ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Мешканці Торецька привітали воїнів-десантників ОТУ «Північ» із професійним святом

Армія і суспільство ООС
Прочитаєте за: 3 хв. 21 Листопада 2021, 19:37

На головній площі міста три прапори: Державний прапор України, прапор міста Торецьк та Десантно-штурмових військ — так зранку недільного дня мешканці прифронтового шахтарського містечка привітали воїнів однієї з окремих десантно-штурмових бригад, які захищають їх у рамках проведення операції Об’єднаних сил.

У центрі шахтарського населеного пункту армійці розмістили зразки бойової та спеціальної техніки, організували виставку-показ стрілецької зброї.

Аби привітати воїнів Збройних Сил України із професійним святом — Днем Десантно-штурмових військ — та заохотити найкращих, прибули командир оперативно-тактичного угруповання «Північ» полковник Дмитро Красильников, керівник Торецької військово-цивільної адміністрації Василь Чинчик, ветерани російсько-української війни та пересічні мешканці.

 

— Для мене велика честь привітати наших славних воїнів-десантників з їхнім святом мужності та сили, — каже полковник Дмитро Красильников. — Свого часу я мав честь проходити службу саме в цій військовий частині, а також виконував бойові завдання зі звільнення міста Торецьк. Хочу побажати всьому особовому складу повернутися живими та здоровими у пункт постійної дислокації після успішного виконання своїх обов’язків. Також прошу не забувати бойові традиції частини.

Зі свого боку Василь Чинчик своїм рішенням заохотив низку воїнів Об’єднаних сил почесною нагрудною відзнакою «За оборону міста Торецьк», грамотами та цінними подарунками.

Серед нагороджених почесною грамотою була й лейтенант Галина Єременчук.

— У ролі воїна-зв’язківця у Збройних Силах України служу з 2014-го, — розказує жінка-військовослужбовець. — Діти залишилися з батьком, бо розуміють, що як військова я маю захищати свою державу та їх зокрема. Наша бойова бригада виконувала завдання під Іловайськом та у Дебальцевому, у Донецькому аеропорті, а також успішно била окупантів під час рейдових дій улітку 2014-го. Хоча це моє перше бойове відрядження, проте я серцем відчуваю заслуги рідної частини та прагну примножити їх своєю скромною роботою на передовій.

А ось командир одного з підрозділів вартових неба бригади молодший сержант Олександр з 2015 року воює у складі цього колективу.

— Пішов до війська за четвертою хвилею мобілізації. Пощастило потрапити саме сюди. Бойове хрещення пройшов на «промці» під Авдіївкою. Як тоді, у 2015-му, так і тепер ми добре воюємо і, скажу з власного досвіду, там, де наша бригада — там окупанти поводяться досить чемно. Мені зараз 35 років і є диплом про вищу освіту. Тому я маю амбіції колись отримати офіцерські погони. В цьому прагненні розвиватися далі мене підтримує дружина та 6-річна донечка Варвара, — поділився планами воїн-десантник.

Наприкінці святкових заходів творчі колективи міста Торецьк влаштували концерт для військових. Останні ж запросили всіх охочих на солдатську кашу, приготовлену на польовій кухні КП-130.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Сержант із матеріального забезпечення

від 27000 до 127000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Майстер виробничого відділення

від 20000 до 21000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Механік-водій

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Медсестра/Медбрат

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Бухгалтер Фінансово-економічної служби УЗВ ВСП

від 21000 до 25000 грн

Ужгород, Закарпатська область