ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Як спецпризначенці ВСП, «Булат», «Корт» та «Циклон» запобігли нейтралізації VIP-особи

Навчання та тренування Новини
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Вересня 2021, 20:06

Усе відбувалося, наче в кіно. Колона автомобільної та броньованої техніки мчала по розбитій дорозі, що межувала з лісом. Чим більша швидкість, тим менша ймовірність прицільного вогню по колоні з боку диверсійно-розвідувальної групи противника. Це добре усвідомлювали всі залучені до перевезення VIP-особи. І все ж із-за кущів роздалися автоматні черги. Кулі таки влучили в деякі автомобілі, але їхні водії тільки додали газу і зрештою зуміли доїхати до відносно безпечного району. Тут насамперед потрібно було надати допомогу пораненим. Паралельно старший груп передав координати місця нападу в штаб багатонаціональної дивізії, а також для виклику медичної евакуації та групи швидкого реагування.

За таким сценарієм відбулися тренування для антисаботажної групи – тобто групи протидії диверсіям створеної під час навчань «Репід Трайдент – 2021».

Як розповів її керівник полковник Богдан Столярчук, група була створена на основі військовослужбовців Центру спеціального призначення протидії диверсіям та терористичним актам ВСП ЗС України. А до її складу увійшли колеги-спецпризначенці  від Управління державної охорони «Булат», Національної поліції «Корт» та Державної кримінально-виконавчої служби «Циклон». Саме вони під час навчань виконували завдання з протидії диверсіям у визначених районах і на об’єктах проведення міжнародних навчань.

– Сьогодні ми знаходимося в безпосередньому резерві командира багатонаціональної дивізії й наш штаб отримав завдання виділити дві групи спеціального призначення для перебування в резерві. Одна з груп перебуває на броньованій техніці, інша в готовності на вертольоті. Наше  завдання забезпечення і протидія диверсіям під час проходження оцінки ротою військової поліції. Вона, зокрема, отримала завдання супроводжувати VIP -особу. Стався напад, ми отримали сигнал, і почали свою роботу,  – розповів полковник Богдан Столярчук.

Минуло небагато часу, як медичний борт приземлився, аби забрати поранених. А з іншого гелікоптера почалося безпарашутне десантування протидиверсійної групи. Пройшли лічені хвилини і група вже вишикувалась в бойовий порядок і почала наближатися до району, де могло зачаїтися вороже ДРГ. До блокувальних дій незабаром долучилася й інша група на бронетехніці. Вже разом вони виявляють противника, який після невдалої засідки  намагався продовжити свої дії і таки нейтралізувати особу, яку охороняли представники військової поліції. Шквальний вогонь розриває тишу. Незабаром з лісу з піднятими руками виходять ті диверсанти, що вціліли. Противника, який здався, затримано!

За словами полковника Богдана Столярчука, це лише одне із завдань, які виконала антисаботажна група у ході українсько-американського навчання «Репід Трайдент – 2021».

– Крім того, ми штурмували будівлі та звільняли заручників під час «Бою в місті», протягом двох діб проводили пошук і знищення ДРГ противника, виконували пошук диверсійно-розвідувальної групи і її нейтралізацію в районі спільного десантування українців, американців та поляків з літака С-130, виконували інші завдання. Після кожного з них ми розбираємо свої помилки, на кожному вчимося діяти ще краще! – зазначив офіцер.

Фото авторів

Кореспондент АрміяInform

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас у Facebook
За добу на фронті — понад сотня боєзіткнень, противник атакує на шести напрямках

За добу на фронті — понад сотня боєзіткнень, противник атакує на шести напрямках

Протягом минулої доби відбулося 102 бойових зіткнення. Загалом ворог завдав 29 ракетних та 67 авіаційних ударів, здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Літак, 8 танків та 750 окупантів: статистика втрат рф за останню добу

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно становлять:

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

«Приїхали»: як каратимуть водіїв, які тікають від мобілізації

18 квітня набуде чинності ухвалений закон про мобілізацію. Разом з багатьма нормами почнуть діяти і заходи впливу щодо тих, хто ухиляється від виконання конституційного обов’язку.

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Десантники розповіли, як знищили два ворожі танки у прямому бою

Січеславські десантники знищили два російських танки з 200 метрів у прямому танковому бою.

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

Ворог перекинув основну масу підрозділів на Очеретино

У вечірньому стрімі Армія TV ведучі обговорили оперативну обстановку з Авдіївського напрямку з військовослужбовцем окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша на псевдо «Італієць».

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Нам потрібні засоби для захисту повітряного простору негайно — Міністр оборони на засіданні Ради Україна-НАТО

Україна зараз життєво потребує засобів для захисту цивільного населення від ракетних ударів та атак російських безпілотників.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Навідник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Служба у Збройних Силах України, снайпер

від 20100 до 50000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область

Стрілець-зенітник ПЗРК

від 21000 до 125000 грн

Червоноград

63 окремий батальйон 103 ОБр Сил ТрО

Військовослужбовець ЗСУ

від 20100 до 120100 грн

Кам'янське

Старобільський РТЦК та СП

Кулеметник

від 20000 до 120000 грн

Кропивницький

Військова частина А7343