри» з метою розширення доступу до психологічних послуг і правової підтримки учасників АТО/ООС передусім із сільської місцевості. За телефоном довіри до центру зверталися жителі усіх областей України.

У Бородянському, Києво-Святошинському, Іванківському центрах діють відкриті простори для можливості вільного спілкування та проведення різноманітних заходів ветеранськими громадськими об’єднаннями. У Іванківському ЦСПР створено музей воїнів АТО, що став окремим напрямком військово-патріотичного виховання із залученням до цієї роботи учасників бойових дій.

Однією з форм роботи центрів є виїзні мобільні групи у складі психолога, соціального працівника, юрисконсульта та фахівця зі зв’язків з громадськістю. Вони надають інформаційні, соціальні, юридичні, психологічні послуги учасникам АТО/ООС та членам їхніх сімей, членам родин загиблих воїнів у віддалених населених пунктах районів, здійснюють прийоми в органах місцевого самоврядування, стаціонарних відділеннях лікарень, інших установах.

«Ми вивчимо ваш досвід, візьмемо до уваги ваші практики, та разом з вами відпрацюємо вже єдину модель. Центри соціально-психологічної реабілітації в Україні мають стати центрами ветеранського розвитку», – підкреслила очільниця Мінветеранів на нараді з керівниками п’яти центрів соціально-психологічної реабілітації.

Читайте нас у Facebook
У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин прокоментував поточну бойову ситуацію в селищі Очеретине Донецької області на Авдіївському напрямку.

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Оператори 8-го окремого полку ССО продовжують завдавати втрат противнику на Донецькому напрямку.

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Медична сестра, фельдшер, військовослужбовець

від 52000 до 122000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Водій-механік танка, танкіст

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ

Розвідник в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Водій-електрик, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Бухгалтер

від 21000 до 22000 грн

Ужгород

Військова частина 3115 НГУ