ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Сьогодні Київський військовий ліцей імені Івана Богуна святкує чергову річницю від дня створення

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 4 хв. 24 Листопада 2021, 12:47

Київський військовий ліцей імені Івана Богуна веде свою історію з 1943 року, коли перші 500 юнаків прийшли на навчання до Харківського суворовського військового училища, заснованого у місті Чугуїв.

У 1947 році заклад був передислокований до Києва та отримав нову назву — Київське суворовське військове училище. Тоді ж був проведений і перший післявоєнний набір. А в 1948 році відбувся перший випуск вихованців закладу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 серпня 1992 року № 490 «Про реформування військової освіти» на базі Київського суворовського військового училища утворено Київський військовий ліцей як національний загальноосвітній навчально-виховний заклад з військово-професійним напрямом навчання і виховання. Надалі, у червні 1998 року, Київському військовому ліцею присвоєно ім’я видатного українця, активного учасника визвольного руху 17 століття — Івана Богуна.

Сьогодні славетну еліту богунівців привітав начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук.

Генерал-майор Ігор Гордійчук

«В річницю нашого славетного навчального закладу ми маємо честь відзвітувати перед державою, керівним складом Збройних Сил України, Командуванням Сухопутних військ  про здобутки офіцерського, педагогічного та виховательського складу ліцею, досягнення в навчанні й спорті наших вихованців. Адже за кожним успіхом ліцеїста-богунця — напружена та копітка праця великого та дружнього колективу висококваліфікованих фахівців, які забезпечують якісний навчально-виховний процес.

Багато зроблено, ще більше творчих задумів заплановано втілити в життя. Але найголовніше — кожний з наших вихованців свідомо й наполегливо крокує шляхом досягнення своєї мети, своєї мрії — стати офіцером Збройних Сил України!

Висловлюю слова глибокої вдячності всім тим, хто докладає зусиль на шляху виховання та навчання майбутньої еліти українського війська. Ми маємо для цього всі можливості: потужний учительський склад ліцею налічує 10 відмінників освіти України, 7 заслужених вчителів України та 3 кандидати наук, постійно вдосконалюємо матеріально-технічну базу, впроваджуємо сучасні педагогічні технології, що створюють умови для підвищення якості навчання», — наголосив Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук.

Нині народжений у полум’ї минулої війни ліцей продовжує славетну історію та традиції вже українського війська. Десятки й сотні юнаків і дівчат готові втілити мрію та стати до лав нової еліти українського війська.

«Завзятість та непохитність юнаків та дівчат КВЛ у досягненні мети — стати офіцерами української армії — дає свої результати. Так, 9 вихованців КВЛ старшого курсу претендують на отримання золотої та срібної медалей, понад 40 передовиків навчання, 5 ліцеїстів виконали нормативи КМС. Особливу увагу наші вихованці приділяють вивченню англійської мови. Так, за цей рік 45 ліцеїстів взяли участь у складанні мовного тестування зі стандартизованого мовленнєвого профілю згідно зі стандартом НАТО STANAG 6001, яке відбулося у Національному університеті оборони України імені І. Черняховського. Чимало богунців вибороли призові місця в районних, міських та всеукраїнських олімпіадах.

Ми пишаємося нашими випускниками, які під час навчання у військових вишах отримують схвальні відгуки, а здобувши освіту у ВВНЗ, з гідністю несуть по життю звання вихованця КВЛ, зберігають вірність клятві ліцеїста, досягають професійних висот на військовій службі в усіх родах військ української армії», — йдеться у вітальному слові генерал-майора Ігоря Гордійчука.

За роки існування випускниками ліцею стали: генерал-полковники С. Попко та І. Колесник, генерал-лейтенанти А. Петренко, В. Кондратюк, В. Аскаров, С. Бессараб, В. Пашинський, Л. Голопатюк та інші.

Серед випускників ліцею Герой України майор Олександр Володимирович Порхун, 10 випускників: Герой України Андрій Олександрович Кизило, Орест Арсенович Квач, Олександр Сергійович Шаповал, Юрій Вікторович Білобров, Андрій Іванович Безручак, Руслан Петрович Григор, Андрій Вікторович Галущенко, Дмитро Ілліч Арнаут, Олексій Вікторович Ощепков, Віталій Миколайович Гончарук — у боротьбі з російськими окупантами віддали життя за свободу й незалежність України. Військовослужбовець КВЛ прапорщик Дробот Ігор Іванович загинув під час виконання службових обов’язків у районі проведення АТО. Також всім відоме ім’я начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна — Героя України генерал-майора Ігоря Гордійчука, мужнього ветерана російсько-української війни, який у 2014 році командував операцією зі взяття під контроль Савур-Могили.

— Впевнений, що колектив ліцею й надалі гідно нестимете високе звання передового військового навчального закладу країни, успішно вирішуватимете завдання підвищення якості підготовки майбутніх офіцерських кадрів, — підкреслив начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони півдня за добу ліквідували майже сотню окупантів

Сили оборони півдня за добу ліквідували майже сотню окупантів

Сили оборони півдня упродовж доби ліквідували 99 військовослужбовців російської армії.

Четверо людей постраждало внаслідок удару росіян по Дніпру

Четверо людей постраждало внаслідок удару росіян по Дніпру

Вдень 23 квітня ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району Дніпра.

На півдні ворог застосував 12 БПЛА «Ланцет»

На півдні ворог застосував 12 БПЛА «Ланцет»

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових територій Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей, ворог застосував 261 FPV-дрон, 12 ударних БПЛА типу «Ланцет» і скинув з дронів різних модифікацій 313 осколкових боєприпасів.

Україна та НАТО погодили ключові етапи роботи JATEC до Вашингтонського саміту

Україна та НАТО погодили ключові етапи роботи JATEC до Вашингтонського саміту

Представники України та НАТО на засіданні, яке відбулось у Польщі, погодили план роботи на травень 2024 року для активізації пропозицій до Вашингтонського саміту Альянсу в липні цього року.

Ексдепутат-комуніст отримав 15 років тюрми за корегування ракетних ударів по Запоріжжю

Ексдепутат-комуніст отримав 15 років тюрми за корегування ракетних ударів по Запоріжжю

Задокументовано, що саме за його координатами рашисти здійснили серію повітряних ударів по місту у квітні-травні 2022 року.

Спецпризначенці ліквідували танк та ЗРК «Тунгуска» загарбників

Спецпризначенці ліквідували танк та ЗРК «Тунгуска» загарбників

Воїни ССО знищили важку техніку та 11 військових армії росії на Донеччині.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Комірник складів, військовослужбовець

від 20000 до 20000 грн

Київ

Військова частина А2788

Солдат

від 21000 до 121000 грн

Миколаїв

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Снайпер (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Начальник медичного пункту

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Викладач циклової комісії радіотехнічного забезпечення (польотів)

від 27000 до 52000 грн

Васильків, Київська область