ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

NEL-2 для української роти РХБЗ: прогноз оптимістичний!

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 2 Жовтня 2021, 13:08

Про те, що у межах цьогорічного українсько-американського військового навчання «Репід Трайдент –2021» відбувалось оцінювання наших підрозділів фахівцями НАТО та країн-партнерів, АрміяІnform вже повідомляла.

І ось, процес оцінювання добіг завершення. Залучені до процесу фахівці вирушили писати звіти, а підрозділи, які складали іспити за чек-листами, відправились до пунктів постійної дислокації.

До прикладу, наші «марунові берети» проходили оцінювання за програмою NEL-1, що означає лише початок тривалого процесу підготовки до взаємосумісності з підрозділами армій країн Північноатлантичного Альянсу.

А от фахівці роти РХБ захисту складали, як то кажуть, фінальний тест за програмою NEL-2. Тобто їхній чотирирічний цикл підготовки вже завершено. Про те, яких результатів очікувати, кореспонденти Арміяinform поцікавились у директора оцінювання підрозділів РХБ захисту з української сторони майора Артема Карпуся.

З його слів, рота РХБ захисту складала оцінку впродовж чотирьох діб. Тепер міжнародна команда фахівців звітує про те, що вони побачили. Initial feedback report у стислі терміни отримає командир українського підрозділу військових хіміків. А Final feedback report – комплексний звіт, який визначатиме оцінку рівня боєздатності роти РХБЗ, надійде безпосередньо до вищого керівництва ЗС України.

– У межах оцінювання перевіряли низку питань. Зокрема, адміністративні, логістичні, практичні дії особового складу та їхні оперативні можливості, питання зв’язку та решти видів забезпечення, – говорить офіцер. – Потребує покращення, як виявилось, питання блоку логістики, а саме – забезпечення засобами деконтомінації військ РХБ захисту, які, на превеликий жаль, відсутні у Збройних Силах України.  Крім цього, звернули увагу на застарілі зразки озброєння, які досі є у військах РХБЗ. Зокрема, на невідповідність вимогам сьогодення машин РХБ розвідки ще радянського виробництва. Співпраця з нашими іноземними партнерами будуватиметься таким чином, щоби розробити спільну концепцію застосування наших фахівців  відповідно до наявних протоколів НАТО щодо дій підрозділів РХБ захисту в умовах зараженої місцевості.

Офіцер підкреслив, що фахівці НАТО насамперед зважали на навченість та мотивацію особового складу,

розуміючи, що питання оснащеності новітніми технічними засобами не лежить у площині відповідальності конкретного підрозділу. Отже, оцінювачі НАТО та країн-партнерів побачили в роботі особового складу української роти РХБЗ результат, що дійсно вражає,  і зафіксували це в своїх звітах. Прогноз на рішення щодо взаємосумісності наших фахівців РХБ захисту та профільних підрозділів НАТО є досить позитивним. І незабаром ми отримаємо ствердну відповідь щодо придатності української роти РХБЗ до спільних дій із закордонними колегами в рамках сил негайного реагування Альянсу.

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

На закупівлі для ЗСУ дизельного палива зекономили понад 30 млн грн

Державному оператору тилу (DOT) вдалося заощадити понад 30 мільйонів гривень на закупівлі для Збройних Сил України дизельного палива.

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

Поранені українські військові прибули до Берліну на протезування

13 поранених військовослужбовців прибули до Берліна на інноваційне протезування. Їх зустрів мер міста Кай Вегнер.

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Через російську атаку на Дніпровщину загинуло восьмеро людей

Сьогодні, 19 квітня, Президент України Володимир Зеленський у Дніпрі оглянув п’ятиповерховий будинок, пошкоджений унаслідок нічного масованого ракетного обстрілу. Про восьмеро загиблих осіб главі держави доповів начальник ОВА Сергій Лисак під час безпекової наради.

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

«Збиття Ту-22М3 — це переломний момент» — Ілля Євлаш

Знищення російського стратегічного літака Ту-22М3 стало переломним моментом у війні росії проти України.

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Понад 300 одиниць техніки окупантів ліквідували таврійські десантники за пів року боїв біля Новомихайлівки

Миколаївські десантники за шість місяців боїв у районі Новомихайлівки знищили понад 300 одиниць ворожої техніки.

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

ППО та боєприпаси: Нідерланди надають понад €200 млн для України

Нідерланди нададуть понад 200 мільйонів євро на ініціативи щодо швидкого постачання Україні додаткових засобів протиповітряної оборони та артилерійських снарядів.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Сапер (робота з БПЛА), військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Бухгалтер

від 21000 до 121000 грн

Умань

81 окремий батальйон управління

Снайпер, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Майстер експлуатації та ремонту бронетанкової техніки

від 20000 до 120000 грн

Рівне, Рівненська область

Військовий кухар

від 55000 до 125000 грн

Слов'янськ

Батальйон спеціального призначення Донбас 18 Слов'янської бригади Національної гвардії України