ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Українських «блакитних шоломів» активно залучають до операцій ООН з підтримання миру

Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Жовтня 2021, 17:09

Від липня 1992 року Україна є активним контрибутором військового персоналу операцій ООН з підтримання миру.

За цей час військовослужбовців Збройних Сил України залучали до виконання цілого спектру завдань, зокрема проводили заходи з роз’єднання конфліктних сторін, відновлювали дороги та інфраструктуру, проводили розмінування місцевості, здійснювали перевезення військ, персоналу місій та цивільних осіб, проводили заходи медичної евакуації, забезпечували безпеку під час проведення виборів у країнах перебування тощо.

На сучасному етапі Збройні Сили України продовжують виконувати завдання в міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки, здійснюючи вагомий внесок у справу побудови миру на всій планеті.

На цей час 331 військовослужбовець Збройних Сил України бере участь у 8 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки під проводом ООН, НАТО та у складі спільних миротворчих сил.

Блакитні шоломи представляють Україну в 6 операціях з підтримання миру ООН: Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго, Місії ООН у Південному Судані, Силах ООН з підтримання миру на Кіпрі, Місії ООН у справах тимчасової адміністрації в Косові, Тимчасових силах ООН із забезпечення безпеки в Аб’єй та Багатопрофільній інтегрованій місії ООН зі стабілізації у Малі. Український національний контингент у складі Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго є найбільшим за чисельністю та включає 18-й окремий вертолітний загін ЗС України.

Виконуючи завдання Місії ООН, 18-й окремий вертолітний загін проводить повітряну розвідку та спостереження, надає вогневу підтримку наземним силам ООН, забезпечує медичне транспортування та евакуацію поранених. Крім того, екіпажі Ми-8 щодня забезпечують перевезення персоналу Місії та вантажів, що є важливим елементом забезпечення життєдіяльності Місії.

Участь ЗС України в міжнародних місіях має ключове значення для України й розглядається як засіб зміцнення національної безпеки через створення стабільного зовнішньополітичного середовища та водночас є вагомим внеском України у зміцнення системи глобальної безпеки у світі.

Беручи участь в операціях з підтримання миру, військовослужбовці ЗС України передусім забезпечують захист і реалізацію національних інтересів. Завдяки їхнім зусиллям посилюється роль і авторитет держави на світовій політичній арені та формується думка міжнародної спільноти про Україну як про сильну і незалежну державу.

Якісне і бездоганне виконання завдань, відповідальність, мужність і високий професіоналізм особового складу підрозділів та частин Збройних Сил України стали основним підґрунтям для постійного запрошення України до участі у новостворюваних та вже наявних миротворчих місіях і розширення географії залучення Збройних Сил України до миротворчої діяльності в усьому світі.

Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Діловод загального діловодства, працівник ЗСУ

від 6000 до 7000 грн

Дніпро

Комендатура військових сполучень (Дніпро)

Офіцер штабу, зв’язківець

Київ

Річкова флотилія ВМС ЗСУ

Навідник 155 окремого батальйону територіальної оборони

від 21000 до 51000 грн

Степанівка, Сумська область

Номер обслуги мінометної батареї

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Стрілець стрілецького підрозділу

від 20000 до 120000 грн

Львів, Львівська область

Начальник медичної служби

від 28000 до 30000 грн

Кропивницький

Військова частина А4607