ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі вручили нагороди козакам-ветеранам

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 3 хв. 18 Жовтня 2021, 10:14

17 жовтня в Києві продовжився літопис історії нащадків Війська Запорозького. Так, Намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря архієпископ владика Агапіт взяв участь у нагородженні відзнаками українських козаків та сімей їхніх загиблих товаришів, які з 2014 року воювали на сході України та боронили рідну землю. Слід додати, що козацькі та церковні нагороди отримали благословення предстоятеля православної церкви України Блаженнішого Митрополита Епіфанія.

Владика у своєму зверненні зазначив, що козацтво асоціюється з певними історичними особами, які колись захищали українську землю. Але це не так. За його словами, козаки є і сьогодні. Про них мало інформації, але вони є, захищають нашу землю не на словах, а ділом.

– Сьогодні ми відзначили багатьох із них козацькими та церковними нагородами. Сподіваємося, що це не останні нагороди. Прийдуть ще нові покоління козаків, які будуть представлені до нагород, вони у свій час їх також отримають, – зазначив Агапіт. – Ми горді, що є люди які продовжують традицію українського козацтва.

Владика привітав козаків зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем захисників та захисниць України.

– Це свято часто називають козацьким. І це не випадково. Свято Покрови Божої Матері для козаків було особливим святом. Саме в честь цього свята козаки завжди, де б вони не осідали на землях, спочатку будували храм на честь Покрови Божої Матері. І саме до Божої Матері вони зверталися у своїх молитвах, коли йшли на війну захищати нашу з вами українську землю, – наголосив Агапіт.

За його словами, на превеликий жаль, на нашій землі йде війна, гинуть наші сини і дочки, на мурах монастиря вже більше ніж чотири тисячі фотокарток загиблих. Владика висловив вдячність ветеранам за те, що вони боронять і захищають Батьківщину, та наголосив, що війна обов’язково припиниться за нашої перемоги. Бо на нашому боці правда, на нашому боці Бог.

Від Координаційної ради з питань розвитку козацтва в Україні при Кабінеті Міністрів України козацькі відзнаки вручили командир добровольчої козацької роти імені Тараса Шевченка Андрій Мойсеєнко та секретар Координаційної ради Юрій Палієв. Відзнаки отримали 38 козаків, з яких 9 посмертно.

Андрій Мойсеєнко – командир добровольчої козацької роти ім. Т. Шевченка та Олена Гуменюк-Торган – дружина загиблого в серпні 2014 року командира 11-го батальйону тероборони «Київська Русь» Олександра Гуменюка з синами після нагородження.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить українське озброєння для ЗСУ

Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить українське озброєння для ЗСУ

Україна отримала перше рішення про закупівлю української зброї для Сил оборони України за кошти іноземних партнерів — Данії. Гроші надійшли через нову фандрейзингову платформу «ZBROYARI: Manufacturing Freedom». 

На Закарпатті затримали ухилянта з купленими документами, який прикидався волонтером

На Закарпатті затримали ухилянта з купленими документами, який прикидався волонтером

На Закарпатті прикордонники Чопського загону викрили 26-річного жителя Тернопільщини на спробі виїхати за межі України за підробленими документами.

Генштаб ЗСУ показав ракетний удар по аеродрому в тимчасово окупованому Криму

Генштаб ЗСУ показав ракетний удар по аеродрому в тимчасово окупованому Криму

У ніч з 16 на 17 квітня Сили оборони України завдали ракетного удару та уразили визначені російські воєнні цілі на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Помічник Шуфрича отримав 8 років тюрми за фінансування росгвардії в Криму

Помічник Шуфрича отримав 8 років тюрми за фінансування росгвардії в Криму

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного фігуранта у справі народного депутата Нестора Шуфрича, якого підозрюють у фінансуванні росгвардії у тимчасово захопленому Криму.

Чернігівщина отримала техніку для розчищення завалів

Чернігівщина отримала техніку для розчищення завалів

Програмі розвитку ООН в Україні (UNDP) передала шістьом громадам Чернігівщини спецтехніку для розчищення завалів та переробки відходів руйнувань, а також для транспортування та збору твердих побутових відходів.

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

«Історії тих, хто обрав боротьбу»: Мистецький арсенал та Стратком ЗСУ анонсували спільний проєкт

Мистецький Арсенал та Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних Сил України повідомили про програмне партнерство.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Командир зенітного артилерійського взводу

від 25000 до 50000 грн

Одеса

Військова частина А2238

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Краматорськ

23 ОМПБ 56 ОМПБр

Системний адміністратор

від 50000 до 130000 грн

Ужгород, Закарпатська область

Бухгалтер

від 15500 до 22000 грн

Київ

Київський обласний військовий комісаріат

Помічник начальника автомобільної та електрогазової служби

від 28000 до 32000 грн

Васильків, Київська область

Водій-електрик у військову частину А4935

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область