ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Rapid Trident 2021: високоповажні гості побачили, як багатонаціональний батальйон визволяє місто від терористів

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 24 Вересня 2021, 17:42

У межах українсько-американських військових навчань Rapid Trident 2021 відбувся День високоповажних гостей. На Міжнародний центр миротворчості та безпеки завітали командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський, представники сектору безпеки та оборони нашої держави, штабу спеціальних операцій НАТО, штабу сухопутних військ НАТО, представники країн-учасників багатонаціональних навчань, аташе з питань оборони багатьох держав, журналісти.

Метою заходу був огляд проведення військових навчань Rapid Trident 2021, спілкування посадових осіб із підрозділами та обговорення питань підвищення взаємосумісності.

– Rapid Trident або «Стрімкий Тризуб» збирає широке коло партнерів та численні контингенти. Ми пишаємося не стільки кількістю учасників, як якістю та масштабністю їхньої взаємодії. Сьогодні ми є свідками, як 25-річна історія цих навчань стала підґрунтям для відпрацювання спільних дій багатонаціональної бригади. За ці роки разом із американськими колегами та іншими партнерами ми розробили та адаптували систему тісної співпраці, взаємодії та взаємосумісності. Відтепер усі запрошені учасники відпрацьовують бойові завдання зі збереження миру та стримування агресії разом, успішно долаючи мовний, культурний та системний бар’єри. Навчання Rapid Trident закликають нас не лише обмінятися досвідом і майстерністю, а й насамперед об’єднати зусилля усіх країн, які прагнуть миру заради стабільності та спільних демократичних цінностей. Ми спільно відкриваємо нову сторінку історії, адже проводимо ці навчання заради майбутнього наших дітей, наших родин і їхнього щасливого майбутнього, ‒ зауважив під час брифінгу командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Згодом високоповажні гості оглянули штаб багатонаціонального апарату керівництва навчань (EXCON) та тактичний оперативний центр багатонаціональної бригади.

Крім того, було продемонстровано спільні злагоджені тактичні дії в урбанізованій місцевості з використанням системи двосторонньої імітації вогневого контакту MILES. Багатонаціональний підрозділ за підтримки армійської авіації заблокував населений пункт, який до цього утримувався під контролем умовним противником. Після нанесення вогневого авіаційного та артилерійського ударів наступ розпочав об’єднаний багатонаціональний підрозділ, до складу якого увійшли військовослужбовці окремого штурмового батальйону «Айдар» Збройних Сил України, підрозділи Болгарії, Румунії та Польщі. Їх підтримували військові Національної гвардії України, спецпризначенці Військової служби правопорядку, Державної прикордонної служби України та представники Антитерористичного центру СБУ. Частина спецпризначенців здійснила десантування з гелікоптера на дах будівлі. Під час стрімкого наступального бою населений пункт було звільнено від умовного противника.

Бойова фаза операції була поєднана з гуманітарною складовою, спрямованою на збереження життя цивільного населення.  Проведені бойові дії  повністю відповідали нормам міжнародного гуманітарного права.

За їхніми підсумками командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський відзначив високий професіоналізм, злагодженість та чіткі дії українських військових та військовослужбовців країн-партнерів.

Навчання Rapid Trident – 2021 тривають…

Читайте також “На Львівщині фахівці НАТО розпочали оцінку українського підрозділу”.

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Сили оборони підбили БМП і знищили групу піхоти на сході

Підрозділ «Перун» 42 окремої механізованої бригади за допомогою FPV-дронів завдав ударів по ворогу, що наступав на Часів Яр.

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

У Сумах влада закликає містян не піддаватися провокаціям ворога

Увечері 26 квітня зі спеціальним зверненням до сум’ян звернувся начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

Під суд пішли вісім зрадників

Під суд пішли вісім зрадників

Підозри повідомлено ще трьом колаборантам.

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

Зобов’язання країн «Рамштайн» для допомоги Україні сягнули $95 млрд

США та інші учасники Контактної групи з оборони України (формат «Рамштайн») разом зобов'язалися виділити вже понад 95 млрд доларів на допомогу Україні для її захисту від російської агресії.

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

Ракетні війська вразили три ворожих засоби ППО

За добу підрозділами ракетних військ завдано ураження по 2 районах зосередження особового складу, 1 радіолокаційній станції, 3 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ, 1 складу матеріально-технічних засобів противника.

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Дмитро Кліменков наголосив на ефективності реформованої системи закупівель у МОУ

Реформована система закупівель в Міністерстві оборони України, яка прийшла на заміну старій пострадянській, що породжувала корупційні ризики, вже показала свою ефективність.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Стрілець (за контрактом ЗСУ)

від 20100 до 120000 грн

Вінниця

Вінницький РТЦК та СП

Стрілець-Військовослужбовець

від 20100 до 125000 грн

Черкаси

Косівський РТЦК та СП

Оператор БПЛА, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець, снайпер

від 22000 до 120000 грн

Краматорськ

81 ОДШБ

Сапер в 126 ОБр ТРО

від 20000 до 120000 грн

Херсон, Херсонська область

Водій-електрик, контрактна служба

від 22000 до 55000 грн

Черкаси, Черкаська область