ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Львові визначили переможців турніру «Кубок Захисника України» зі стендової стрільби

Новини Спорт
Прочитаєте за: 3 хв. 15 Листопада 2021, 11:17

Тримати порох сухим, а себе та зброю в готовності радять співгромадянам та побратимам учасники відкритих обласних змагань зі стрільби стендової «Кубок Захисника України», які відбувалися у Львові впродовж 11-13 листопада.

Захід проходив на спортивній базі обласної школи вищої спортивної майстерності «Львівський стрілецький стенд».

Змагання започатковані 2017-го, щороку їх проводять Львівська обласна рада, управління молоді та спорту Львівської ОДА, федерація стрілецького спорту області, школа вищої спортивної майстерності за підтримки меценатів і партнерів заходу. Цього року турнір відбувався вп’яте.

Учасники випробовували свої сили та навички у спортивних дисциплінах стендової стрільби — круглому, траншейному стендах та спортингу.

Зі слів представника оргкомітету змагань, члена збірної команди України зі стендової стрільби Олександра-Олеся Шлюза, для участі в турнірі зареєструвалося близько 80 учасників АТО/ООС та любителів стрілецького спорту.

Цього року змагання вдруге відбулися не тільки в особистому заліку, а ще й у командній першості. Кожна команда складалася з 3 осіб. До участі залучали команди Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, ветеранів десантно-штурмових військ, команду жінок-ветеранок АТО/ООС тощо.

Зауважимо, що стрільба стендова є одним з пріоритетних видів спорту для Львівщини. До штатної збірної команди України у 2021 році входить 11 спортсменів області. За аналізом Міністерства молоді та спорту України щодо стану розвитку стрільби стендової у регіонах України та фізкультурно-спортивних товариствах у 2018-2021 роках Львівська область впевнено посідає ІІ місце серед усіх областей, які розвивають цей вид спорту.

Організатори турніру наголошують, що «Кубок Захисника України» закладає традицію вшанування українських воїнів, учасників АТО/ООС та проходить з метою військово-патріотичного виховання молоді, підвищення культури володіння зброєю у суспільстві, популяризації здорового способу життя та розвитку цього виду стрілецького спорту в області.

Переважна більшість учасників не новачки на стрілецькому стенді, хоча є й ті, хто бере участь уперше. Ветерани АТО/ООС наголошують, що стрілецькі вправи для них — спосіб підтримувати форму й не забувати про навички володіння зброєю. А також відзначають, що на змаганнях завжди панує атмосфера товариського спілкування, хороший настрій і спортивний азарт.

Зокрема, учасник бойових дій майор Володимир Гера бере участь в проведенні турніру вдруге. Офіцер пересувається на візку, адже зазнав важких поранень, коли прикривав відхід побратимів-піхотинців у 2014 році на Луганщині. Попри це, чоловік продовжує службу, активно займається собою.

— Стрільбу полюбив ще з часів свого навчання в академії у Львові. Але це була частина професійної підготовки. Стендова стрільба — і спосіб «релакснути», і виклик щодо збереження професійних навичок. Побратимам хочу побажати тримати порох сухим і вірити в нашу перемогу, — говорить він.

У конкурентній боротьбі перемогу в командному заліку здобула команда курсантів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Другі на п’єдесталі переможців — стрільці з команди ветеранів АТО/ООС Повітряних Сил «Дика качка». Оргкомітет змагань відзначив влучну стрільбу та волю до перемоги ще одного військовослужбовця — майора Володимира Гери, який брав участь в турнірі, пересуваючись на інвалідному візку.

Усі переможці як в індивідуальному, так і в командному заліку були відзначені кубками, медалями та грамотами.

Фото та відео автора.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-електрик

від 22000 до 52000 грн

Черкаси

118 ОБр Сил ТрО ЗСУ

Технік із системного адміністрування, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Старший бойовий медик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Командир зенітного артилерійського взводу

від 25000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

військовослужбовець Номер обслуги гранатометного відділення

від 20000 до 120000 грн

Київ, Київська область

Кулеметник, військовослужбовець

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки