ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Спецоперація «Полісся»: міжвідомчий штаб опрацьовує всі можливі сценарії розвитку ситуації на кордоні

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 25 Листопада 2021, 11:26

В Адміністрації Державної прикордонної служби України відбулося чергове засідання Міжвідомчого координаційного штабу з протидії можливій міграційній кризі на кордоні з РБ.

Одним із ключових питань було обговорення проведення спільної спеціальної прикордонної операції «Полісся», яка розпочалася на кордоні та яку проводить Державна прикордонна служба України спільно із силами Національної гвардії, Національної поліції, Збройними Силами України, ДСНС та іншими задіяними резервами.

Окрім персонального складу, до засідання в режимі відеоконференції долучилися й представники створених регіональних координаційних штабів, повідомляє сайт ДПСУ.

Під час проведення операції Міжвідомчий координаційний штаб детально опрацьовуватиме і відстежуватиме всі можливі сценарії розвитку ситуації щодо спроб незаконних мігрантів порушити державний кордон України.

— Робота координаційних штабів повністю організована на центральному, регіональному та місцевому рівнях. Така система дозволяє нам ефективно вирішувати нагальні питання, пов’язані з охороною кордону, здійснювати своєчасний обмін інформацією і миттєво реагувати на всі виклики, — зазначив керівник Міжвідомчого координаційного штабу Володимир Нікіфоренко.

Учасники визначили персональний склад регіональних штабів та акцентували увагу на важливості чітких злагоджених дій на всіх рівнях.

Також Володимир Нікіфоренко поінформував колег про постійну співпрацю прикордонників України з прикордонниками країн Євросоюзу, які вже відчувають на собі наслідки міграційної кризи. Зокрема, він повідомив про обмін інформацією з цього питання між головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеком та командувачем Служби охорони державного кордону Литовської Республіки Рустамасом Любаєвасом.

Зі свого боку присутня на засіданні Уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова зробила акцент на моніторингових візитах, які здійснюють її представники з метою перевірки додержання прав прикордонників, поліцейських та військовослужбовців Нацгвардії, і довела результати наради з представниками Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, Міжнародної організації з міграції в Україні та правозахисних громадських організацій, на якій було досягнуто домовленостей про просвітницькі заходи з додержання прав правоохоронців та надання правової допомоги мігрантам.

Окремо представники міністерств та органів виконавчої влади обговорили питання проведення спільних тактико-спеціальних навчань із залученням до посилення державного кордону всіх сил та засобів. Такі навчання мають змоделювати найгостріші ситуації, що можуть виникнути на кордоні, з відпрацюванням усіх відповідних дій. Крім того, було визначено необхідність напрацювання пропозицій для законодавчих змін на випадок можливого різкого загострення ситуації на кордоні з урахуванням досвіду країн ЄС.

Підготував Андрій Задубінний

Читайте нас в Telegram
Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Олаф Шольц закликав країни ЄС передати системи Patriot Україні якнайшвидше

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав країни ЄС посилити допомогу Україні, зокрема відправити більше систем ППО Patriot.

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

У МОУ розповіли про грошове забезпечення військових саперів

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля повідомив, що військові сапери матимуть страхування та додаткову щомісячну виплату в розмірі 30 тис. грн.

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

У ГУР розкрили подробиці знищення російського Ту-22МЗ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що російський бомбардувальник Ту-22М3 було знищено тими ж засобами, якими раніше було уражено російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50.

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

Війська рф обстріляли Вовчанськ: поранений чоловік, пошкоджені будинки

російські війська протягом 18 квітня декілька разів обстріляли Вовчанськ на Харківщині, внаслідок чого поранений місцевий житель, а також пошкоджено 15 житлових будинків.

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в небо військову авіацію під час ударів рф по Україні

Польща піднімала в повітря військову авіацію для забезпечення безпеки свого повітряного простору під час атаки рф по Україні.

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

У Повітряних Силах ЗСУ назвали знищення Ту-22М3 вендетою за Дніпро

Речник Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш прокоментував знищення Силами оборони України російського стратегічного бомбардувальника Ту-22М3, носія крилатих ракет Х-22.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Військовослужбовець (стрілець)

від 21000 до 100000 грн

Дніпро

В/Ч А7408

Радіо-телефоніст

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

128 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ

Водій-заправник

від 20000 до 20000 грн

Одеса

ВМС ЗС України

Стрілець

від 53000 до 120000 грн

Миргород

148 батальйон 116 ОБр Сил ТрО

Радіотелефоніст мінометної батареї, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Механік-водій БМП

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область