ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

П’ятий «Айленд» назвуть на честь Героя України прапорщика В’ячеслава Кубрака

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Листопада 2021, 17:44

Черговий патрульний катер типу «Айленд», який незабаром відправлять зі Сполучених Штатів Америки в Україну, буде названий на честь загиблого командира інженерно-саперного взводу 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського прапорщика В’ячеслава Кубрака.

На даний час у місті Балтимор завершено курс допідготовки українського екіпажу для п’ятого патрульного катера типу «Айленд». Курс тривав шість тижнів і був проведений на верфі Берегової охорони США. Підготовку екіпажі проходили безпосередньо на тих катерах, на яких будуть надалі нести службу в Україні.

Довідково. В’ячеслав Кубрак проходив військову службу з 2005 року. Брав участь у миротворчій операції в Косові з 10.10.2008 по 04.04.2009. У березні 2014 року здійснював охорону та оборону військової частини від військ російського окупанта, при цьому виявив мужність і героїзм.

З 15.09.2014 виконував бойові завдання в районах проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей  (далі — АТО) у складі ротної тактичної групи ВМС (на той час сектор «М»). З 25.09.2015 виконував бойові завдання в АТО на посаді командира інженерно-саперного взводу 36-ї окремої бригади морської піхоти та командира групи розмінування. У 2019 році під час бою виніс із залишених позицій противника, де проводили розмінування, тяжко пораненого побратима, при цьому сам зазнав поранення. За мужність і героїзм нагороджений знаком начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України «За розмінування» (2017 рік), а також державними нагородами — медаллю  «За бездоганну службу» (2018 рік) і орденом «За мужність» (2019 рік).

08.10.2019 під час проведення розмінування на лінії бойового зіткнення поблизу селища Водяне група розмінування на чолі з прапорщиком В’ячеславом  Кубраком потрапила під обстріл противника. Повертаючись до своїх позицій, підрозділ натрапив на мінно-вибухове загородження, встановлене противником, яке унеможливлювало безпечний рух групи. Для збереження життя та здоров’я підлеглих прапорщик Кубрак прийняв рішення відвести особовий склад та самостійно приступив до розмінування. Під час знешкодження вибухового пристрою зазнав тяжкого поранення. Був евакуйований до Дніпровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова, але врятувати його життя лікарям не вдалося. Похований 13.10.2019 в с. Миролюбівка Херсонської області.

Указом Президента України від 22 серпня 2020 року № 338/2020 прапорщику Кубраку В’ячеславу Анатолійовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Перша група українських захисників вирушила до Берліна на безкоштовне інноваційне протезування

Сьогодні перших 13 українських захисників із ампутаційними пораненнями вирушили до військового шпиталю Берліна на встановлення сучасних інноваційних протезів.

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент відзначив державними нагородами 226 військовослужбовців

Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами 226 захисників України.

Крім Patriot Україні потрібні системи Samp/T, які здатні збивати балістику — Дмитро Кулеба

Крім Patriot Україні потрібні системи Samp/T, які здатні збивати балістику — Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба перед зустріччю глав МЗС країн «Групи семи» наголосив на необхідності якнайшвидшого постачання додаткових систем ППО, зокрема Patriot та SAMP/T для захисту українців від російського терору.

Сили оборони дронами та артилерією вполювали групу росіян

Сили оборони дронами та артилерією вполювали групу росіян

Знищення ворога забезпечили спільними діями оператори FPV-дронів та артилеристи 71-ї окремої єгерської бригади.

Ще один рекрутинговий центр до ЗСУ запрацював в Україні: де його відкрили

Ще один рекрутинговий центр до ЗСУ запрацював в Україні: де його відкрили

На Дніпропетровщині в місті Синельникове розпочав роботу новий центр рекрутингу української армії.

Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить українське озброєння для ЗСУ

Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить українське озброєння для ЗСУ

Україна отримала перше рішення про закупівлю української зброї для Сил оборони України за кошти іноземних партнерів — Данії. Гроші надійшли через нову фандрейзингову платформу «ZBROYARI: Manufacturing Freedom». 

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Розвідник, військовослужбовець

від 21500 до 52500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Стрілець

від 21000 до 51000 грн

Дніпро

Л-П ЗВ ВСП

Військовослужбовець – артилерист (в ЗСУ чи МП ВМС)

від 51000 до 121000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква

Стрілець-санітар

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Слов'янськ

Військова частина 2240 НГУ

Водій (кат. С, СЕ), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Азов, 12-та бригада спеціального призначення НГУ