ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Кримська громада» — плече допомоги та надійний тил військових

Армія і суспільство Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 13 Листопада 2021, 13:48

Після березневих подій 2014 року дуже багато військових та членів їхніх родин були вимушені покинути рідні домівки й переїхати в інші куточки України. Задля досягнення спільних цілей дружини військовослужбовців, які виїхали з півострова, утворили у вересні 2015 року громадську організацію «Кримська громада» в місті Чернігові.

Основними активістами громади стали члени родин військовослужбовців, зокрема їхні дружини, та переселенці з окупованих територій Донецької й Луганської областей.

— Спочатку ми взяли на себе відповідальність за конкретний напрямок роботи — допомога сім’ям військовослужбовців, які вийшли з Криму. Через окупацію східних територій невдовзі виникла потреба розширити і сферу нашої діяльності, — зазначила керівниця громадської організації «Кримська громада» Світлана Кузіна.

Члени «Кримської громади» взяли за мету допомагати найбільш вразливим верствам місцевого населення, зокрема військовослужбовцям, ветеранам, їхнім родинам, переселенцям, малозабезпеченим мешканцям і пенсіонерам. Нині вже є реальні результати шестирічної роботи організації.

З-поміж іншого для розв’язання психологічних проблем організатори створили групи психологічної реабілітації та підтримки для дітей та дорослих. Так, для дітей віком від 7 до 18 років постійно проводять психологічні тренінги, а волонтери психологічної кризової служби ведуть заняття з арттерапії.

Водночас для родин військових представники «Кримської громади» організовують екскурсії історичними місцями Чернігівщини, поїздки до музеїв Чернігова та області, зокрема Національного історично-культурного заповідника міста Батурина, меморіального комплексу пам’яті Героїв Крут, музеїв Києва, Новгорода-Сіверського, Сосниці та інших пам’ятних місць.

Одним із пріоритетних напрямків роботи організації було й залишається національно-патріотичне виховання молоді. Наразі вже реалізовується низка проєктів у цьому напрямку, зокрема «Пам’ять міцніє зв’язком поколінь», «Традиції українського народу, які об’єднують», «Нескорений Крим», «Зробимо Крим жовто-блакитним», «Крим — це Україна! 1096 днів опору російській окупації» тощо.

Крім того, військові та учасники бойових дій, які є членами організації, постійно проводять уроки мужності та патріотизму в місцевих навчальних закладах.

Волонтери «Кримської громади» продовжують допомагати і фронту. Вони збирають різноманітну гуманітарну допомогу, зокрема особисто шинкують та консервують овочі, печуть різноманітні смаколики, купують медикаменти.

— Для збору коштів на потреби армійцям члени нашої організації  займаються рукоділлям, виготовляють українську символіку тощо. Нам дуже хочеться хоч трішки підставити плече нашим воїнам-захисникам. Вони повинні на війні відчувати наше тепло, турботу та піклування, — розповіла членкиня громадської організації «Кримська громада» Валентина.

Члени «Кримської громади» будуть і надалі допомагати військовим, ветеранам та членам їхніх родин. Вони впевнені: над Кримом і Донбасом невдовзі замайорять синьо-жовті прапори, а разом з ними і прапори із золотою тамгою.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
ГУР повідомило кількість у росії ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69

ГУР повідомило кількість у росії ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило орієнтовні запаси в росії ракет типу «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69, а також динамку їх виробництва.

Колаборанти розпродують Азовське узбережжя так званим російським інвесторам

Колаборанти розпродують Азовське узбережжя так званим російським інвесторам

Окупанти пропонують «інвесторам» з росії незаконно привласнені землі вздовж Азовського узбережжя, зокрема пансіонати, бази відпочинку й рекреаційні зони.

У Нікополі внаслідок артобстрілу та удару дроном-камікадзе постраждали четверо осіб

У Нікополі внаслідок артобстрілу та удару дроном-камікадзе постраждали четверо осіб

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу поранення дістали четверо людей. росармія атакувала місто з артилерії та ударним дроном.

Рустем Умєров закликав ірландського колегу до інвестицій в українські оборонні компанії

Рустем Умєров закликав ірландського колегу до інвестицій в українські оборонні компанії

Міністр оборони Рустем Умєров у телефонній розмові з віцепрем’єр-міністром, міністром оборони та міністром закордонних справ Ірландії Міхалом Мартіном подякував йому за постійну політичну і практичну підтримку України у відбитті російської агресії.

На Вінниччині затримали на гарячому організатора схеми для ухилянтів

На Вінниччині затримали на гарячому організатора схеми для ухилянтів

У межах кримінальної справи оперативники Могилів-Подільського прикордонного загону спільно з представниками Нацполіції викрили чоловіка, який організував схему незаконного переправлення осіб через державний кордон.

В Одесі викрили шахрая, який маскувався під волонтера

В Одесі викрили шахрая, який маскувався під волонтера

Понад мільйон гривень зміг витягнути з місцевої жительки злочинець, який діяв під виглядом відомого волонтера.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець на службу за контрактом від 21 до 45 років

від 20000 до 60000 грн

Київ

Святошинський РТЦК та СП

Тракторист, військовослужбовець

від 20000 до 50000 грн

Кропивницький

Військова частина А3406

Фельдшер 155 окремий батальйон територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Заступник командира роти, офіцер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Снайпер

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Нікополь

Старобільський РТЦК та СП