ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Розпочалися відправлення призовників до війська. Які особливості?

Новини
Прочитаєте за: 4 хв. 5 Жовтня 2021, 14:22

В Україні починається відправлення перших команд призовників до війська. Кореспонденти АрміяInform побачили, як це відбувається на збірному пункті Київського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП. — Ред.).

З Києва цієї осені підуть служити 544 юнаки, 18 з них — до морської піхоти

— Під час осіннього призову 2021 року з Києва буде відправлено до ЗСУ та інших військових формувань 544 призовників. З них 293 — до частин ЗСУ, 165 — до Національної гвардії, 66 — до Державної прикордонної служби, 20 — до Державної спеціальної служби транспорту. До речі, 16 призовників відправляються до Десантно-штурмових військ ЗСУ, 18 — до морської піхоти. Особливістю цього призову є те, що призовників безпосередньо відправляють до військових частин і після того, як вони будуть зараховані до списків військової частини, вони поїдуть до навчальних центрів. Ще однією особливістю є те, як територіальний принцип комплектування застосовуватиметься до призовників Національної гвардії — кияни проходитимуть службу в інших регіонах України, — повідомив заступник військового комісара – начальник сектору комплектування Київського міського ТЦК та СП підполковник Олексій Юрчук.

За його словами, з 4 жовтня розпочали роботу збірні пункти, які організовуватимуть і проводитимуть відправлення молодого поповнення до військ. Призовники подаються з районних ТЦК на збірні пункти, де формуються команди:

— У місті Києві вони, починаючи з 6 жовтня, відправлятимуться до військових частин. Відповідно до Директиви Головнокомандувача ЗСУ, відправлення до Збройних Сил пройдуть у два етапи: перший — з 4 до 8 жовтня, другий — з 30 листопада до 4 грудня, — додав офіцер.

Він зауважив: згідно з розпорядженням Кабміну про чисельність і видатки, грошова допомога для виплати громадянам, яких призивають на строкову військову службу, становить 4540 гривень. 

— Робота на збірному пункті проводиться з дотриманням карантинних вимог. Призовники, які прибувають, обов’язково мають перебувати у засобах індивідуального захисту. На збірному пункті проводиться тестування юнаків на наявність захворювання на COVID-19. Приміщення, у яких перебувають призовники, обов’язково провітрюються та обробляються дизрозчинами, — підкреслив полковник Олексій Юрчук.

«Збройні Сили — саме те місце, куди хочу спрямувати свою енергію»

Вадим

— Я з Печерського району Києва. Вирішив піти служити, бо я патріот. До того ж мій тато був військовим… Знайомі, друзі дещо здивувалися моєму рішенню. Рідні ж, навпаки, зраділи. Вони хочуть, щоб я служив, особливо батько… Було б добре, якби я потрапив до автомобільного підрозділу, тому що хочу водити машину, — розповів призовник Вадим.

Юрiй

— Йду служити з кількох причин. Перша — мій прадід був військовим, командував танковим полком. Друга — мені потрібен був новий виклик у житті. Про мене, Збройні Сили — саме те місце, куди я хочу спрямувати свою енергію… Родина підтримала моє рішення, хоча мати, звісно, трішки переживає. Знайомі, друзі про мій вибір не знають, — поділився Юрій.

Назар

— Після закінчення школи я пішов до коледжу, вчився на теплоенергетика. Потім працював… Мені багато хто з рідних розповідав про армію. І ніхто не згадував про неї категорично погано. Вважаю, якщо ти чоловік і хочеш бути впевненим у собі та добитися певних висот, то армія допоможе у цьому… У мене дід був танкістом. Тому хочу піти його шляхом… Родичі взагалі підтримали морально, побажали удачі та сил, — розповів київський призовник Назар.

Фото – Дмитро Юрченко

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

Сили оборони розбили засідку російських диверсантів на Сумщині

російські диверсанти не полишають спроб проникнути на територію України.

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Під час невдалої втечі затримали «крота» фсб, який коригував ракетні удари по Харківщині

Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з підрозділами ЗСУ запобігла втечі агента фсб, який коригував ракетно-бомбові удари по Харківщині.

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

Накрили декілька ворожих автівок «Урал», знищили склад боєприпасів: бригада Сил ТрО звітує про досягнення

На південному напрямку виконує завдання бригада Сил ТрО. Вона не дає росіянам почуватися в безпеці. Днями її воїни уразили кілька ворожих автомобілів та польовий склад боєприпасів, зафіксовані ураження бліндажів противника.

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку, є постраждалий

Поблизу села Осокорівка Херсонської області російські війська з безпілотника атакували автомобіль, постраждав чоловік.

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Речник Повітряних Сил розповів, чим ворог цілив по Черкащині

Вранці, 25 квітня, війська рф завдали ракетного удару по місту Сміла Черкаської області. Попередньо, це була ракета «Іскандер-К».

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

«Вишкіл капітанів» став курсом професійної військової освіти тактичного рівня L-1C

Цього року вперше «Вишкіл капітанів» перейшов у структуру Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка та став курсом професійної військової освіти «Командний курс тактичного рівня L-1C „Вишкіл капітанів“». Його програму розширили, й вона отримала затвердження Міністерства оборони України.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник, військовослужбовець

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Радіотелефоніст-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Дніпро

Косівський РТЦК та СП

Кулеметник

від 50000 до 100000 грн

Дніпро

Військова частина А7408

Зовнішній пілот, оператор безпілотних літальних апаратів

від 20000 до 120000 грн

Дніпро

128 ОБр Сил ТрО

Командир взводу, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бухгалтер фінансово-економічної служби військової частини

від 25000 до 25000 грн

Одеса

35 ОБрМП ім. контр-адмірала Михайла Остроградського