ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Топ горе-відмазок від армії: призов строковиків на Харківщині

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 7 Жовтня 2021, 18:38

— Цієї осені 1200 наших земляків віком 18-27 років поповнять лави Збройних Сил України та інших військових формувань. Мої підлеглі в районних ТЦК та СП повністю готові до призовної роботи та реагування на фейки в соцмережах. Також ми добре знаємося на різних витівках тих, хто ухиляється від армійської служби. Від останнього іноді буває дуже смішно, а дещо —межує з покаранням, —розповів тимчасовий виконувач обов’язків військового комісара Харківського ОТЦК та СП полковник Володимир Арап.

А випадків горе-відмазок у процесі відбору та формувань команд під час торішніх призовних кампаній дійсно вистачало. Деякі з історій можна в основу кінофільму покласти.

На лікування численних переломів пішло лише 10 хвилин

— За багато років роботи з потенційними воїнами я чимало побачив, —каже офіцер одного із РТЦК та СП Сергій. — Приміром, одного хлопця хотіли направити до Національної гвардії України. Напередодні він успішно пройшов складний процес відбору, але служити чомусь не хотів. І хтось із горе-радників підказавйому, як можна уникнути призову. Тожу день формування команди він прийшов зі свіжим татуюванням на півобличчя. У результаті до лав нацгвардійців він не потрапив, а ось для служби в танкових військах повністю підійшов.

А один військовий медик з Харківського обласного збірного пункту навів інший приклад вершини дурості військовозобов’язаного.

— Якось напередодні відправлення чергової команди до нас прийшов, а точніше його привезли, один юнак, який був майже весь у бинтах, — пригадує військовослужбовець. — Так, від низу правої ноги й аж до плеча все було перемотано. Навіть медичний корсет був на ньому. Наша досвідчена травматологиня, яка понад 15 років займається призовами, спокійно так запропонувала йому поїхати до харківського госпіталю, і там у нього було б два варіанти. Перший — у разі підтвердження діагнозу численних переломів він отримає заповітну відстрочку. В іншому ж разі— поїхав би до дисциплінарного батальйону. За десять хвилин сталося «чудо» і юнак зайшов до лікарки вже без бинтів і готовий був танцювати.

Психологічні тести не обманути

А ось військовий психолог обласного збірного пункту Харківського ОТЦК та СП Олександр хитрих юнаків розпізнає з перших запитань тестів. Адже так звана шкала правдиодразу розкриває таємні задуми хлопців.

— Раніше, ще років десять тому, багато юнаків намагалися збрехати в тестах заради уникнення служби, показуючи себе з негативного боку. Нині ж багато таких, хтонавмисно примножує свої позитивні риси характеру. Останні бажають здаватися кращими, аби потрапити до елітних родів військ і стати героєм для дівчат чи давніхдрузів. Як перших, так і других ми швидко розпізнаємо й після певної розмови пропонуємо повторно скласти тест, — зауважив офіцер-психолог.

За словами полковника Володимира Арапа, його підлеглі давно перестали умовляти чи в чомусь переконувати юнаків під час вручення повісток до РТЦК та СП.

— До речі, останніх кілька років у нас вимальовується чітка тенденція:переважна більшість потенційних новобранців добровільнопросять направити їх на строкову. Причини ситуаціїя бачу в такому: бажання скоріше відслужити, щоб потім десь спокійно працювати, або жспочатку спробувати власні сили на строковій, а потім вирішувати —підписуватичи ні армійський контракт, — насамкінець розповів полковник Володимир Арап.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

СБУ відреагувала на погрозу з боку білорусі щодо удару по лікарнях в Києві

Служба безпеки України прокоментувала заяву керівника кдб білорусі, який пригрозив про наміри рф здійснити ракетний удар по двох київських лікарнях, одна з яких дитяча.

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

росіяни 79 разів за добу атакували позиції Сил оборони

Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 54 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Норвегія надасть $13,7 млн для обслуговування українських танків Leopard

Обслуговування буде відбуватися в спеціальному центрі у Польщі.

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Антикорупційна рада при МОУ підбила підсумки роботи

Наступні вибори до Громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України будуть оголошені найближчим часом, строк її роботи буде збільшений до двох років.

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Медичні сили ЗСУ отримали ще два медичних евакуаційних вагони

Загалом таких вагонів вже 66, до кінця року планується зробити ще 4 такі вагони.

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Сили оборони на півдні знищили 16 гармат і 3 міномети

Протягом доби на південному напрямку було знищено 113 окупантів й 51 одиниця озброєння та військової техніки.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник

від 20000 до 120000 грн

Київ

20 окремий батальйон спеціального призначення

Стрілець-снайпер

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

бухгалтер розрахункової групи фінансово-економічної служби ЗСУ

від 20000 до 50000 грн

Чернігів, Чернігівська область

військова служба за контрактом

від 21000 до 123000 грн

Одеса, Одеська область

Гранатометник

від 20100 до 120000 грн

Київ

Розвідувальний батальйон 5 Окремої Штурмової Київської бригади

Молодший інспектор прикордонної служби у Білгород-Дністровський

від 21000 до 30000 грн

Білгород-Дністровський

Державна прикордонна служба України