ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Втрати серед військовослужбовців можуть бути мінімізовані за рахунок роботизованих комплексів

Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 2 хв. 8 Жовтня 2021, 10:51

Під час круглого столу на тему «Впровадження інноваційних технологій у сфері оборони на прикладі роботизованих комплексів та безпілотних літальних апаратів (БПЛА)» в «Укрінформ» за участю представників оборонного відомства, профільних підрозділів Збройних Сил України, державних і приватних підприємств заступник Генерального директора – керівника експертної групи планування та впровадження політик Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міноборони полковник Сергій Галушко зазначив, що майже всі провідні країни світу сформулювали для себе перелік інноваційних технологій, які вони впроваджують.

Заступник Генерального директора – керівника експертної групи планування та впровадження політик Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міноборони полковник Сергій Галушко

‒ Якщо ми проаналізуємо ситуацію на лінії зіткнення в районі ООС, то зрозуміємо дуже прості речі: поранення та загибель військовослужбовців відбувається через снайперський вогонь, далекобійну піхотну зброю. Чому? Бо наші військовослужбовці виконують завдання на опорних пунктах першого ешелону, тобто в межах дальності безпосереднього вогневого зіткнення з противником. Це перша причина втрат, ‒ зазначив полковник Сергій Галушко.

За його словами, другою причиною є значна протяжність лінії зіткнення. Тобто це сотні кілометрів, і є необхідність не лише у стаціонарних постах, а й патрулюванні й утриманні під контролем певних ділянок, які розташовані поза межами опорних пунктів. Тому ці втрати ‒ від мінно-вибухових пристроїв та  того ж снайперського вогню.

Полковник Сергій Галушко зазначив, що все це може бути мінімізовано за рахунок застосування роботизованих комплексів для спостереження, вогневого ураження, патрулювання, виявлення вибухових пристроїв. У свою чергу безпілотні літальні апарати – цілевказання і корегування вогню, виконання функцій ударних засобів, боротьби з БПЛА противника.

‒ Рішення лежать на поверхні й це швидкий шлях розв’язати низку питань, які виникають під час ведення ООС. У нас значна кількість військових об’єктів, значні периметри території, тож фізична охорона цих об’єктів поступається місцем роботизованим системам. Ті самі роботизовані платформи дозволять зекономити кількість особового складу, задіяну для охорони об’єктів, ‒ розповів полковник Сергій Галушко.

За його словами, в оборонному відомстві аналізуються питання інформатизації в системі Міноборони, започатковується низка проєктів, триває робота над проблематикою АСУ. Тому можна дійти висновку, що впровадження інформаційних технологій у сферу оборони допоможе крокувати в ногу з провідними країнами світу.

Фото Сергія Місюри

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

Від лютого цього року наші Сили оборони знищили декілька повітряних цілей противника, які до цього часу наші захисники не мали змоги ліквідувати. Це й ворожий літак Ту-22М3, і ракета Х-22.

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

АрміяInform вже розповідала про снайпера Збройних Сил України, який ліквідував російського офіцера з дистанції 1800 метрів — куля ввійшла просто в серце.

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

На Тисі зірвали заплив порушників кордону

Шестеро чоловіків, частина з яких заплатили від шести до десяти тисяч доларів, зупинили на березі Тису, яку вони збиралися переплисти, щоб потрапити до Румунії.

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Президент: Працюємо далі щодо контрактів на виробництво зброї та техніки в Україні

Володимир Зеленський розповів про шляхи розвитку української оборонної промисловості.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Бойовий медик взводу

від 24000 до 124000 грн

Мукачеве, Закарпатська область

Інспектор прикордонної служби

від 20100 до 25000 грн

Чернігів

105 прикордонний загін ДПСУ (м. Чернігів)

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Дніпро

Старобільський РТЦК та СП

Технік служби захисту інформації

від 20100 до 50000 грн

Краматорськ

Донецький зональний відділ ВСП

Санітарний лікар

Запоріжжя

1 відділ Сватівського РТЦК та СП

Охоронець

від 21000 до 30000 грн

Київ

Військова частина №2260