ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Заступник Головнокомандувача Збройних Сил України взяв участь у презентації пам’ятних монет

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Грудня 2021, 15:36

Сьогодні, 1 грудня, у Національному банку України відбулася презентація низки пам’ятних монет, присвячених 30-річчю Збройних Сил України. У презентації взяли участь заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан, директор Департаменту грошового обігу Національного банку Віктор Зайвенко та заступник Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Про це інформує Генеральний штаб ЗС України.

– Хочу подякувати за реалізацію ідеї щодо створення монет на честь Збройних Сил України, видів та родів військ, за ідею, яка демонструє єдність народу і армії, всіх державних інституцій. Зважаючи, що 6 грудня буде відзначатися 30-річчя Збройних Сил України, це гарний подарунок для кожного військовослужбовця і шана, яку ви показуєте для ветеранів і для діючих військовослужбовців.

Також маю надію, що в наступному році Національний банк України зможе продовжити цю традицію, адже у нас є ще декілька видів сил, як Територіальна оборона, Сили підтримки, Сили логістики, які, мабуть, також доцільно було б закарбувати на монетах, – зазначив заступник Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

«Збройні Сили України» – дата введення в обіг 01 грудня 2021 року. Автор ескізів монети та скульптор – Святослав Іваненко. Програмне моделювання здійснив Віталій Андріянов;

«Сухопутні війська Збройних Сил України» – дата введення в обіг 01 грудня 2021 року. Автор ескізів монети та скульптор – Святослав Іваненко. Програмне моделювання – Юрій Лук’янов;

«Десантно-штурмові війська Збройних Сил України» – введена в обіг 11 листопада 2021 року. Автор ескізів монети – Андрій Єрмоленко. Скульптори: Володимир Атаманчук, Анатолій Демяненко. 

– Національний банк завжди приділяв велику увагу вшануванню захисників і захисниць України. Напередодні Дня Збройних Сил України ми ввели в обіг пам’ятні монети, щоб увіковічити мужність і незламність наших славних воїнів у грошових знаках, – сказав Олексій Шабан. – В умовах агресії проти нашої держави – це прояв глибокої поваги, вдячності та підтримки українським військовим, які силою свого героїзму, мужності і самовідданості боронять нашу землю та оберігають спокій кожного українця.

Усі презентовані монети поповнили серію «Збройні Сили України». Цю серію пам’ятних монет спеціального випуску Національний банк започаткував у 2018 році.  Наразі серія налічує 12 пам’ятних монет, першою з яких стала монета, присвячена захисникам Донецького аеропорту.

Віктор Зайвенко розповів, що композиційним центром усіх трьох презентованих монет є військова символіка. «Карбування цих монет є своєрідною подякою Національного банку українським солдатам. Сьогодні українські захисники демонструють усьому світу самовідданість та здатність захистити свою Батьківщину. Доблесть і честь солдатів і офіцерів – справжня сила будь-якої армії», – сказав Віктор Зайвенко.

Він додав, що у 2022 році Національний банк планує продовжити серію «Збройні Сили України» та відкарбувати ще дві пам’ятні монети, присвячені Силам Спеціальних операцій та Військово-Морським Силам Збройних Сил України.

Читайте нас в Telegram
Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. B, C, СЕ, D, військовослужбовець

від 21500 до 51500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Військовослужбовець. Оператор БПЛА

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Технік до в/ч А2800

від 23000 до 45000 грн

Радісне, Одеська область

Стрілець-помічник гранатометника до в/ч А2800

від 20000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область

Оператор БПЛА , військовослужбовець

від 22000 до 120000 грн

Луцьк, Волинська область

Бухгалтер (військовий)

від 20000 до 20000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080