ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

У рухомому медичному кабінеті можна проводити дві операції одночасно

Військова медицина Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 11 Жовтня 2021, 10:08

Під час виставки озброєння та військової техніки, приуроченої до Дня захисників і захисниць України, Міноборони планує представити багато вітчизняних та закордонних перспективних розробок. Зокрема, на Михайлівській площі в Києві 13-17 жовтня глядачі зможуть побачити та ознайомитися з рухомим медичним кабінетом.

Кабінет з двома операційними столами на базі спеціалізованого модуля змінного об’єму, що дозволяє збільшити робочий простір без обмежень мобільності, в Україні створений вперше. Він призначений для надання хірургічної допомоги військовослужбовцям та населенню на територіях, географічно віддалених від стаціонарно розташованих військово-медичних та інших закладів охорони здоров’я, в тому числі в польових умовах. Його розробник — ТОВ «Телекарт-Прилад» (входить до складу ГС «Ліга оборонних підприємств України»).

Крім двох операційних столів, рухомий кабінет укомплектований дефібриляторами, кисневим концентратором, надійними системами кондиціювання та знезараження повітря та підігріву води. По периметру встановлено енергоощадні LED-світильники. При цьому медичне обладнання та техніка надійно зберігаються у вбудованих шафах. 

Після повного розгортання модулів всередині утворюється достатньо місця, аби одночасно оперувати за двома столами. При цьому ще залишається простір для анестезіолога, який може вільно пересуватися між хірургічними бригадами та контролювати стан обох пацієнтів.

Повна вага виробу разом із шасі не перевищує 25 тонн, час безперервної роботи за призначенням без поповнення запасів медичних витратних матеріалів — 1 доба, одночасно може бути розгорнуто до 9 робочих місць. Довжина контейнера-кузова у зібраному стані становить 6500 мм, ширина — 2560 мм, а висота — 2500 мм. Відповідно, габарити висувної частини становлять по довжині 1700 мм, по ширині — 4900 мм, висоті — 2500 мм. Загальна робоча площа контейнера-кузова на стоянці — майже 25 кв. м. Аби підготувати рухомий медичний кабінет до роботи, екіпажеві з двох осіб знадобиться не більше ніж 60 хвилин.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

Сьогодні дефіциту електроенергії в Україні не прогнозується

На поточну добу залучення аварійної допомоги з-за кордону не планується, обмежень для побутових та промислових споживачів (крім Харківщини та Кривого Рогу) не буде.

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Міноборони України виграло в Верховному Суді у постачальника

Верховний Суд підтвердив безпідставність та необґрунтованість позовних вимог комерційного товариства до Міноборони України про внесення змін до державного контракту в частині продовження строку поставки малого броньованого артилерійського катеру вартістю 209 млн грн.  

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

За добу внаслідок російських обстрілів 2 дітей загинуло і 2 поранено

Всього внаслідок збройної агресії рф в Україні загинули 545 дітей.

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Окупанти вдарили по терміналах у порті Південний

Ракетний удар, який нанесено вчора по Одещині зруйнував місткості з агропродукцією, яка мала йти на експорт до країн Азії та Африки.

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

За минулу добу росіяни обстріляли 10 областей України

Усього були атаковані 97 населених пунктів та 83 об'єкти інфраструктури.

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Культурний десант: Миколай Сєрга розповів АрміяInform про творчість, що зцілює поранені душі

Від самого початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну українців охопила хвиля як новітніх розробок та технологій на фронті, так і колосального прориву в культурі.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Помічник пілота дронів

Дніпро

93-тя окрема механізована бригада «Холодний Яр"

Військова служба за контрактом

від 20000 до 120000 грн

Черкаси, Черкаська область

Служба в Збройних Силах України

від 20100 до 120100 грн

Сосниця, Чернігівська область

Лікар медичного пункту 155 об ТрО

від 24000 до 54000 грн

Степанівка, Сумська область

Офіцер штабу, старший лейтенант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Санітарний інструктор

від 20000 до 23000 грн

Лубни

Військова частина 3052 НГУ