ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Усі, хто стоять проти нас, врешті-решт перетворюються на цілі − командир бригади «Запорізька Січ» Роман Качур

Вишкіл Інтерв`ю Публікації
Прочитаєте за: 4 хв. 3 Листопада 2021, 9:39

«Піт артилерії рятує кров піхоти». За цими словами криється не лише прописна військова істина. Це – закон виживання та відмінної бойової злагодженості. Раптовість, вогнева міць і філігранна точність – якості, притаманні висококласному артилерійському підрозділу. Руйнівна сила, керована математичним розрахунком – найнадійніша підтримка з`єднань на передовій лінії. Чим професійніша артилерія – тим багатший бойовий потенціал армії. Особливо підвищується результативність, коли особовий склад систематично і сумлінно працює під керівництвом досвідченого й професійного командира. Таким як командир окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ» полковник Роман Качур, який поділився із АрміяInform поглядами на розвиток української артилерії та розповів про власний професійний шлях у війську.

− Згідно зі сучасною доктриною розвитку ЗСУ пріоритетне місце на рівні з територіальною обороною та Силами спеціальних операцій відводиться артилерії. Що, на вашу думку, слід вдосконалити й посилити в ракетних військах і артилерії сучасної української армії?

− На мою думку, в ракетних військах і артилерії насамперед потрібно розвивати високоточне озброєння, створювати самохідну артилерію на колісній базі, працювати над автономністю дій артилерійських установок, вдосконалювати взаємодію вогневих підрозділів артилерії та технічних засобів артилерійської розвідки під час обслуговування стрільби. Ще є над чим працювати…

− Чи існують нагальні проблеми у бригаді, які потребують негайного вирішення?

− Нагальних проблем у бригаді немає. «П`ятдесятп`ятка» готова до виконання завдань за призначенням, чим, власне, нині і займається.

− Яким заходам, питанням повсякденної діяльності ви приділяєте найприскіпливішу увагу?

− Основа повсякденної діяльності – це бойова підготовка. І я, як командир, особливу увагу приділяю проведенню занять зі спеціальної підготовки з підрозділами артилерії та зі стрільби й управління вогнем артилерії.

− Як ви оцінюєте професійну підготовку і бойовий дух підпорядкованого особового складу? Чи змінились вони на восьмому році війни?

− Ми боронимо рідну землю! Наше діло праве і святе. Тому і бойовий дух воїнів на високому рівні, усі заряджені на перемогу. А бойовий досвід, здобутий за роки війни, значно покращує професійну підготовку. Ми постійно удосконалюємося.

− У чому, на вашу думку, українські артилеристи переважають противника?

− Ми переважаємо окупантів вищою вогневою майстерністю, міцнішим бойовим духом. Усі, хто стоять проти нас, врешті-решт перетворюються на цілі. І, стовідсотково, ми переважаємо їх у артилерійському озброєнні, управлінні вогнем артилерії, навченості особового складу.

− Розкажіть про себе. Чому обрали військову професію артилериста і з якими труднощами ви стикались на шляху від курсанта до командира бригади?

− З дитинства мріяв займатися справжньою чоловічою роботою. Родом я із Сумщини, тому особливо обирати не доводилося − славетний Сумський інститут ракетних військ і артилерії! До військової служби готувався ще зі школи – як морально, так і розумово й фізично. Навчання в інституті закінчив на «відмінно». Знаєте, буває у людини в житті таке щастя, коли улюблена справа чи рід занять збігається із професійною діяльністю. Мені пощастило, я належу до таких людей, тому жодних труднощів на службовому шляху не відчував.

− Чому вас навчили 8 років війни? Чи не було дисонансу між тим, що вивчали на лекціях з військової справи й реальним боєм?

− Виконувати бойові завдання без належних знань неможливо. Лише розумний воїн може проявити воєнну хитрість. Знання, які здобув, стали мені в нагоді на цій війні. Жодного дисонансу не було. А бойовий досвід, практична робота на війні допомогли розставити на свої місця здобуті навички, скласти картинку знань тієї чи іншої воєнної дисципліни. Знання – це основа.

− Чи є у вас мрія, яка стосується армії?

− Мрія звісно є. Перемога у війні з Росією – це мрія кожного українця і вона напряму пов`язана з армією.

− Що ви побажаєте побратимам з нагоди Дня ракетних військ і артилерії?

− Шановні воїни-артилеристи! Бажаю вам міцного духу, наснаги, успіхів у виконанні бойових завдань і в бойовій підготовці. Пишаюся тим, що я – артилерист! Вірю в могутність ракетних військ і артилерії Збройних Сил України. Впевнений у нашій перемозі. Слава Україні!

Світлини надані пресслужбою окремої артилерійської бригади «Запорізька Січ»

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 30000 грн

Сарата

Державна прикордонна служба України

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Львів

216 окремий батальйон 125 ОБр Сил ТрО

Інспектор прикордонного контролю

від 21000 до 24000 грн

Мукачево

Мукачівський прикордонний загін

.Net engineer

від 55000 до 130000 грн

Ужгород

68 ОЄБр ім. Олекси Довбуша

Кулеметник, військовослужбовець

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Оператор БПЛА військовослужбовець

від 20100 до 123000 грн

Одеса, Одеська область