ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Наш підрозділ, як швейцарський годинник, де кожний солдат є певним гвинтиком

Life story ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Листопада 2021, 11:16

Він — права рука командира механізованої роти в роботі з рядовими та сержантами. У районі проведення операції Об’єднаних сил армієць намагається бути кращим, щоб подавати приклад підлеглим. Але за суворим чоловічим поглядом простежується велика турбота про кожного воїна в підрозділі.

Усе це можна сказати про головного сержанта механізованої роти, воїни якої захищають Луганщину, старшого сержанта Дмитра.

— Я родом з Вінниччини, але останні 10 років живу у Львові, — каже воїн-піхотинець. — У мене вища педагогічна освіта. Хоча після університету працював на різних роботах. Приміром, перед самою війною був кінологом. А з березня 2014-го став волонтером. Збирав різні речі, бронежилети та інше необхідне в окопах майно й відвозив нашим воїнам на схід держави. Улітку першого року війни приєднався до воїнів добробату «Дніпро-1».

Бойове хрещення Дмитро пройшов біля Пісок на Донеччині.

— Усі мої побратими були справжніми патріотами. Ми не боялися померти, а боялися бути переможеними чужоземцями. У наказах наших командирів часто вказувалася лише назва квадрату на мапі й ми вже негайно направлялися туди, — пригадує Дмитро.

А на початку 2015 року чоловік вирішив поповнити лави Збройних Сил України.

— У механізованій бригаді служу вже понад шість років. Усі бойові відрядження зараз й не перерахувати. Спочатку був рядовим, потім — командиром відділення. Поступово доріс до нинішньої посади. Пройшов декілька курсів лідерства. Також перейняв нові, корисні на війні бойові навички від інструкторів Британської тренувальної місії «ORBITAL». Здобуті знання передаю нашим сержантам роти, а ті — вчать підлеглих, — розказав головний сержант механізованої роти.

Сьогодні 35-річний воїн несе службу неподалік Попасної, де останнім часом ворог провів ротацію та сильно активізувався.

Свій робочий день на «нулях» Дмитро розпочинає з отримання доповідей від підлеглих сержантів. Потім виходить з бліндажа й може повернутися лише за два-три дні. Адже він постійно перебуває на опорниках.

— Наш підрозділ, як швейцарський годинник, де кожний солдат є певним гвинтиком, без якого механізм не буде працювати, — висловлює власну думку воїн. — Іноді під час спілкування з воїнами вистачає хвилини, щоб оцінити стан справ і передати потрібну інформацію. Іншого ж разу — доводиться провести на опорнику добу, щоб допомогти командиру відділення з якоюсь справою. 

За словами Дмитра, всі захисники й захисниці в його роті свідомо прийшли до армії. Тому кожен добре знає свої обов’язки та права. А сержанти мають лише стежити за виконанням бойової роботи рядовими. 

У Львові на Дмитра чекають дружина Галина та двоє дітей. З ними він періодично зв’язується та щоразу заспокоює, коли у зведеннях пишуть про обстріли під Попасною.

Також він дуже сумує за іншими п’ятьма, як він каже, «крихітками», що зараз мерзнуть в його власному гаражі.

— У мене є давнє хобі. Я просто шаленію від мотоциклів. Найбільше захоплення викликає одне з останніх моїх придбань — «справжній звір» типу Yamaha Drag Star. Дружина іноді сварить за надмірне витрачання грошей. Проте мені подобається повозитися вихідними днями біля свого «заліза». У такий спосіб я відпочиваю від жахіть війни та переключаюся на щось позитивне. Мати якісь захоплення я раджу й усім товаришам по службі. І хто прислуховується до цього, ніколи не бере дурного в голову, — поділився потаємним воїн-контрактник.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій кат. С1, С 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область

Радіотелеграфіст у 66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Артилерист в ЗСУ

від 20000 до 100000 грн

Київ

1 відділ Ніжинського РТЦК та СП

Бухгалтер фінансової служби

від 20000 до 22000 грн

Чернівці

Військова частина 3113 НГУ

Водій-кранівник, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Медична сестра, Військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ