ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як посилити військово-морське партнерство в Чорному морі

Міжнародне співробітництво Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 27 Жовтня 2021, 15:54

Спільна узгоджена відповідь на сучасні виклики безпеці, об’єднання зусиль для відновлення територіальної цілісності й суверенітету України – саме такого результату очікують учасники засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО (UNIC) в Одесі, – повідомив кореспонденту АрміяInform заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко

– Сьогоднішній захід – надзвичайно важливий для реалізації стратегічного зовнішньополітичного курсу держави на Євроатлантичну інтеграцію, – розповів Анатолій Петренко. – Ми, за підтримки парламенту, розвиваємо сучасні Збройні Сили України за стандартами НАТО, і тому наша взаємодія сьогодні з парламентарями країн-союзників дозволяє зблизити позиції, напрацювати більш раціональні рішення.

Посадовець оборонного відомства повідомив, що держава відновлює Військово-Морські Сили, держава запустила Кримську платформу як елемент особливої дипломатичної взаємодії для скасування незаконної окупації Кримського півострова. Уряд має ініціативи і бачить рух на зустріч від наших партнерів для того, щоб розвивати регіональне військово-морське партнерство в Чорному морі задля безпеки, задля розвитку економік країн, задля збереження унікальної екологічної сфери, яку нам дарує Чорне море, і для того, щоб повернути стабільність у цей регіон, коли всі українці будуть пишатися тим, як процвітає Крим у складі української держави.

Під час засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО (UNIC) в Одесі закордонних партнерів найбільше цікавило наше бачення стратегічної перспективи відновлення Криму у складі України, а також розвитку основних компонентів Військово-Морських Сил, створення нових форматів військо-морського партнерства в цьому регіоні.

– Направду, беручи участь у дискусії з нашими партнерами з країн-членів НАТО дуже приємно визнавати, що всі ми рухаємося в єдиному напрямку. Ми є частиною Євроатлантичної родини, яка піклується про безпеку в нашому регіоні, яка хоче, щоб Україна мала тісні зв’язки, а в майбутньому, ми впевнені, і членство в безпекових організаціях, що визначено в Конституції України, – підсумував заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Фото автора

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-радіотелефоніст

від 20000 до 120000 грн

Чернігів

119 ОБр Сил ТрО

Помічник гранатометника

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Бойовий медик

від 20000 до 20000 грн

Біла Церква

Військова частина А7298

Інспектор прикордонної служби (1 кат.), фельдшер

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Водій-електрик, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ