ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

На яку матеріальну допомогу слід очікувати ветеранам столиці найближчими роками

Важливо Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 17 Жовтня 2021, 13:08

На засіданні Київської міської ради було затверджено міську цільову програму «Турбота. Назустріч киянам» на 2022−2024 роки. На її реалізацію з бюджету міста закладено понад 11 мільярдів гривень.

Нагадаємо, що метою Програми є підвищення системи надання соціальної допомоги в місті Києві шляхом здійснення конкретних комплексних заходів, спрямованих на надання адресної підтримки малозахищеним верствам населення, а також вразливим категоріям населення. Одним із пріоритетних напрямків соціального захисту міста є соціальна підтримка киян-учасників АТО/ООС, членів сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій, киян − постраждалих учасників Революції Гідності, членів сімей киян – Героїв Небесної Сотні.

Отже, який фінансовий ресурс буде закладено в бюджеті Києва у межах програми «Турбота. Назустріч киянам» протягом 2022−2024 років на такий вид додаткової соціальної пільги як матеріальна допомога, яку, до речі, мають отримати й кияни-учасники бойових дій та інші пільгові категорії.

Обсяг фінансування на виплату одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги з нагоди відзначення державних свят та визначних дат усім категоріям громадян, які підпадають під дію Програми, становитиме близько 791,6 млн грн на 2022−2024 роки або ж понад 250-270 млн грн щороку.

Також заплановано виділити кошти в розмірі 717,5 млн грн або ж від 228,8 до 249,3 млн грн щорічно на виплату:

– щорічної матеріальної допомоги киянам − учасникам АТО/ООС, членам сімей учасників бойових дій, загиблих (померлих) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, зазнаних під час участі в АТО/ООС, та киян − учасників АТО/ООС, які перебувають в полоні або зникли безвісти, членам сімей киян − Героїв Небесної Сотні та киянам − постраждалим учасникам Революції Гідності;

– щомісячної адресної матеріальної допомоги непрацездатним батькам; дружинам (чоловікам) та повнолітнім дітям, які мають статус особи з інвалідністю I, II, III групи; малолітнім та неповнолітнім дітям, пасинкам, падчеркам учасників АТО, загиблих (померлих) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, зазнаних під час участі в АТО/ООС, та киян − учасників АТО/ООС, які перебувають в полоні або зникли безвісти;

– щомісячної адресної матеріальної допомоги непрацездатним батькам, дружинам (чоловікам), неодруженим повнолітнім дітям, визначеними інвалідами з дитинства І та ІІ груп або інвалідами І групи, неповнолітнім дітям, пасинкам, падчеркам киян − Героїв Небесної Сотні;

– щомісячної адресної матеріальної допомоги киянам − учасникам АТО/ООС, членам їхніх сімей, членам сімей учасників бойових дій, загиблих (померлих) внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, зазнаних під час участі в АТО/ООС, та киян − учасників бойових дій, які перебувають в полоні або зникли безвісти, членам сімей киян − Героїв Небесної Сотні та киянам − постраждалим учасникам Революції Гідності, а також деяким учасникам війни з числа киян − учасників АТО/ООС для покриття витрат на оплату ними житлово-комунальних послуг.

У разі потрапляння у складні життєві обставини, а також малозабезпеченим верствам населення, місто Київ забезпечуватиме надання одноразової матеріальної допомоги. Обсяги фінансування заплановано на рівні 343,4 млн грн або від 111,2 до 117,7 млн грн щорічно.

Станом на 1 січня 2021 року в Реєстрі киян-учасників бойових дій, членів та членів сімей загиблих (померлих) киян, які брали участь в АТО/ООС, на обліку перебуває 30855 осіб, чисельність яких постійно зростає. За інформацією управлінь соціального захисту населення районних у місті Києві державних адміністрацій, зареєстровано 399 загиблих (померлих) киян – учасників АТО/ООС, 34 членів сімей киян − Героїв Небесної Сотні та 321 особа киян − постраждалих учасників Революції Гідності.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

На тлі ракетної атаки по Дніпру посол ЄС закликала негайно надати Україні більше ППО

Посол Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова після масованої російської ракетної атаки на Дніпро заявила, що рф буде притягнута до відповідальності.

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Україна повернула з росії ще одну незаконно депортовану дитину

Із росії вдалось повернути 17-річну українку, яку попри її бажання відправили із тимчасово окупованої території навчатися до росії.

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент: Ми маємо берегти памʼять про кожного, хто віддав своє життя, щоб Україна вистояла

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ми завжди маємо цінувати людей, які роблять усе, щоб Україна жила й не підкорилась окупанту.

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Бріджит Брінк пояснила Конгресу важливість підтримки України під час війні

Посол США в Україні Бріджит Брінк звернулася до американського Конгресу із закликом негайного надання Україні допомоги.

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Оператор-наведення, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Радіотелефоніст

від 21400 до 121400 грн

Дніпро

31 Бр НГУ ім. генерал-майора Олександра Радієвського

Стрілець

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Пиляр

від 20500 до 22000 грн

Дубно

Військова частина А0451

Оператор дронів

від 20000 до 120000 грн

Харків, Харківська область

Начальник ремонтної майстерні, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ