ТЕМИ
#СОЦЗАХИСТ #ВТРАТИ ВОРОГА #LIFESTORY #ГУР ПЕРЕХОПЛЕННЯ

В Україні ініціюють створення Національного проєкту на честь жінок, які загинули в російсько-українській війні

Армія і суспільство
Прочитаєте за: 2 хв. 21 Вересня 2021, 14:33

Консолідація ветеранок, діючих військовослужбовиць та волонтерок «Жіночий ветеранський рух» ініціюють Всеукраїнський проєкт щодо висадження Алей пам’яті на честь жінок, які загинули під час російсько-української війни.

— Ми розпочали його ще навесні 2019 року, коли було висаджено першу Алею в місті Краматорськ, що на Донеччині. Після того вони з’явилися в Києві, Житомирі, Черкасах, Львові, Броварах та Ужгороді. Цьогоріч хочемо висадити ще як мінімум чотири Алеї в Дрогобичі, Одесі; Харкові — на честь відомої волонтерки та військовослужбовиці батальйону спецпризначення Яни Червоної та Новограді-Волинському — тут навчалася Сабіна Галицька, яка загинула під час ворожого обстрілу, прикривши собою трьох побратимів. На це потрібно майже 200 тис. гривень, — розповідає членкиня правління «Жіночого ветеранського руху» Ляна Кромбет.

Ветеранка зазначила, що було б символічно приурочити відкриття нових Алей пам’яті саме до 14 жовтня — дня, коли буде вперше відзначатися День захисників та захисниць, та надати проєкту статус Національного:

— Алея пам’яті — це декоративні яблуні Недзвецького, кожна з них присвячена загиблій жінці на цій війні. Коли ми висаджували першу Алею, їх було 13, але, на превеликий жаль, війна триває, наші воїни продовжують гинути — кількість дерев виросла до 19-ти… Поряд з кожною яблунькою встановлюємо пам’ятну табличку з короткою інформацією про загиблу, а також напис «Мамо не плач, я розквітну весною». Крім того, тут же міститься інформативна табличка з подякою доброчинцям та короткою інформацією про Алею. А також qr-код, перейшовши за яким, можна переглянути історії загиблих героїнь у відеоформаті.

 За словами Ляни Кромбет, запропонувати та організувати висадку може кожен охочий у своєму населеному пункті. Громадська організація за можливості надає підтримку, допомагає в пошуках фінансування, погоджує дозвіл з місцевою владою.

На думку організаторок, цей проєкт є складовою нової патріотичної історії України та її сучасного сприйняття. Він вкрай необхідний як задля вшанування пам’яті, так i для виховання нового покоління. Молодь повинна усвідомлювати цей важкий шлях, який проходить країна, та якою ціною виборюється мир i незалежність.

— Якщо вам близький наш біль і ви хочете стати дотичним до цієї ініціативи, долучайтеся, — закликає «Жіночий ветеранський рух».

 Детальніше ознайомитися з проєктом щодо висадження Алей пам’яті на честь загиблих жінок, а також допомогти фінансово можна, відвідавши платфору соціальних інновацій «Велика ідея. Big Idea».

Кореспондент АрміяInform
Читайте нас в Telegram
У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

У Повітряних Силах ЗСУ висловили сподівання на Taurus

Речник Командування Повітряних Сил Збройних Сил України майор Ілля Євлаш висловив сподівання, що Україна таки отримає від партнерів крилаті ракети Taurus.

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Авіація Сил оборони знищила 3 розвідувальні БПЛА ворога

Протягом доби авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу противника.

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Україна розпочала переговори про укладення безпекової угоди з Португалією

Українська та португальська сторони розпочали роботу над проєктом двосторонньої безпекової угоди й узгодили графік подальших переговорів.

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морпіхи пробігли Лондонський марафон, щоб зібрати кошти на протезування

Українські морські піхотинці Олексій Руденко з Військової академії в Одесі та Георгій Рошка з 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського виступили на Лондонському марафоні.

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабмін запровадив видачу паспортів для чоловіків мобілізаційного віку лише в Україні

Кабінет Міністрів України запровадив видачу паспортів громадянина України або паспортів для виїзду за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років лише на території України.

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український боєць зумів збити з ПЗРК дві російські крилаті ракети

Український військовослужбовець зумів збити з переносного зенітного ракетного комплексу дві російські крилаті ракети.

Захищаємо світ

00
00
00
ВАКАНСІЇ

Викладач циклової комісії радіотехнічного забезпечення (польотів)

від 27000 до 52000 грн

Васильків, Київська область

Стpілець-регулювальник

від 25000 до 125000 грн

Київ

Морська Піхота ЗСУ

Водій, військовослужбовець

від 25000 до 125000 грн

Київ, Київська область

Снайпер

від 20000 до 120000 грн

Київ

21 окремий батальйон спеціального призначення

Командир міномета, сержант

від 20000 до 120000 грн

Дніпро, Дніпропетровська область