ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Із Хмельниччини до війська вже відправили півтори сотні юнаків

Армія і суспільство Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 9 Жовтня 2021, 12:31

За тиждень від початку осінньо-зимової призовної кампанії зі збірного пункту Хмельницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки вже відправлено 150 юнаків.

Як ми вже писали, цієї осені із Хмельниччини на строкову військову службу буде призвано 582 молодики віком від 18 до 27 років.

До Збройних Сил України 272, Національної гвардії України 200, Державної служби спеціального транспорту 25, Державної прикордонної служби 85 осіб.

Читайте також: «Понад 13 тисяч юнаків планується призвати цієї осені на строкову службу»

— Сьогодні ми відправляємо до Збройних Сил України 86 юнаків. Ми оцінили всі ризики та з дотриманням необхідних протиепідемічних заходів вирішили запросити сюди ветеранів російсько-української війни, капелана, батьків, які мають що сказати цим молодим хлопцям — майбутнім захисникам, особливо в переддень Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва, — каже заступник військового комісара — начальник сектору комплектування Хмельницького ОТЦК та СП полковник Андрій Богданов.

Учасники бойових дій — ветерани російсько-української війни Олександр Івахов та Олександр Маковей, звертаючись до майбутніх рекрутів, закликали їх бути гідними захисниками України, всім серцем любити Батьківщину і віддано служити українському народові.

— Служба в армії — школа мудрості, хоробрості і стійкості, особливого гартування волі та характеру, які залишаться з вами на все життя. Дякую всім вам, що не ховаєтеся за спідницями матерів і дівчат, за спинами своїх батьків, дякую за те, що вирішили стати солдатами нашого війська. Ми, ветерани, завжди поруч! Разом — ми сила, разом до Перемоги! Слава Україні — Героям слава! — наголосив у своєму виступі Олександр Івахов, який до війни і під час російської агресії служив у Силах спеціальних операцій, брав участь у виведенні наших підрозділів з Криму та виконував бойові завдання в районі АТО/ООС.

19-річного Дениса Грендача зі Славути провести до війська приїхала мама Людмила Вікторівна. Вона вчителька і каже, що хотіла, аби син спочатку здобув вищу освіту, а вже потім визначався з подальшою професією і життєвою стежкою.

— Та ні, він у мене впертий, по-доброму. Ще у дев’ятому класі сказав, що піде солдатом в армію, причому — водієм військового автомобіля. Я тоді не сильно сперечалась, подумала, що мине рік-три, і я потихеньку схилю його до здобуття освіти. Але Денис всі ці роки від обраного тоді шляху не відступив і служити йде рішуче та свідомо. Причому ще й планує під час строкової перейти на військову службу за контрактом, як його двоюрідний брат, який служить контрактником в Об’єднаному навчально-тренувальному центрі в Кам’янці-Подільському. Я не надто вітаю його вибір, та як мама підтримую його в усьому, власне, у рішенні стати військовим я теж разом з ним, — каже Людмила Грендач.

Після спільної для всіх молитви, яку прочитав військовий капелан Дмитро Махота, призовники під марш військового оркестру 8-го окремого полку спеціального призначення ССпО пройшли повз трибуну з почесними гостями першим у своїй військовій кар’єрі урочистим маршем. Маршем — з цивільного у військове життя!

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Вожатий службових собак

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Інспектор прикордонної служби (1 кат.), фельдшер

від 23000 до 23000 грн

Могилів-Подільський

Державна прикордонна служба України

Військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Вінниця

4 відділ Чортківського РТЦК ТА СП ( м.Заліщики )

Зв’язківець

від 20000 до 120000 грн

Херсон

126 ОБр Сил ТрО

Стрілець-санітар

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

112 окремий батальйон 110 ОБрТрО