ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Україні розпочалися воєнно-політичні консультації з представниками Міноборони Королівства Нідерланди

Новини Новини світу та України
Прочитаєте за: 3 хв. 1 Грудня 2021, 17:29

У Центральному Будинку офіцерів ЗС України розпочалися українсько-нідерландські воєнно-політичні консультації. Головне їхнє завдання — визначення пріоритетних напрямів двостороннього співробітництва оборонних відомств України й Нідерланди та наближення України до вступу в НАТО.

Іноземну делегацію очолив директор Департаменту військового співробітництва Міністерства оборони Королівства Нідерланди бригадний генерал Жан Блак’єр, українську — тимчасовий виконувач обов’язків директора Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міністерства оборони України полковник Олександр Буняк.

Обидві сторони провели моніторинг воєнно-політичних аспектів розвитку безпекової ситуації в регіоні. Також проаналізували стан і перспективи нарощування оборонних спроможностей держав у контексті протидії сучасним викликам і загрозам.

— Двосторонній воєнно-політичний діалог є надзвичайно важливим для обох наших оборонних відомств. Адже ми можемо обмінятися думками щодо найважливіших для України та Королівства Нідерланди безпекових питань. Також інформацією щодо основних пріоритетів співпраці, — зазначив Олександр Буняк.

Також він зауважив, що, попри війну та складну оперативну діяльність, українські Збройні Сили продовжують впроваджувати оборонну реформу, яка є пріоритетною для співробітництва з міжнародними партнерами.

— Королівство Нідерланди підтримує територіальну цілісність та суверенітет України. Наразі значна увага приділяється безпековим питанням, а саме збереженню стабільності та стримуванню агресії РФ у Чорноморському регіоні, — зазначив бригадний генерал Жан Блак’єр.

Довідково. Нагадаємо: з метою реалізації спільних заходів безпеки в Чорноморському регіоні 1 квітня 2019 року та в період 18-22 червня 2021 року Україну відвідали кораблі Військово-Морських Сил Збройних Сил Королівства Нідерланди (порт Одеса).

Полковник Олександр Буняк висловив подяку за підтримку Королівством Нідерланди суверенітету і територіальної цілісності України та допомогу у протидії російській агресії проти нашої держави, зазначивши, що співробітництво України з Королівством Нідерланди не обмежується лише військовою підтримкою.

— Цього року ми розпочали співпрацю у галузі реабілітації українських військовослужбовців, які дістали травми під час захисту України в районі проведення ООС. Наразіу Центрі реабілітації поранених Міністерства оборони Королівства Нідерланди перебуває троє українських військовослужбовців. Наступного року планується відправлення ще двох, — повідомив Олександр Буняк.

Також він зазначив, що значну роль для України відіграє підтримка військово-політичного керівництва Королівства Нідерланди у реалізації практичних аспектів інтеграції України до НАТО та ЄС. Зокрема,

  • приєднання до Спільного центру передових технологій кібербезпеки НАТО;
  • виділення ресурсів Європейського фонду миру (EPF) на розвиток спроможностей Збройних Сил України;
  • розгортання на території України Військово-консультативної та навчальної місії ЄС;
  • залучення Міністерства оборони України до проєктів Програми постійного структурованого співробітництва (PESCO):
  • участь у Платформі обміну інформацією про кіберзагрози та реагування на інциденти, CTIRISP та інші.

Важливим напрямом у двосторонній співпраці України та Нідерланди є сприяння розвитку співробітництва між нашими військовими навчальними закладами. Зокрема Національним університетом оборони України імені Івана Черняховського та Академією оборони Королівства Нідерланди. Наразі триває активна взаємодія між нашими оборонними вишами. А саме — щодо започаткування міжнародного курсу з питань безпеки в Чорноморському регіоні на основі НУОУ. Також здійснюється розроблення програми для студентів Академії оборони Королівства Нідерланди та організація візиту їхніх студентів в Україну, — зазначив Олександр Буняк.

Також він зауважив, що міцне партнерство та спільні оборонні рішення забезпечатьне лише регіональну безпекову стабільність в Україні, а й у Європі.

Фото Анатолій Бальчос

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343

Головний сержант стрілецького взводу 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Гранатометник

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Такелажник, військовослужбовець ЗСУ

від 20460 до 22100 грн

Ніжин, Чернігівська область

Водій

від 22000 до 122000 грн

Київ

Військова частина А0222

Начальник медичного пункту в артилерійський підрозділ

від 23600 до 123600 грн

Луцьк, Волинська область