ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як іноземні військові опікуються українськими дітьми з особливими освітніми потребами

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 16 Листопада 2021, 18:04

Добро і милосердя не знає кордонів! Це багато років поспіль підтверджують своїми справами та вчинками військовослужбовці «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи — Україна» (JMTG-U), які  опікуються діточками з особливими освітніми потребами Краковецького навчально-реабілітаційного центру. Американці та канадці, литовці та поляки, шведи та данці — ось уже сьому ротацію вони дарують українським дітям тепло, усмішки, ласку та турботу, а найголовніше — свою увагу!!!

— Завдяки цій підтримці та небайдужості наших краян, діаспори з-за кордону наш заклад вдалося зберегти. Наразі в центрі навчається більше ніж 50 дітей з особливими освітніми потребами (порушеннями інтелектуального розвитку, порушенням мовлення, розладами спектру аутизму, синдром Дауна), а також діти-сироти, — розповіла директор Краковецького навчально-реабілітаційного центру Наталія Франків.

Військовослужбовці з країн НАТО, які приїжджають до України у місію, допомагають та підтримують цей навчальний заклад та його вихованців. Тільки цього літа військові волонтери допомогли з демонтажем у санвузлах, а також із капітальним ремонтом. Зробили огорожу для сільськогосподарського двору, встановили спортивні споруди. Зокрема, американські солдати розчистили простір на мансардному приміщенні.

— Капелан Джефрі Коул подбав про оздоровлення дітей-сиріт, оплативши їм путівки в оздоровчий комплекс «Ровесник», а також забезпечив одягом та взуттям. Капітан Шон Келсі та одна з американських церков зібрали кошти на закупівлю подушок та постільної білизни. А спеціалісти Ітон Поттер та Реймон Алонзо закупили рушники, тюлі та засоби гігієни. Усього зараз і не перерахувати! — із вдячністю говорить Наталя Франків.

А самим дітям найбільше до вподоби те, що до них приїжджають гості, з ними спілкуються і граються, їх підносять на руки і дарують тепло!

— Те, як ми любимо, піклуємося, навчаємо, я дбаємо про наступне покоління — визначає характер нації та нашого власного духу. Краковецький навчально-реабілітаційний центр — це те місце, де дух і серце кожної дитини можна відчути, і це змушує кожного солдата подивитись вглиб себе та поставити собі високі і важливі цілі, — зазначив капелан Джефрі Коул.

Його колега капітан Байорас Шарунас — представник литовської армії зазначив, що такі соціальні проєкти їхні військові втілюють і в себе на батьківщині.

— Це благородна справа — допомогти дітям! — зазначив литовський офіцер. — Тут,  в Україні, ми допомагаємо українським дітям.

У Краковецькому навчально-реабілітаційному центрі, напередодні чергової ротації і від’їзду тренувальної місії   JMTG-U додому, вирішили подякувати своїм міжнародним благодійникам і військовим з Великим серцем. А також і представникам 58-го Будинку офіцерів. Зокрема, його начальнику полковнику Віталію Провозіну та начальнику університету Будинку офіцерів працівнику ЗС України Олександру Поронюку.

— Свого часу саме Олександр Романович  розпочав кампанію з порятунку нашого навчально-реабілітаційного центру, — зазначила директор центру Наталія Франків.

— Незабаром зима, і ми із собою привезли дітям теплий одяг і, звичайно, іграшки, які вони найбільше полюбляють, — розповів начальник 58-го Будинку офіцерів полковник  Віталій Провозін.

Того дня в Краковецькому навчально-реабілітаційному центрі  діточки подарували своїм друзям пісні та вірші. А гомін, радість, доброта, турбота і велика любов злилися воєдино!

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
У Силах оборони розповіли, як ворожі літаки розстрілюють свої підрозділи, що відступають

У Силах оборони розповіли, як ворожі літаки розстрілюють свої підрозділи, що відступають

Ворог намагається проводити активні бойові дії по всій ділянці фронту на Бахмутському напрямку, проте зазнає невдач через низький морально-психологічний стан підрозділів.

Ворог обстріляв 13 областей України

Ворог обстріляв 13 областей України

Були атаковані 100 населених пунктів та 64 об'єкти інфраструктури. 

Президент США та прем’єр Чехії підтвердили непохитну підтримку України

Президент США та прем’єр Чехії підтвердили непохитну підтримку України

Президент США Джо Байден провів зустріч у Білому домі з прем'єр-міністром Чехії Петром Фіалою. Посадовці обговорили низку питань щодо співпраці та допомогу Україні на тлі вторгнення росії.

Прем’єр Чехії розповів, скільки снарядів вдалося законтрактувати для України і коли вони надійдуть

Прем’єр Чехії розповів, скільки снарядів вдалося законтрактувати для України і коли вони надійдуть

У рамках чеської ініціативи щодо постачання артилерійських снарядів для України вже укладені контракти на перші 180 тисяч одиниць.

«Баба Яга» палить окупантів на лівобережжі Херсонщини

«Баба Яга» палить окупантів на лівобережжі Херсонщини

Ударний дрон «Баба Яга» знищив 5 одиниць ворожої техніки в районі українського плацдарму на лівому березі Дніпра.

Посол США відреагувала на обстріл одного із сіл на Харківщині: Кожна мить має значення

Посол США відреагувала на обстріл одного із сіл на Харківщині: Кожна мить має значення

Посол США в Україні Бріджит Брінк прокоментувала російську атаку по селу Лук'янці Харківської області 15 квітня, внаслідок якої загинуло двоє осіб.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник, військовослужбовець

від 21000 до 27000 грн

Білгород-Дністровський, Одеська область

Фельдшер, військовослужбовець

від 24000 до 124000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Майстеp-номеp обслуги, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Фельдшер

Київ

Військова частина А7039

Навідник, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Фельдшер, військовослужбовець

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь