ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У День ЗСУ Глава держави взяв участь у передачі нового озброєння та техніки військовим підрозділам

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Грудня 2021, 21:10

У межах урочистостей з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України Президент Володимир Зеленський на площі Свободи у Харкові взяв участь у передачі озброєння та військової техніки військовим частинам у регіонах України.

«Сьогодні тут та в інших регіонах України Збройним Силам України буде передано близько сотні одиниць озброєння та військової техніки», – повідомив Глава держави під час виступу.

Зокрема, у Харкові армійцям були передані сертифікати на броньовані автомобілі «Козак-2М1», три танки Т-64БВ і 10 бронетранспортерів БТР-4Е. Танки та БТР-4Е армійці отримали від підприємств Укроборонпрому: Харківського бронетанкового заводу і Харківського конструкторського бюро з машинобудування імені О.О. Морозова.

Під час відеовключення з аеродрому в с. Озерне на Житомирщині відбулася передача сертифікатів на модернізований літак Су-27 з підвищеними бойовими характеристиками, навчально-бойовий літак L-39, вертоліт Мі-8 МТВ-1 і дообладнаний за стандартами НАТО воєнно-транспортний літак Ан-26. Цю техніку модернізують і ремонтують державні підприємства «Завод 410 цивільної авіації», «Чугуєвський авіаційний ремонтний завод», «Авіакон» і «МіГремонт», які входять до складу Укроборонпрому.

У Краматорську командувач Операції об’єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Павлюк передав військовим сертифікати на 34 броньовані автомобілі «Козак-2М1».

Військовим у Києві були передані сертифікати на 13 легкоброньованих автомобілів Hammer, наданих США в межах матеріально-технічної допомоги. Ще 15 сертифікатів на такі автомобілі передали у Львові.

В Одесі відбулася церемонія включення до складу Військово-Морських сил патрульних катерів «Айленд» і передача сертифікатів на катери цього типу та автомобілі Hammer.

Після передачі військової техніки Президент України вручив державні нагороди військовослужбовцям ЗСУ.

У режимі відеовключення за дорученням Глави держави відбулося вручення державних нагород бійцям в інших містах України.

Крім того, Володимир Зеленський узяв участь у церемонії присвоєння вищих військових звань та почесних найменувань, а також вручення бойових прапорів військовим частинам ЗСУ.

Зокрема, Президент України вручив бойові прапори 38-му зенітному ракетному полку сухопутних військ ЗСУ зі стрічкою з почесним найменуванням «ім. генерала-хорунжого Юрія Тютюнника», 72-му окремому полку підтримки командування сил підтримки ЗСУ, 3-й окремій бригаді зв’язку командування військ зв’язку та кібербезпеки ЗСУ, головному інформаційному телекомунікаційному вузлу, 31-му окремому полку зв’язку та радіотехнічного забезпечення повітряних сил ЗСУ зі стрічкою з почесним найменуванням «ім. гетьмана Михайла Дорошенка», 57-му окремому полку зв’язку та радіотехнічного забезпечення повітряних сил ЗСУ.

За дорученням Глави держави, Верховного головнокомандувача ЗСУ в районі проведення Операції об’єднаних сил командувач ООС Олександр Павлюк вручив бойові прапори 199-му навчальному центру Десантно-штурмових військ, 148-му окремому гаубичному самохідному дивізіону Десантно-штурмових військ.

У Одесі за дорученням Президента міністр оборони Олексій Резніков вручив бойові прапори 801-му окремому загону боротьби з підводними диверсійними силами та засобами, 194-му понтонно-мостовому полку Державної спеціальної служби транспорту, 37-му окремому полку зв’язку, прапор зі стрічкою з почесним найменуванням «Дніпровська» – 26-й окремій бригаді Державної спеціальної служби транспорту.

У Києві заступник головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк вручив бойові прапори 145-му окремому ремонтно-відновлювальному полку, 8-му навчальному центру Державної спеціальної служби транспорту зі стрічкою почесного найменування «Чернігівський», зі стрічкою почесного найменування «Конотопський» – 36-му шляхо-відновлювальному полку Державної спеціальної служби транспорту.

У Львові начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала вручив бойові прапори 143-му об’єднаному навчально-тренувальному центру, а також почесні найменування «ім. Українських січових стрільців» 223-му зенітному ракетному полку.

Після завершення церемонії вручення відбувся показовий виступ підрозділу почесної варти, а гурт «Друга Ріка» на честь військових виконав музичну композицію «Хто, якщо не ти?».

Джерело: Офіс Президента України

Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Радіометрист, військовослужбовець

від 20000 до 30000 грн

Одеса

Військова частина А2951

Стрілець в сили оборони

від 21000 до 50000 грн

Калинівка, Вінницька область

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Запоріжжя

Старобільський РТЦК та СП

Кухар, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Покровськ

Бахмутський ОБ ТрО (Військова частина А7270)

Стрілець. Обирай посаду зараз, не чекай поки тебе розподілять!

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Бойовий медик у ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Самбір, Львівська область