ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Центр оперативного інформування презентує огляд подій у районі ООС з 29 листопада по 5 грудня 2021 року

Відео Новини ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 6 Грудня 2021, 17:00

Слава Україні!

До вашої уваги огляд основних подій у районі проведення операції Об’єднаних сил та обстановки в окремих районах Донецької і Луганської областей з 29 листопада по 5 грудня 2021 року.

Українські воїни налаштовані рішуче, противник отримує гідну відсіч.

Оборонні рубежі українських підрозділів залишаються незмінними.

Збройні формування Російської Федерації продовжують порушувати режим припинення вогню.

Ворог, провокуючи відповідь українських воїнів, практично по всій лінії зіткнення вів турбуючий вогонь. Кількість порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ становить 29 випадків,  минулого тижня  зафіксовано 42.

Загалом противником здійснено  11 обстрілів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

У районі Мар’їнки окупанти провели дистанційне мінування території мінами ПОМ-2.

На обстріли противника наші воїни 18 разів відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Окупанти були змушені припинити вогневу активність.

На жаль,  минулого тижня, один військовослужбовець ЗС України загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким героя, який віддав своє життя за Україну.

Четверо захисників дістали поранення. Воїнів оперативно доправили до лікувальних закладів, де їм надається вся необхідна медична допомога.

За інформацією Головного управління розвідки

Міністерство оборони України уважно відстежує ситуацію, яка склалась поблизу державного кордону України з Російською Федерацією та на тимчасово окупованих територіях Криму та Донецької і Луганської областей. Ведеться постійний обмін інформацією з нашими партнерами щодо безпекової ситуації довкола України.

За інформацією Головного управління розвідки, у збройних силах Російської Федерації, зокрема, в оперативному угрупованні російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях, з 1 грудня  розпочато новий період оперативної та бойової підготовки.

Окупантами проводяться заходи тижня бойової готовності з відпрацюванням питань приведення з’єднань і частин так званих 1-го та 2-го армійських корпусів у вищі ступені бойової готовності. Водночас на окремих напрямках противник здійснює ротацію підрозділів на передових позиціях та проводить інтенсивну підготовку артилерійських і мінометних розрахунків до обстрілів позицій Об’єднаних сил.

Крім того, окупанти приховано завозили залізничним і автомобільним транспортом із території Російської Федерації до з’єднань і частин 1-го та 2-го армійських корпусів бойову техніку, озброєння  і боєприпаси, засоби радіоелектронної боротьби, безпілотні літальні апарати та інше майно військового призначення.

До підрозділів противника доставлено понад 3 тис. тонн пального, запаси мастил і технічних рідин для експлуатації техніки і озброєння у зимових умовах, повернено чергову партію бойових машин, відновлених та модернізованих на російських ремонтних підприємствах

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації  повідомляє

Українська сторона Спільного центру з контролю та координації  повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Патрулями Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксовано  81 одиницю військової техніки збройних формувань Російської Федерації, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей. Серед них танків невизначеного типу – 15 одиниць, артилерії – 28 одиниць, бойових броньованих машин – 37 одиниць, 82-мм мінометів – 1 одиниця.

Варто зазначити, що робота Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зафіксовані міжнародними спостерігачами порушення з боку збройних формувань Російської Федерації свідчать про нехтування окупантами взятих на себе зобов’язань у рамках домовленостей щодо відведення важких озброєнь та створення ними передумов для подальшої ескалації напруження на лінії зіткнення і є очевидним проявом агресивних намірів окупантів, в той час як підрозділи Збройних Сил України перебувають на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Слава Україні!

Полковник Леонід Матюхін, Центр оперативного інформування

Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-механік аеродромно-технічної роти

від 20000 до 50000 грн

Львів, Львівська область

Військовослужбовець, стрілець

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Мережевий інженер

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Інспектор прикордонного контролю

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін