ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Україні створять Єдину систему висвітлення морської обстановки в Азово-Чорноморському регіоні

Важливо Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 7 Жовтня 2021, 15:15

Про це під час брифінгу керівництва оборонного відомства щодо перспектив та можливостей цифрової трансформації, впровадження інноваційних технологій у сфері оборони кореспондентам АрміяInform  розповіли заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України полковник Володимир Коваль та заступник генерального директора — керівник експертної групи супроводження проєктів Директорату політики цифрової трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони МОУ полковник Роман Грицький.

Полковник Роман Грицький

Вкрай складна безпекова ситуація в Азово-Чорноморському регіоні, пов’язана з тимчасовою окупацією РФ українського Криму та подальші провокативні агресивні дії країни-окупанта, спонукають вище керівництво нашої держави та оборонного відомства посилити бойові спроможності національних Військово-Морських Сил.

Одним із дуже важливих у цьому контексті питань є створення єдиної системи висвітлення морської обстановки в Азовському та Чорноморському регіоні шляхом формування системи  берегового спостереження за надводною обстановкою, висвітлення підводної обстановки та забезпечення технічної можливості доведення інформації до всіх користувачів сектору безпеки  та оборони в реальному часі, інтеграція їх до Єдиної автоматизованої системи управління Збройних Сил України.

Полковник Володимир Коваль

— На сьогодні вже сформовані чіткі заходи щодо включення окремої програми розвитку Військово-Морських Сил до державної цільової оборонної програми розвитку Збройних Сил та озброєння і військової техніки. Також у Збройних Силах відпрацьовуються загальні вимоги до даної системи, уже проведені відповідні комплекси наукових досліджень, визначений склад такої системи, а також визначені шляхи розгортання систем, які ми можемо отримати в рамках матеріально-технічної допомоги, — зазначив полковник Володимир Коваль.

Також слід додати, що в рамках створення Єдиної системи висвітлення морської обстановки в Азово-Чорноморському регіоні в системі Міністерства оборони і Збройних Сил вже є програмний продукт, що забезпечує ситуаційну обізнаність, який повноцінно запрацює наступного року.

— Ми плануємо провести державну експертизу у сфері технічного захисту інформації і підтвердити рівень гарантій програмного забезпечення. Тому стосовно цієї складової програми, яка б відповідала за висвітлення бойової обстановки в Азовському та Чорноморському регіоні, у нас є чіткий шлях — покроково, як зробити так, щоб система ситуаційної обізнаності  в наступному році запрацювала, зокрема і відповідно до чинного законодавства, — повідомив полковник Роман Грицький.

Офіцери також додали, що питання безпеки в Азово-Чорноморському регіоні цікавить не лише українців, а й наших іноземних партнерів.

— Наразі тривають обговорення на рівні керівництв держав. Зокрема, Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Сполучених Штатів мав спілкування, в тому числі і з Президентом Сполучених Штатів Америки.  З огляду на це, рішення про те, чи будемо ми створювати щось своє у цьому контексті, чи нам буде надана підтримка в рамках партнерської допомоги, буде озвучено на вищому рівні, — зазначив полковник Роман Грицький.

Учасники брифінгу також подякували громадськості, яка з ними співпрацює,  за волонтерську допомогу, зокрема фахівцям цифрового напрямку, які надають допомогу оборонному відомству своїми знаннями та рекомендаціями.

 

З 13 по 17 жовтня у Києві на Михайлівській площі проходитиме виставка унікальних військових технологічних розробок – «Цифрове майбутнє армії».

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Окупанти обстріляли передмістя Херсона: загинула літня жінка

Близько години тому армія рф з тимчасово окупованого лівого берега обстріляла передмістя Херсона.

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Вже восьма данська команда інструкторів прибула у Британію для навчання українських військових

Збройні сили Королівства Данія продовжують брати участь у багатонаціональній навчальній операції ІНТЕРФЛЕКС з базової загальновійськової підготовки Збройних Сил України на території Великої Британії. Це дієвий внесок на підтримку України.

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-радіотелефоніст, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Бойовий медик

від 21000 до 21000 грн

Чернігів

Військова частина А7328

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Суми

129 окрема бригада ТрО

Інспектор прикордонної служби (Бригада Гвардії наступу “Помста”)

від 25000 до 125000 грн

Черкаси, Черкаська область

Водій, військовослужбовець

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО