ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

«Ми готові залучати американських інструкторів для навчання наших підрозділів та обмінюватися своїм досвідом», – командувач військ ОК «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 13 Листопада 2021, 15:24

В оперативному командуванні «Південь» відбулася робоча зустріч Аташе Морської піхоти при Посольстві США в Україні підполковника Даніеля Ширлінга з командувачем військ генерал-майором Андрієм Ковальчуком та офіцерами управління.

Під час візиту сторони обговорили низку питань щодо безпекової ситуації у південному регіоні України та напрямки співробітництва з США.

Серед актуальних питань, що були розглянуті під час спілкування, сторони найбільшу увагу приділили підготовці особового складу за участі американських інструкторів.

– Ми готові залучати американських інструкторів для навчання наших підрозділів. Спільна робота могла б поглиблюватися та давати позитивні результати на базі нашого Широколанівського загальновійськового полігону, потенціал якого надає широкі можливості, – зазначив командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Андрій Ковальчук.

Серед перспективних напрямків подальшого співробітництва представники американської делегації підполковник Даніель Ширлінг та його помічник сержант Крістофер Лей виокремили підготовку сержантського складу.

– Для Збройних Сил України важливо фахово готувати сержантів, розвивати та укріплювати сержантський корпус. Адже сержант має бути помічником для командира, – зауважив підполковник Даніель Ширлінг.

Американських колег цікавили ефективність та досвід використання матеріально-технічної допомоги, отриманої від США, у ході виконання бойових завдань українськими військовими. Генерал-майор Андрій Ковальчук висловив сподівання на те, що при можливості в якості матеріально-технічної допомоги з боку США для потреб військ ОК «Південь» надійдуть навчальні лазерні системи імітації бойових дій MILES (Multiple Integrated Laser Engagement System), які дозволяють імітувати пряме збройне зіткнення підрозділів, у тому числі і діючих на бойовій техніці.

Звичайно, зустріч не пройшла без обговорення перспективних напрямків співробітництва та подальших спільних дій українських військових та партнерів країн-членів НАТО задля укріплення обороноздатності України.

На згадку про плідну зустріч очільники делегацій обмінялися символічними сувенірами.

Служба зв’язків з громадськістю оперативного командування «Південь»

Читайте нас в Telegram
У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

У Силах оборони розповіли про бої в Очеретиному

Речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин прокоментував поточну бойову ситуацію в селищі Очеретине Донецької області на Авдіївському напрямку.

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Спецпризначенці знищили 3 бронемашини та 9 окупантів на Донеччині 

Оператори 8-го окремого полку ССО продовжують завдавати втрат противнику на Донецькому напрямку.

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

Ворожий гелікоптер Ка-32 спалили на аеродромі в москві — ГУР

У ніч на 26 квітня 2024 року на аеродромі «остафьєво» міністерства оборони рф у місті москва знищено багатоцільовий ворожий вертоліт Ка-32.

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Міноборони відкрило 14-й рекрутинговий центр

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець розповів про відкриття в Україні чергового рекрутингового центру для залучення громадян на службу в Сили оборони України, а також про результати роботи мережі цих центрів.

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Сухопутні війська показали, як нищать ворога на сході

Оператори ударних дронів уразили російські позиції та техніку, а штурмові групи успішно атакували окупантів.

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Олександр Сирський: Під загрозою залишається найбільша в Європі АЕС — Запорізька

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у роковини аварії на Чорнобильській АЕС нагадав, що за 38 років після тієї трагедії російські окупаційні війська ставлять світ перед небезпекою нової атомної катастрофи.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

служба в Збройних Силах України

від 20100 до 125000 грн

Лозова, Харківська область

Снайпер-розвідник

від 20000 до 25000 грн

Київ

Військова частина А4682

Молодший медичний працівник (військова служба за контрактом)

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

Краматорський РТЦК та СП

Навідник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Водій категорії С

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

водій в Збройні Сили України

від 20100 до 125000 грн

Полтава, Полтавська область