ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Збройних Силах розробляється Доктрина безпілотних авіаційних комплексів

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 8 Жовтня 2021, 12:07

Під час круглого столу на тему «Впровадження інноваційних технологій у сфері оборони на прикладі роботизованих комплексів та безпілотних літальних апаратів (БПЛА)» в «Укрінформ» за участю представників оборонного відомства, профільних підрозділів Збройних Сил України, державних і приватних підприємств заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України полковник Володимир Коваль розповів, що починаючи з 2014 року було проведено комплекс досліджень, як наслідок ‒ побудовано систему управління та підготовки зовнішніх операторів роботизованих комплексів 1-го та 2-го класу.

Полковник Володимир Коваль

‒ Системою підготовки для курсантів займаються військові виші у Житомирі та Харкові, де є відповідні методики й програми навчання, відпрацьовуються тренажерні системи. Підготовку операторів здійснює 190-й навчальний центр у смт Гуйва, – зазначив полковник Володимир Коваль. – Великих проблем у цьому питанні немає, є певні недоліки, які усуваються, але варто пам’ятати і про суб’єктивні фактори, такі як плинність кадрів, зміна ментальності.

За його словами, в контексті застосування перспективних зразків у позаминулому році було замовлено дві науково-дослідні роботи, які окреслили правові аспекти застосування перспективних роботизованих систем. До кінця року ця робота повинна бути завершена, а на основі цього готуватимуться відповідні зміни у статути та законодавство, адже спільне застосування традиційної та високотехнологічної зброї повинно бути чимось підкріплено.

Також полковник Володимир Коваль розповів, що Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки – єдина установа, яка відпрацьовує настанови з льотної експлуатації БПЛА.

‒ Безпілотний авіаційний комплекс – таке саме судно, як і традиційний літак, тож без цих настанов він не може бути застосований. Усі проблемні питання, які були озвучені, знайдуть своє відображення у Доктрині безпілотних авіаційних комплексів, яку ми плануємо завершити до кінця цього року. Вона стане підґрунтям для відпрацювання бойових статутів, настанов та інших нормативно-правових документів, ‒ підсумував заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Катерина Магась

Фото Сергія Місюри

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор наведення, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Харків

Косівський РТЦК та СП

Стрілець-помічник гранатометника до в/ч А2800

від 20000 до 50000 грн

Радісне, Одеська область

Водій, військовослужбовець у ЗСУ

від 50000 до 120000 грн

Київ

66 ОМБр ім. князя Мстислава Хороброго

Кухар в ЗСУ

від 21000 до 51000 грн

Львів

Львівський РТЦК та СП м.Жовква