ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

Протягом п’яти років на Харківщині 281 учасник АТО/ООС отримав квартиру за спеціальною обласною програмою

Армія і суспільство Публікації Соціальний захист
Прочитаєте за: 3 хв. 29 Вересня 2021, 12:53
Ілюстративне фото

У Харківській обласні державній адміністрації відбулось планове засідання спеціальної комісії, що визначає список кандидатів та їхню черговість стосовно участі в регіональній програмі з підтримки учасників АТО/ООС щодо забезпечення житлом на 2019–2021 роки.

На захід було запрошено профільного заступника голови ХОДА Михайла Харнама та представників громадських об’єднань ветеранів російсько-української війни.

— Соціальна ініціатива щодо забезпечення житлом учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил є вкрай важливою для нашого регіону, — наголошує Михайло Харнам. —  Її потрібно не лише реалізовувати, а й максимально поширювати. Тому ми маємо допомогти з житлом усім тим, кому воно вкрай необхідне.

Зокрема, було розглянуто десятки кандидатур захисників України і вирішено забезпечити до кінця 2021 року ще 17 осіб. Для реалізації цього задуму з обласного бюджету виділять майже 5 мільйонів гривень.

Варто нагадати, що обласна програма, більш відома як «60% на 40%», розрахована на тих захисників України, які проживають на території Харківщини та перебувають на квартирному обліку або мають статус внутрішньо переміщених осіб. Причому із обласного бюджету учасникам програми компенсують 40% вартості житла, яке вони купують. Решту ж грошей кандидати на отримання житла сплачують самі. Серед критеріїв визначення першочерговості кандидатів на житло є й багатодітність, поранення, інвалідність тощо.

Читайте також:

Учасники бойових дій − внутрішньо переміщені особи отримають від держави кошти на купівлю власного житла

— Дана програма діє в нашому регіоні вже п’ять років. Її перша черга була реалізована ще у 2016–2018 роках, а друга реалізується у 2019–2021 роках. За час дії цього важливого соціального проєкту житло отримала 281 особа. Зокрема, 149 осіб — у період 2019–2021 років. Конкретно ж цього року 32 учасники АТО/ООС отримали квартири за обласною програмою і, дуже сподіваюся, що до цих цифр додадуться ще 17 щасливчиків, —  пояснив Михайло Харнам.

Як повідомив АрміяInform активіст Харківської обласної громадської організації «Спілка ветеранів АТО» Юрій Корсунов, його побратими зможуть отримати сучасні квартири в багатоповерховому житловому будинку, що наразі на стадії будівництва в одному зі спальних районів обласного центру.

— На даний час черга тих, хто першочергово потребує житла і претендує отримати його за програмою ХОДА, становить близько 120 осіб. Звісно, всі не встигнуть отримати омріяні квадратні метри у 2021-му. Утім, якщо обласна програма підтримки учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил буде пролонгована й на наступні роки, то решта людей, які не отримали житло нині, претендуватимуть на нього після Нового року, — насамкінець зауважив Юрій Корсунов.

фото пресслужби ХОДА

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

Ворог тричі атакував українські позиції на лівому березі Дніпра

На тимчасово окупованій Херсонщині ворог здійснив 3 безуспішні штурми в районі населеного пункту Кринки, але зазнав втрат та відійшов на свої вихідні позиції.

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Олександр Яковець став головою Адміністрації Держспецтрансслужби

Указом Президента України, за поданням Міністерства оборони, на посаду голови Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту призначено командувача Сил підтримки ЗСУ, бригадного генерала Олександра Яковця.

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

На кластері оборонних технологій Brave1 за рік зареєстрували 1600 розробок

Уже декілька розробок законтрактовані державою та готуються до передачі військовим.

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

У МОУ відповіли, чи можуть рекрутингові центри замінити мобілізацію

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть рекрутингові центри замінити процес мобілізації в Україні.

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Громадяни з повістками все одно можуть звертатися до рекрутингових центрів — МОУ

Уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець прокоментував питання, чи можуть громадяни, які отримали повістку, звертатися до рекрутингового центру, де триває набір громадян на службу в Сили оборони України.

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

У Миколаєві «мисливець» за HIMARS отримав 12 років ув’язнення

За матеріалами СБУ засуджено інформатора російського гру, який шпигував за артилерією ЗСУ на Миколаївщині.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Гранатометник

від 21000 до 120000 грн

Миколаїв

189 окремий батальйон 123 ОБр ТрО

Майстеp, військовий

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Майстер виробничого відділення

від 20000 до 21000 грн

Запоріжжя

Військова частина А3130

Начальник групи психологічного супроводу та відновлення

від 26000 до 126000 грн

Львів, Львівська область

Авіаційний технік літаків та вертольотів

від 20100 до 120100 грн

Коломия, Івано-Франківська область

Стрілець

від 20000 до 120000 грн

Запоріжжя

65 ОМБр