ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Воїни Сухопутних військ провели урок мужності для луганських кадетів

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Грудня 2021, 10:15

З нагоди Дня Сухопутних військ Збройних Сил України воїни однієї з окремих механізованих бригад завітали до вихованців Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізично підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії».

— Важливо виховувати українську молодь у дусі патріотизму. У день свого професійного свята ми вирішили розказати ліцеїстам про свою службу в Сухопутних військах, — говорить полковник Ярослав Пистун. 

Спочатку військовослужбовці та ліцеїсти вшанували пам’ять українських захисників і поклали квіти до монумента загиблим українським воїнам у Рубіжному.

— Ці молоді та повні сил хлопці віддали свої життя у 2014-му за те, щоб окупанти не хазяйнували на нашій землі. Сумно, що їх вже немає серед нас і що на Сході продовжують гинути інші армійці. Але завдяки їхнім героїзму та мужності ворог не пройшов і не пройде далі. Перемога буде за нами, — зауважив під час вшанування загиблих воїнів начальник ліцею бригадний генерал Валерій Ємбаков.

А в актовій залі перед ліцеїстами виступив заступник командира однієї з механізованих бригад.

— Понад 20 років тому я мав честь бути випускником саме цього навчального закладу. Два роки навчання тут дали мені гарний досвід та стрімкий старт росту по службі. Знайте, що Сухопутні війська були та є на передових позиціях проведення операції Об’єднаних сил. Служити у нас — означає виконувати цікаві та відповідальні завдання, — розповів випускник Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізично підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» підполковник Євген.

Пізніше воїни розвідувального підрозділу бригади ознайомили юнаків зі зразками стрілецької зброї. 

Аби зміцнити дружбу кадетів із військовими, на базі спортивного комплексу провели спортивні змагання між двома командами з волейболу, настільного тенісу та стрільби з пневматичної зброї.

У перервах між змаганнями хлопці питали воїнів про їхню службу та передову.

— Більшість наших офіцерів є випускниками військових вишів, розташованих у Львові та Харкові. Тож кадетам цікаво було дізнатися про курсантське життя і перспективи просування по службі після випуску. Наші поради прості — добре вчитися та любити свою державу, — вважає підполковник Євген.

Наприкінці уроку мужності довжиною в день відбулося нагородження за участь у спортивних змаганнях.

Так, у всіх трьох видах команди воїнів-піхотинців посіли перші місця. Проте у нагородженнях за особисті спортивні успіхи було й чимало кадетів випускного курсу.

 

Почесні грамоти переможцям вручив полковник Ярослав Пистун.— Нам, військовим, було дуже приємно перебувати тут. Вірю, що всі кадети успішно закінчать військовий ліцей і оберуть для себе правильний життєвий шлях. Приємно було побачити в очах юнаків яскраві вогники патріотизму та рішучості, що є головними рисами українських воїнів. Обіцяємо частіше приходити до цього навчального закладу, — насамкінець зазначив полковник Ярослав Пистун.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

Ворог вдарив ракетами по Запоріжжю та Одесі

росіяни продовжують системний ракетний терор півдня України.

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Кремлю «зробили нерви»: у Швеції на Балтиці з’явився новий корабель для збору розвідданих

Швеція, яка тільки-но долучилася до Альянсу, ввела в експлуатацію новий корабель для збирання розвідувальної інформації у Балтійському морі, яке все більше підпадає під ознаки «внутрішньої водойми» НАТО.

В Україні хвилина мовчання

В Україні хвилина мовчання

Згідно з указом Президента України Володимира Зеленського № 143/2022, хвилина мовчання проводиться щодня о 9:00, її оголошують у всіх засобах масової інформації.

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

Українська ППО знищила дві російські ракети та три розвідувальні БПЛА

У ніч на 20 квітня російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами «Іскандер-М», двома зенітними керованими ракетами С-300/С-400 із бєлгородської області рф, а також двома керованими авіаційними ракетами Х-59/Х-69 із акваторії Чорного моря.

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні у Дніпрі — день жалоби за загиблими від російських ударів

Сьогодні, 20 квітня, у Дніпрі оголосили днем жалоби за загиблими від російських ударів.

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

На Херсонщині через ворожі обстріли загинула людина

Минулої доби через ворожі обстріли Херсонщини загинула людина, пошкоджені житлові будинки, об’єкт критичної інфраструктури та газогін.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець стрілецької роти

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кривий Ріг

Старобільський РТЦК та СП

Технік з виконання ремонтних робіт та технічного обслуговування

від 25000 до 125000 грн

Шепетівка, Хмельницька область

Навідник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Інструктор навчального взводу

від 25000 до 55000 грн

Раденськ, Херсонська область