ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У рівненському Будинку ветеранів розпочато уроки патріотичного виховання для школярів

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 8 Жовтня 2021, 13:33

Проблема місцевих шкіл, де на сьогодні немає стрілецької зброї, військових засобів індивідуального захисту та решти необхідного для якісного вивчення предмету «Захист України» в Рівному частково вирішена. Відповідно до нещодавно ухваленого спільного рішення управління освіти та Будинку ветеранів Рівного «Про підвищення якості заходів патріотичного виховання молоді та участь ветеранів бойових дій в навчальному процесі».

Тож цього тижня Будинок ветеранів відвідали близько трьох сотень школярів різного віку. Спеціальний кореспондент АрміяInform прибув туди, щоб ознайомитись з унікальним навчальним процесом.

…На годиннику тринадцята. Час третього уроку. Сюди, під керівництвом класного керівника, прибули майже тридцять учнів п’ятого класу однієї з рівненських шкіл. Перші два уроки тут навчалися старшокласники з інших навчальних закладів обласного центру.

Дітей зустрічає провідний фахівець соціального захисту комунального закладу «Будинок ветеранів Рівного» – полковник запасу Петро Заболотній. Він зацікавлює аудиторію ще до початку уроку – показує хлопчикам та дівчаткам власний бронежилет, який у червні 2014 року йому подарували побратими з 80-ї аеромобільної бригади в районі виконання бойових завдань. Цей «бронік» надійно захищав його з 2014 по 2019 роки в гарячих точках АТО/ООС. Цього року він теж став у нагоді – його брали волонтери під час поїздки на схід України.

У залі тиша, три десятки пар дитячих очей дивляться на колишнього воїна АТО, слухають, не опускаючи жодного факту. Після короткого екскурсу до новітньої історії України, подій початку 2014 року, присутнім демонструють один із цих фільмів: «АТО – початок війни», «93 – бій за Україну», «Небесний координатор», «Тіні Іловайська», «Нульовий рубіж», «Рейд» та «Наші» – про загиблих Рівненщини.

На кожне із запитань по фільму чи військовій тематиці діти отримують вичерпну відповідь. До керівника занять долучаються й інші працівники закладу, зокрема психолог. Після чого школярі одягають військове спорядження, беруть до рук артефакти, вперше у житті знайомляться з автоматом Калашникова…

– Коли в країні триває війна, до уроків треба залучати очевидців цих подій. І в нас такі люди є, – зазначала директор закладу Вікторія Шинкаренко. – Спочатку планувалося, що Будинок ветеранів відвідуватимуть тільки старшокласники, але вже на другий день занять, з ініціативи самих дітей, вчителі привели й менших вихованців. Приємно, що саме Рівне стало першим містом, де Будинок ветеранів спільно з вчителями предмету «Захист України» реалізовує навчальний процес на якісно новому рівні.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Дмитро Кулеба говорив з Ентоні Блінкеном про додаткові Patriot і схвалення Конгресом коштів для України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів зустріч з американським держсекретарем Ентоні Блінкеном.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 086 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 266 воєнних злочинів росії.

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Топдипломат ЄС обговорив з главою МЗС Британії надання Україні засобів для самозахисту

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що треба активізувати зусилля, аби Україна отримала більше допомоги для свого захисту.

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Операція ЗСУ на аеродромі Джанкоя: знищено системи С-400, РЛС і пункт управління засобами ППО

Внаслідок успішної операції Збройних Сил України на військовому аеродромі міста Джанкой у тимчасово окупованому Криму знищено або критично пошкоджено низку систем озброєння ворога.

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

На Донеччині внаслідок російського обстрілу загинула людина

Вранці 18 квітня ворог завдав авіаудару по селищу Очеретине Донецької області.

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Затримали колаборанта, який возив рашистів на ротацію

Зловмисником виявився 59-річний водій шкільного автобуса із селища Козача Лопань, який після захоплення громади запропонував загарбникам свою допомогу у війні проти України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Офіцер групи планування штабу

від 21000 до 50000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО

Стрілець

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Гранатометник до 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Офіцер групи сил підтримки

від 25000 до 50000 грн

Павлоград

Військова частина А4759

Служба в Збройних Силах України

від 20500 до 120000 грн

Київ, Київська область

Снайпер

від 51000 до 120000 грн

Запоріжжя

79 окремий батальйон 102 ОБр Сил ТрО