ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Ветерани АТО/ООС безкоштовно можуть стати фахівцями з кібербезпеки за програмою Фонду США

Новини Соціальний захист
Прочитаєте за: 2 хв. 2 Вересня 2021, 12:25

Для учасників бойових дій розпочався черговий відбір на безкоштовне навчання за програмою професійного розвитку у сфері кібербезпеки та реінтеграції «Кіберзахисники». Вперше в Україні ця програма стартувала у травні цього року, перша група слухачів вже пройшла підготовку.

‒ Учасники пройдуть професійне навчання з кібербезпеки та отримають допомогу з працевлаштуванням у державному та приватному секторах. Слухачі отримають сертифікат, який визнаний державою у галузі кібербезпеки та можливість безкоштовно скласти сертифікаційний іспит CISCO Academy, що дозволить їм претендувати на такі затребувані та високооплачувані посади, як-то аналітик із кібербезпеки, фахівець з тестування безпеки, фахівець з комп’ютерної криміналістики, фахівець з реверс-інжинірингу та адміністратор із мережевої безпеки, ‒ повідомив Інформаційному агентству АрміяInform керівник Київського обласного центру допомоги учасникам АТО/ООС Володимир Мостовий.

Навчальна програма «Кіберзахисники» має дві складові: опанування технічними навичками із кібербезпеки та сприяння реінтеграції та соціальної адаптації ветеранів до цивільного життя.

Особливостям технічної сторони кібербезпеки навчатимуть викладачі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», а також провідні українські та міжнародні експерти. А здобути нові технічні, аналітичні, мовні та інші навички, необхідні для реабілітації та реінтеграції у суспільство, ветеранам допомагатимуть фахівці з Національного університету «Києво-Могилянська академія». І ще цей курс допоможе ветеранам покращити свою технічну- та IT-англійську мову.

Початок занять – 11 жовтня 2021 року. Тривалість – шість місяців. 

Заявку на участь у програмі можуть подати ветерани з усіх регіонів України. Щоб потрапити до програми, конкурсанти мають заповнити анкету на сайті проєкту (https://cyberdefenders.org.ua/form-uk/).

Також потрібно пройти тестування на базові комп’ютерні знання та підготувати мотиваційний лист. Приймання заявок триватиме до 24 вересня.

‒ Програма «Кіберзахисники» – ініціатива Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global). Її мета – допомогти колишнім військовим розпочати успішну кар’єру у сфері кібербезпеки, а також сприяти зміцненню системи захисту цифрової інфраструктури в Україні загалом. Програма є частиною ініціативи Державного департаменту США з усунення кіберзагроз в Україні та розроблена за стратегічної та фінансової підтримки Держдепу США, за сприяння Міністерства у справах ветеранів України та Національного координаційного центру кібербезпеки при Раді національної безпеки та оборони України, ‒ розповів Володимир Мостовий.

 

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили понад 30 атак

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили понад 30 атак

Протягом минулої доби відбулося 114 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 4 ракетних та 75 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

росіяни навіть не усвідомлювали, що можуть накоїти на Чорнобильській атомній станції — офіцер ЗСУ Андрій

росіяни навіть не усвідомлювали, що можуть накоїти на Чорнобильській атомній станції — офіцер ЗСУ Андрій

26 квітня 1986 — одна з тих дат, що розмежувала світ на «до» і «після». Це дата, коли відбулася аварія на Чорнобильській атомній електростанції з руйнуванням четвертого реактора і викидом радіоактивних речовин назовні.

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

40 мільйонів доларів на вітер: російська армія продовжує самознищення

Від лютого цього року наші Сили оборони знищили декілька повітряних цілей противника, які до цього часу наші захисники не мали змоги ліквідувати. Це й ворожий літак Ту-22М3, і ракета Х-22.

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

«Під час боїв за Соледар тримав на прицілі по 10–15 росіян одномоментно». Інтерв’ю АрміяInform зі снайпером ЗСУ

АрміяInform вже розповідала про снайпера Збройних Сил України, який ліквідував російського офіцера з дистанції 1800 метрів — куля ввійшла просто в серце.

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

В Україні почали створювати Державний реєстр осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Данія збільшить свою військову допомогу Україні майже на 590 млн євро

Кабінет міністрів та більшість парламентських партій Данії домовилися про збільшення військової підтримки України на 4,4 млрд данських крон (близько 590 мільйонів євро) у 2024 році.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Водій-слюсаp, військовий

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Зв’язківець (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Психолог

від 20000 до 50000 грн

Кременчук

Військова частина 2240 НГУ

Автомеханік

від 22000 до 51000 грн

Дрогобич

Військова частина А1546

Майстер, військовослужбовець

від 21000 до 23000 грн

Харків

Метрологічний центр військових еталонів ЗСУ

Водій-військовослужбовець

від 20100 до 120000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки