ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як у Вашингтоні та Києві майже одночасно вирішувалось питання звільнення політв’язнів Московії, що потерпають від катувань

Міжнародне співробітництво Новини
Прочитаєте за: 2 хв. 22 Жовтня 2021, 11:28

Лист незаконно затриманого у Криму журналіста Владислава Єсипенка, який він написав у камері слідчого ізолятора, адресованого високопосадовцям США, вперше публічно прочитала його дружина в Посольстві України у США в рамках міжнародного правозахисного заходу «Крим буде вільним!» 

Напередодні, як  повідомляє Посол України у Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова, в українському дипломатичному представництві у США відбулась панельна дискусія щодо системного порушення прав людини на окупованому Росією півострові за участю представників українських правозахисних організацій Ольги Скрипник, Аліма Алієва, Олени Луньової, Максима Кияка, а також Катерини Єсипенко та заступника Директора офісу Радіо Свобода у Вашингтоні Мартінса Званерса.

До дискусії в українському Посольстві долучились представники іноземних дипломатичних місій у Вашингтоні. Зокрема, з Посольства Швеції, Грузії, Естонії та Латвії та інші іноземні дипломати, а також представники громадських організацій у США, інформаційно-аналітичних центрів, Гельсінської комісії при Конгресі США, представники медіа й української громади у США.

Українські представники привернули увагу учасників заходу до теми кричущого порушення прав людини, політичних в’язнів Московії, яких сьогодні налічується щонайменше 115 осіб. Також під час дискусії були обговорені питання мілітаризації Криму, зухвалого наступу на ідентичність українців і кримських татар на тимчасово окупованому півострові.

Як було зазначено Послом України у США, надзвичайно важливим було те, що гості заходу «Крим буде вільним!» мали змогу безпосереднього спілкування з Катериною Єсипенко, дружиною одного з бранців Кремля. Дружина незаконно затриманого у Криму Владислава Єсипенка, журналіста Радіо Свобода, вперше публічно зачитала лист Владислава, який він написав у камері слідчого ізолятора, адресованого високопосадовцям США.

Нагадаємо, що Владислав Єсипенко як журналіст-фрілансер висвітлював соціальну та екологічну проблематику тимчасово окупованого РФ півострова, знімав опитування кримчан. 10 березня цього року його незаконно затримали у Сімферополі. Російська окупаційна адміністрація звинуватила журналіста у збиранні інформації «в інтересах спецслужб України», а також зберіганні в автомобілі «саморобного вибухового пристрою».

Міжнародний правозахисний захід «Крим буде вільним!» у Посольстві України у США відбувся майже синхронно із офіційною зустріччю в Києві Заступника керівника Офісу Президента України Ігоря Жовкви спеціальним представником Європейського Союзу з прав людини Імоном Гілмором, про яку АрміяInform повідомило вчора, 21 жовтня 2021 року.

Підготував Анатолій Бальчос 

Читайте нас в Telegram
Зенітники бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка тільки зайшли на напрямок, як вже збили ворожий Су-25

Зенітники бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка тільки зайшли на напрямок, як вже збили ворожий Су-25

На рахунку підрозділу окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка повноцінна ескадрилья російського літаючого заліза.

Володимир Зеленський: Додаємо наших сил на Харківські напрямки і по всій лінії фронту

Володимир Зеленський: Додаємо наших сил на Харківські напрямки і по всій лінії фронту

У Силах оборони розуміють обсяг сил окупанта і його задум під час спроби розширити операції проти України, в тому числі на Харківщині.

Захисники зможуть отримувати високофункціональні протези швидше: уряд ухвалив рішення

Захисники зможуть отримувати високофункціональні протези швидше: уряд ухвалив рішення

З 10 травня військовослужбовці зможуть оперативніше отримувати профінансовані державою високофункціональні протези та ортези, зокрема протези верхньої кінцівки з зовнішнім джерелом енергії та протези нижньої кінцівки підвищеної функціональності.

Головком ЗСУ доповів Президенту щодо посилення позицій на Харківщині

Головком ЗСУ доповів Президенту щодо посилення позицій на Харківщині

Президент Володимир Зеленський заслухав доповідь Головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського щодо ситуації на фронті.

Посилить українських воїнів на фронті: Володимир Зеленський подякував США за новий пакет допомоги

Посилить українських воїнів на фронті: Володимир Зеленський подякував США за новий пакет допомоги

Президент Володимир Зеленський подякував американському колезі Джо Байдену та США за новий пакет військової допомоги.

Сили оборони завдали ударів по 17 районах скупчення окупантів

Сили оборони завдали ударів по 17 районах скупчення окупантів

Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 17 районах зосередження особового складу противника.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець, помічник гранатометника

від 21000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ

Водій категорії B, C, військовослужбовець у Стрий

від 20500 до 50500 грн

Стрий

Військова частина А2847

Водолаз-військовослужбовець

від 22000 до 50000 грн

Одеса, Одеська область

Номер обслуги кулеметника

від 21000 до 121000 грн

Покровськ

107 ОБТРО м. Маріуполь

Лікар медичного пункту

від 27800 до 30270 грн

Миколаїв, Миколаївська область

Стрілець 14 ОМБр ім. князя Романа Великого

від 21000 до 121000 грн

Володимир, Волинська область