ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Українських «блакитних шоломів» активно залучають до операцій ООН з підтримання миру

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Жовтня 2021, 17:09

Від липня 1992 року Україна є активним контрибутором військового персоналу операцій ООН з підтримання миру.

За цей час військовослужбовців Збройних Сил України залучали до виконання цілого спектру завдань, зокрема проводили заходи з роз’єднання конфліктних сторін, відновлювали дороги та інфраструктуру, проводили розмінування місцевості, здійснювали перевезення військ, персоналу місій та цивільних осіб, проводили заходи медичної евакуації, забезпечували безпеку під час проведення виборів у країнах перебування тощо.

На сучасному етапі Збройні Сили України продовжують виконувати завдання в міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки, здійснюючи вагомий внесок у справу побудови миру на всій планеті.

На цей час 331 військовослужбовець Збройних Сил України бере участь у 8 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом ООН, НАТО та у складі спільних миротворчих сил.

Блакитні шоломи представляють Україну в 6 операціях з підтримання миру ООН: Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго, Місії ООН у Південному Судані, Силах ООН з підтримання миру на Кіпрі, Місії ООН у справах тимчасової адміністрації в Косові, Тимчасових силах ООН із забезпечення безпеки в Аб’єй та Багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації у Малі. Український національний контингент у складі Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго є найбільшим за чисельністю та включає 18-й окремий вертолітний загін ЗС України.

Виконуючи завдання Місії ООН, 18-й окремий вертолітний загін проводить повітряну розвідку та спостереження, надає вогневу підтримку наземним силам ООН, забезпечує медичне транспортування та евакуацію поранених. Крім того, екіпажі Ми-8 щодня забезпечують перевезення персоналу Місії та вантажів, що є важливим елементом забезпечення життєдіяльності Місії.

Участь ЗС України в міжнародних місіях має ключове значення для України й розглядається як засіб зміцнення національної безпеки через створення стабільного зовнішньополітичного середовища та водночас є вагомим внеском України у зміцнення системи глобальної безпеки у світі.

Беручи участь в операціях з підтримання миру, військовослужбовці ЗС України передусім забезпечують захист і реалізацію національних інтересів. Завдяки їхнім зусиллям посилюється роль і авторитет держави на світовій політичній арені та формується думка міжнародної спільноти про Україну як про сильну і незалежну державу.

Якісне і бездоганне виконання завдань, відповідальність, мужність і високий професіоналізм особового складу підрозділів та частин Збройних Сил України стали основним підґрунтям для постійного запрошення України до участі у новостворюваних та вже наявних миротворчих місіях і розширення географії залучення Збройних Сил України до миротворчої діяльності в усьому світі.

Читайте нас у Facebook
Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Київ відвідав новий Командувач оборони Данії

Генерал Майкл Віґґерс Гілдґаард зустрівся з Міністром оборони України Рустемом Умєровим та Головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським.

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад  $1 млн

У місії боротьби ГУР МО України інвестували понад $1 млн

17 квітня під час благодійного балетного вечора в Національній опері український бізнес і приватні благодійники інвестували у місії боротьби ГУР МО України $1 177 082.

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

Ворог 21 раз обстріляв північне прикордоння

російські загарбники протягом доби здійснили 21 обстріл (108 вибухів) прикордонних територій Чернігівської та Сумської областей.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Заступник командира роти охорони з морально-психологічного забезпечення

від 27000 до 30000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

кулеметник 144 окремої піхотної бригади

від 20000 до 120000 грн

Чернігів, Чернігівська область

Військовослужбовець, стрілець

від 20100 до 120100 грн

Київ, Київська область

Технік зенітного ракетного обладнання, військовослужбовець

від 23500 до 53500 грн

Кам'янка-Бузька

Військова частина А4623

Старший бойовий медик, військовослужбовець ЗСУ

від 20800 до 23000 грн

Ніжин, Чернігівська область

Водій-радіотелефоніст

від 20000 до 120000 грн

Київ

Військова частина А7039