ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Стартувала міжнародна конференція «Діяльність військової юстиції в умовах збройного конфлікту. Досвід української прокуратури»

Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 26 Жовтня 2021, 11:07

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова в рамках проведення міжнародної конференції «Діяльність військової юстиції в умовах збройного конфлікту. Досвід української прокуратури» зустрілася з керівниками військових прокуратур Польщі, Румунії та Азербайджану, а також представники прокуратур Естонії та Литви.

Ірина Венедіктова зауважила, що в умовах збройної агресії проти України з боку Російської Федерації, окупації Автономної республіки Крим та окремих районів Донецької і Луганської областей, проведення Операції Об’єднаних сил, нагальним продовжує бути питання функціонування системи військової юстиції в Україні, відповідальної за забезпечення законності і правопорядку, захисту прав людини у військовій та оборонній сферах.

«В тих умовах, в яких, на жаль, наша країна перебуває вже сім років, українська прокуратура має унікальний досвід координації діяльності правоохоронних органів в умовах збройного конфлікту, збору та оцінки доказів вчинення різноманітних військових та воєнних злочинів, співпраці з міжнародними кримінальними інституціями. І ми хочемо цим досвідом ділитися з нашими міжнародними партнерами, і звичайно ж почути про ваш досвід у цих питаннях, що матиме для нас безперечну користь», – цитує Ірину Венедіктову пресслужба Офісу Генеральної прокуратури.

У ході конференції обговорюватиметься процедура документування злочинів агресора; нові можливості збору доказів, які з’явилися останнім часом; забезпечення належного правопорядку в армії, яка веде тривалі бойові дії; захист прав і свобод військовослужбовців, а також мирного населення в умовах збройного конфлікту. Ці та інші питання планують обговорити українські та іноземні практикуючі військові юристи і науковці.

Конференція проходитиме 26-29 жовтня у Харкові та Краматорську. Іноземні учасники конференції зможуть безпосередньо оглянути місця вчинення військових злочинів та злочинів проти миру і безпеки, ознайомитися з практичною роботою українських органів військової юстиції, побачити наукову та матеріально-технічну базу підготовки військових юристів.
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик у Стрий

від 22800 до 52800 грн

Стрий

Військова частина А2847

Оператор протитанкових ракетних комплексів

від 50000 до 120000 грн

Ужгород

68 окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша

Заступник командира БМП – навідник-оператор 155 об ТрО

від 23000 до 53000 грн

Степанівка, Сумська область

Водій-зв’язківець, морська піхота

Яворів

Яворівський РТЦК та СП