ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

З 2022 року у війську будуть нові вимоги до перевірки фізичної підготовленості. Які особливості?

Важливо Вишкіл Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 18 Листопада 2021, 9:28

З 1 січня наступного року військовослужбовці ЗСУ керуватимуться новою Інструкцією з фізичної підготовки в системі Міністерства оборони України, затвердженою цьогорічним Наказом МОУ № 225 та зареєстрованою у Мін’юсті.

Про основні особливості нового порядку перевірки фізичної підготовленості нашому кореспонденту розповів тимчасовий виконувач обов’язків начальника Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України, кандидат наук з фізичного виховання і спорту полковник Григорій Сухорада.

— У новій Інструкції ми унормували порядок перевірки фізичної підготовленості — всі військовослужбовці перевірятимуться з 2022 року щокварталу. До цього перевірки відбувались і раз на місяць, і двічі на рік, по-різному було. Тепер буде перевірятись загальна фізична підготовленість за допомогою тесту, який для чоловіків включатиме підтягування на перекладині, біг на 100 метрів і біг на 3 кілометри — для вікових груп до 40 років. Для чоловіків вікових груп 40-49 років буде біг на 2 кілометри, дві силові вправи (підтягування, згинання та розгинання тулуба; для вікової групи 45-49 років підтягування може бути замінене на згинання та розгинання рук в упорі лежачи. — Ред.), але біг на 100 метрів уже не перевірятиметься. І для вікових груп понад 50 років буде біг на 1 кілометр і дві силові вправи — підтягування або згинання та розгинання рук в упорі лежачи, згинання та розгинання тулуба, — розповів Григорій Сухорада.

За його словами, для жінок віком до 30 років передбачено так само біг на 3 кілометри, дві силові вправи — згинання та розгинання рук в упорі лежачи, згинання та розгинання тулуба. Для жінок 30-39 років — ті ж самі дві силові вправи та біг на 2 кілометри. І для тих, кому більше ніж 40 років, — ідентичні силові вправи та біг уже на 1 кілометр.

— Також у нову Інструкцію введено перевірку фізичної готовності до бойової діяльності. Вона перевірятиметься двічі на рік — у спеціальних та основних військах. Для цього розроблені тести фізичної готовності, які передбачають спеціальні вправи, і вони, звісно, відрізняються від тестів загальної фізичної підготовленості, — додав офіцер.

Про інші особливості Інструкції з фізичної підготовки в системі Міністерства оборони України читайте у наших наступних матеріалах.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор ПТРК

від 21000 до 70000 грн

Харків

Військова частина 9951 ДПСУ

Військовий капелан

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039

Водій-слюсаp, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Гранатометник

від 20000 до 125000 грн

Богодухів

209 батальйон Сил ТрО

Кочегар (128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада)

від 22000 до 122000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Водій категорії B, C, військовослужбовець у Стрий

від 20500 до 50500 грн

Стрий

Військова частина А2847