ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

При складанні Ан-178 для вітчизняного війська не буде використано жодних російських компонентів

Інфографіка Новини Озброєння та техніка
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Вересня 2021, 19:13

На державному підприємстві «Антонов» триває будівництво трьох літаків Ан-178, які замовило Міністерство оборони України. При їхньому складанні не буде використано жодних російських компонентів. Про це під час круглого столу «Імпортозаміщення: потенціал розвитку внутрішнього виробництва та зміцнення незалежності держави» вкотре запевнив генеральний директор державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв. «Повна ліквідація залежності від постачання матеріалів із Російської Федерації – один із головних пріоритетів», – зокрема зазначив він з цього приводу.

Як повідомили Інформаційному агентству АрміяInform на ДП «Антонов», наразі замість російського комплектовання використовуються аналоги українського виробництва та вироби західних компаній-партнерів. При цьому вирішується питання щодо поступового збільшення частки участі вітчизняних підприємств.

Нагадаємо, 16 вересня 2021 року на ДП «Антонов» відбулася чергова робоча нарада за участю керівників 25 підприємств авіаційної галузі України. Зокрема, АТ «Мотор Січ», ДП «Івченко-Прогрес», ПрАТ «ФЕД», ДП «ВО «Південний машинобудівний завод» ім. О.М. Макарова, ДП «Харківське агрегатне конструкторське бюро», ДП ХМЗ «ФЕД», ПАТ «ДАЗ», ПАТ «Вовчанський агрегатний завод», ТОВ «НТК «Екран», ПАТ «Гідробест», ТОВ «Датчикове підприємство «Завод Рапід», ПАТ «КЦКБА», ТОВ «НВК «Курс», ТОВ «Авіаелектроніка», ПАТ «УкрНДІРА», ПрАТ «Завод «Лтава», ПАТ «НТК «Електронприлад», ПАТ «НВК «Авіоніка», НВП «Хартрон-Аркос», ТОВ «Інженерний центр Навітел», ДП «Радіовимірювач», АТ «Коннектор», ПрАТ «УкрНДІКП», ПАТ «Городоцький механічний завод», ДП «АНТОНОВ», а також представників ДК «Укроборонпром», Міністерства оборони України та Профспілки працівників авіабудування та машинобудування України.

Одним із головних питань стало обговорення процесу комплектації та обладнання першого серійного літака Ан-178 для потреб Міністерства оборони України. Постачальники комплектовання, насамперед ДП «ВО «Південний машинобудівний завод», ПрАТ «ФЕД», ХМЗ «ФЕД», ТОВ «НТК «Екран», ПрАТ «Завод «Лтава», підтвердили виконання отриманих замовлень у визначений термін. Учасники наради також висловили впевненість у можливості в подальшому розробити та виготовити аналоги комплектовання за програмою імпортозаміщення.

До речі, літак Ан-178 без перебільшення можна вважати гордістю українського авіапрому. За своїми льотно-технічними характеристиками він складає гідну конкуренцію найкращим транспортним літакам у своєму сегменті. Проте Ан-178 здатний присідати… на основних стійках. Саме ця особливість і є унікальною технічною родзинкою, яка вигідно вирізняє наш літак від конкурентів. Завдяки цьому за допомогою відповідних важелів управління з’являється можливість коригувати рівень порогу підлоги вантажної кабіни в межах 330 мм. Це не лише полегшує, а й значно пришвидшує процес завантаження або вивантаження військової техніки, яка своїм ходом заїжджає у вантажну кабіну.

Читайте також: Яка технічна родзинка робить Ан-178 унікальним

До кінця травня — виготовлення фюзеляжу, у червні — пристикування крила і встановлення хвостового оперення: контролюємо графік складання першого Ан-178-100Р — Андрій Таран

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

На сході наші воїни знищили важку вогнеметну систему та 746 загарбників

Протягом доби на східному напрямку російська армія втратила 746 осіб, 9 танків, 17 ББМ та 481 БПЛА.

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

В Україні задокументували понад 130 тисяч російських воєнних злочинів

З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну Офіс Генерального прокурора задокументував 17 092 злочинів проти національної безпеки. Також зареєстровано 130 365 воєнних злочинів росії.

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент провів нараду щодо зведення фортифікацій та оборони Часового Яру 

На Донеччині Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації в регіоні.

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

У ГУР прокоментували спробу замаху на Володимира Зеленського

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов прокоментував затримання в Польщі російського агента, який готував замах на Президента України Володимира Зеленського.

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Глобальний саміт та ППО: глави МЗС України та Італії провели зустріч

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з італійським колегою Антоніо Таяні обговорив, як Італія може допомогти посилити протиповітряну оборону України.

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Інженерам-конструкторам зірвали спробу продати росії секретні українські розробки

Служба безпеки України у взаємодії з Урядом та керівництвом одного зі стратегічних заводів Харкова зірвала спробу рашистів отримати новітні технологічні розробки України в галузі паливно-енергетичного комплексу.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Кулеметник, військовослужбовець

від 20100 до 50000 грн

Запоріжжя

Сватівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки

Пілот БПЛА

від 25000 до 125000 грн

Одеса

Рота УБАК (37 ОБрМП)

Гранатометник, військовослужбовець

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Уповноважена особа

до 20450 грн

Яворів

Військова частина А3719

Стрілець

від 21000 до 120000 грн

Кривий Ріг

Військова частина А4476

Кухар, військовослужбовець

від 20500 до 120500 грн

Київ

Військова частина А7039