ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Які особливості реєстрації військовослужбовців за місцем служби за наявності власного житла

Публікації Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Листопада 2021, 16:42

Загальний порядок реєстрації військовослужбовців при військовій частині регламентований п. 6 розділу 1 наказу Міністерства оборони України від 31.07.2018  № 380 «Про затвердження Інструкції з організації забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей жилими приміщеннями».

Так, відповідно до вищезгаданого документа, військовослужбовці та члени їхніх сімей до одержання ними жилого приміщення для постійного проживання мають право зареєструватися у військовій частині за її місцезнаходженням. Водночас військовослужбовці та члени родин у разі забезпечення службовими жилими приміщеннями реєструють своє місце проживання за адресою розташування цього житла.

Утім, інколи виникають питання щодо реєстрації армійців та їхніх родин за наявності у військового власного житла або частки житла у військовому гарнізоні, на яке він набув право в разі дарування, спадкування, купівлі тощо. 

— Я свого часу переїхав в інший гарнізон для подальшого проходження служби. Одразу постало питання реєстрації. Зареєструватися не зміг, адже повідомили в частині, що в мене є приватизована частка квартири і я повинен там здійснити реєстрацію разом зі своєю родиною. Найбільш незрозумілим є те, що це лише 10 квадратних метрів жилої площі, і як я маю там реєструвати всіх членів сім’ї? Також там є ще 3 співвласники, які можуть бути проти такої реєстрації, — каже військовослужбовець Олексій.

Сам порядок реєстрації військовослужбовців та членів їхніх сімей здійснюється відповідно до Правил реєстрації місця проживання, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 207.

Відповідно до цієї постанови військовослужбовці здійснюють реєстрацію на підставі довідки про проходження служби у військовій частині, виданої її командиром. У довідці зазначається інформація про  проходження військової служби. Вона обов’язково має бути підписана командиром частини, скріплена гербовою печаткою та зареєстрована в діловодстві встановленим порядком.

Важливим нюансом є і те, що військовослужбовець, який є не єдиним власником житла, зареєструватися зі своєю родиною зможе лише після надання згоди всіх співвласників. 

— Як показує практика, відсоток таких погоджень досить мізерний. Так, відповідно до вимог статті 358 Цивільного кодексу України право спільної часткової власності здійснюється співвласниками за їхньою згодою. Співвласники можуть домовитися про порядок володіння та користування своїм майном і кожен з них має право на надання йому у володіння та користування тієї частини спільного майна, що відповідає його частці. Тобто вселення інших осіб має відбуватися лише за взаємною згодою співвласників, і на цьому будуть наголошувати відповідні органи реєстрації. Загалом, для кожного військовослужбовця реєстрація при військовій частині є його законним правом, яким він може як скористатися, так і відмовитися. Водночас для кожного населеного пункту є і мінімальна житлова площа, визначена внутрішніми документами, на якій може проживати лише одна людина, — повідомив експерт з військового права Олександр Порва.

Тож, з огляду на вищезазначене, військовослужбовці можуть зареєструвати себе та членів родини за адресою військової частини, незважаючи на житлову площу, яку вони або хтось із членів їхньої сім’ї можуть мати у власності у військовому гарнізоні за місцем проходження служби.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Майстер з ремонту безпілотних авіаційних комплексів

від 25000 до 40000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Водій (кат. B, C, CE)

від 21000 до 21000 грн

Миколаїв

Військова частина А1080

бухгалтер розрахункової групи фінансово-економічної служби ЗСУ

від 20000 до 50000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Командир танка, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Військовослужбовець в ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Ужгород

Старобільський РТЦК та СП

Оператор відділення наземних роботизованих комплексів

від 25000 до 65000 грн

Павлоград

Військова частина А4759