ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Не хочете потрапити на корупційний гачок – не даруйте подарунків командирам!

Публікації
Прочитаєте за: 3 хв. 4 Жовтня 2021, 19:34

Пряме підпорядкування близьких осіб.., подарунки – як прихований підкуп тощо..! Які зміни, нововведення в антикорупційному законодавстві, що потрібно знати командирам, начальникам та іншим посадовим особам, аби запобігти корупції, як дотримуватись доброчесності у військових колективах?

Про це та багато іншого під час дводенного мобільного курсу у Хмельницькому гарнізонному будинку офіцерів для керівного складу та уповноважених з питань запобігання корупції у військових частинах, установах та організаціях розповіли фахівці Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

Читайте також: «Разом проти корупції! Твоє бачення має значення»: НУОУ проводить молодіжний творчий конкурс

Начальник відділу наукового центру проблем виховання доброчесності та запобігання корупції у секторі безпеки та оборони НУОУ полковник Володимир Бевз зазначив, що це один із курсів, що включений до каталогу оборонного менеджменту за різними напрямками підвищення кваліфікації.

– У нас є три курси антикорупційного спрямування: для керівного складу відповідних рівнів Міністерства оборони, апарату Головнокомандувача, Генерального штабу і органів військового управління; для тих, хто виконує функції антикорупційних уповноважених на відповідних рівнях органів військового управління, і третій – мобільний. Власне, аби ми на місцях, у військових гарнізонах без відриву на тривалий час від служби могли мобільно і ефективно попрацювати з представниками військових частин, ‒ наголосив полковник Володимир Бевз.

Насамперед фахівці НУОУ під час теоретичних і практичних занять бачать головним своїм завданням надання і поновлення знань військовослужбовців і працівників щодо антикорупційної тематики.

– У такий спосіб відповідно до календарного плану, затвердженого оновленою антикорупційною програмою Міністерства оборони України на 2021‒2024 роки, ми намагаємось охопити якомога більше гарнізонів. До Хмельницького приїхали зі Львівщини, де працювали три дні, далі буде Закарпатська область. Як правило, крім уповноважених осіб, наша аудиторія – юристи, офіцери морально-психологічного забезпечення, представники відділів і служб персоналу, які за своїми функціональними обов’язками так чи інакше виконують завдання, пов’язані зі сферою запобігання корупції у військових колективах. Ми заздалегідь маємо списки учасників, тому щоразу максимально адаптуємо свої практичні задачі саме до потреб конкретної аудиторії, ‒ підкреслив офіцер.

Під час занять учасники мобільного курсу під керівництвом фахівців НУОУ відпрацьовують і розігрують найпоширеніші в щоденній практиці задачі, аби набути базових навичок, компетенцій у вирішенні характерних проблем.

– Приміром, у гарнізонах часто буває, особливо у віддалених, де є проблеми з працевлаштуванням, що чоловік обіймає керівну посаду, а дружина чи діти, які служать, попадають у сферу його прямого підпорядкування. Згідно з вимогами антикорупційного законодавства це заборонено, бо призводить до конфлікту приватних чи службових інтересів. Подарунок – теж може стати проблемою. Звичайна така собі вдячність за спільну службу може бути використана як прихований підкуп особи, посадовця. Обдаровуючи командира чи начальника, його можуть поставити в певну залежність, розраховуючи, що він діятиме на користь дарувальника. Тож, як вирішувати такі проблемні питання і запобігти таким випадкам на практиці – наше спільне з аудиторією завдання, ‒ підсумував Володимир Бевз.

Він також додав, що важливим елементом досягнення успіху в боротьбі проти корупції є обізнаність і компетентність не лише уповноважених і юристів, а й командирів і начальників різного рівня.

Фото автора

Позаштатний кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

На півдні спецпризначенці спалили склад БК разом з окупантами

Воїни ССО спалили склад БК та знищили військових противника на Півдні.

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

МАГАТЕ заявило про чергову атаку безпілотника по Запорізькій АЕС

Сьогодні, 18 квітня, Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку невідомого безпілотного літального апарату по території навчального центру Запорізької атомної електростанції, що примикає до майданчика.

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

На Полтавщині до 15 років засуджено місцевого проросійського «політексперта» 

Суд виніс вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом рф «Фонд стратегічної культури».

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Постачання ППО та спільні оборонні проєкти: Глава держави мав розмову з віцеканцлером Німеччини

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із віцеканцлером Німеччини Робертом Габеком під час його візиту до Києва. Темою розмови було зміцнення ППО України сучасними системами та двостороння співпраця у сфері ОПК.

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

У ЗСУ показали, як естонські інструктори тренують наших новобранців

Військовослужбовці Збройних сил Естонської Республіки в рамках базової загальновійськової підготовки особового складу Збройних Сил України у Великій Британії проводять заняття з навчання ведення позиційних бойових дій.

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Україна та Чехія розпочали переговори щодо двосторонньої безпекової угоди

Українська сторона провела переговори з чеською стороною щодо підготовки проєкту майбутньої безпекової угоди.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Інспектор прикордонної служби

від 21000 до 51000 грн

Суми

Державна прикордонна служба України

Стрілець/чиня-снайпер/ка (ЗСУ)

від 20000 до 120000 грн

Київ

130 Батальйон ТрО

Бойовий медик у ЗСУ

від 20000 до 120000 грн

Самбір, Львівська область

Технік до в/ч А2800

від 23000 до 45000 грн

Радісне, Одеська область

Майстер, номер обслуги, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Одеса, Одеська область

Бойовий медик

від 27000 до 80000 грн

Павлоград

Військова частина А4759